Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hra riskuj pro opakování znalostí.
Advertisements

Test z prvouky pro 3. třídu
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
VY_32_INOVACE_VkZ.6.06-Vývojové etapy člověka-prezentace
Název Ontogeneze člověka
Bílé plemeno Člověk se mění
Vývoj člověka - postnatální
Základní škola Uhlířské Janovice, okres Kutná Hora
FÁZE ŽIVOTA.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Opakování - vývoj jedince
Lidé a čas 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Vývin nového jedince Filip Bordovský.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
Vývoj člověka Ontogeneze.
Těhotenství, dětství a dospívání
VY_32_INOVACE_36_ Prvouka 3.ročník Naše tělo / části těla/
HLAVNÍ OBDOBÍ LIDSKÉHO ŽIVOTA
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ČLOVĚK
STÁRNEME A MĚNÍME SE Alica Vacková 4.B
JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_18_OSVZ_ON ROČNÍK: I. VZDĚLÁVACÍ OBLAST: SPOLEČENSKOVĚDNÍ.
Stadia lidského života
TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ
Aneb od zygoty až po seniora za 10 minut
ČLOVĚK Pří_232_Savci_Člověk Autor: Mgr. Martina Vaculová Škola: Základní a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo.
Rozmnožovací soustava 5. ročník
Etapy vývoje člověka - křížovka
RŮST A VÝVOJ DÍTĚTE Mgr. Petra Sedlářová.
Fáze vývoje jedince Mgr. Jana Gajdošová
Člověk. Etapy lidského života Kostra a svaly Orgánové soustavy Zdraví
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Prvouka Člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Novorozenecké, kojenecké a batolecí období Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_18_Novorozenecké,
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_23_Průběh lidského života.
Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda.
Druhy změn ve vývoji.  Během života nastává mnoho životních změn změn  Změny můžeme rozdělit do čtyř základních skupin základních skupin  Tyto změny.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_41 Vzdělávací.
Vývoj osobnosti I. Od prenatálního období po batole Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Znaky života člověka Průběh lidského života
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Vývoj člověka Ontogeneze.
Vývoj jedince Autor: Mgr. Iva Hirschová
Člověk je součástí přírody
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Žáci se seznamují s dovednostmi v jednotlivých věkových obdobích
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
Období lidského života
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Lidský věk VY_32_INOVACE_12
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715 Název projektu: Moderní škola Název materiálu: VY_52_INOVACE_S2_PR_17_MH Vzdělávací oblast: Přírodověda Tematický okruh: Období lidského života Téma: Období života člověka, novorozenec, kojenec, batole, předškolák, školák, dospívání, dospělý, stáří Anotace: Žák získá znalosti o jednotlivých obdobích života člověka. Ročník: 4.ročník Datum vytvoření: (zapsat do TK)

Období života člověka Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit a celkově poznává svět kolem sebe. Období života člověka můžeme rozdělit do několika stádií Novorozenec Kojenec Batole Předškolák Školák Období dospívání Dospělost Stáří

Novorozenec Novorozenecké období trvá od narození dítěte až do 28. dne jeho života. V tomto období je dítě plně závislé na matce. Učí se správně dýchat. Pokud má něco v ústech saje. Sání je spojené i s příjmem potravy, kdy je dítě živeno mateřským mlékem.

Kojenec Kojenec je období od 29. dne až do 1 roku dítěte. Strava kojence je převážně mateřské mléko, ze kterého získává všechny potřebné živiny. Postupně začíná poznávat i další členy rodiny nejen matku. Naučí se otáčet a zvedat hlavičku, samostatně sedět, lézt po čtyřech, žvatlat a pomalu začíná i chodit.

Batole Období batolete trvá od 1 až do 3 let věku dítěte. Batole se začíná velice rychle pohybově rozvíjet. Prořezávají se mu první zuby a začínají růst vlasy. Začíná říkat první slova a věty. Učí se chodit na nočník. Dítě si začíná hrát i s jinými dětmi.

Předškolák Předškolák je dítě v rozmezí 3 až 6 let. Děti v tomhle věku bývají velice zvídaví. Předškoláci se rádi učí, rádi si hrají a pohybují se zcela bez pomoci. V tomto věku můžou navštěvovat mateřskou školu.

Školák Období školáka začíná v 6 letech a končí kolem 15. roku života dítěte. Školák absolvuje povinnou školní docházku. V tomto věku se děti učí zdokonalovat své schopnosti, rozvíjet svou paměť. Školáci se také učí respektu a úctě k jiným lidem a také k přírodě.

Období dospívání Trvá od 15 let do zhruba 20 let života dítěte. Většina dětí pokračuje ve studiu a připravuje se na budoucí povolání. V tomto období nastupuje u dětí puberta. Děti se učí samostatnosti, odpovědnosti. Na konci období se zastavuje i růst dětí do výšky.

Dospělý Dospělý člověk se osamostatňuje od svých rodičů, zakládá si vlastní rodinu a vychovává děti. Chodí do práce a vydělává peníze. Stáří Stáří nastává po 60. roce života člověka. Snižuje se výška a fyzická odolnost a imunita se zhoršuje, proto jsou tito lidé náchylnější na různé onemocnění. Staří lidé přestávají chodit do práce a jsou v důchodě, kde se mohou věnovat svým zálibám.

Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint, Obrázky – www. office Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint, Obrázky – www.office.microsoft.com