Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715 Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715 Název."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Moderní škola Název materiálu: VY_52_INOVACE_S1_SaP_30_SV (individuální dle šablony) Vzdělávací oblast: Společnost a příroda Tematický okruh: Lidé kolem nás Téma: banka, poplatky Anotace: Žák získá znalosti o bankách. Ročník: 5.ročník Datum vytvoření:

2 Banka Místo, které poskytuje finanční služby (služby, týkající se peněz) Proč do banky chodíme? Můžeme si založit vlastní účet > účet, který zaznamená kolik peněz jsme si uložili a taky utratili. Dostaneme kartu propojenou s naším účtem, pomocí které můžeme platit i v obchodě nebo vybírat peníze z bankomatu. Můžeme si jít uložit peníze, které vlastníme, abychom doma neměli hodně bankovek. Za určitých podmínek nám banka i půjčí peníze.

3 Existuje jen jedna banka?
Hlavní banka v našem státě je ČNB neboli Česká národní banka. Existuje, ale spousta dalších bank, některé z nich mohou být i specializované. Příklad specializované banky: Stavební spořitelna – Pro lidi, kteří řeší problémy s bydlením a potřebují půjčit peníze právě na záležitosti související s bydlením.

4 Bankovní poplatky Každá banka má několik poboček téměř v každém větším městě, kde můžete v otevírací době zajít a na cokoliv se zeptat. Radu dostanete ZADARMO. Za ostatní služby se musí platit, jako za jiné. Ke kadeřníkovi taky nejdete a neočekáváte, že vás ostříhá zadarmo. Poplatky jsou u každé banky různé, některé banky poskytují i některé další služby zadarmo, aby k sobě nalákaly co nejvíce lidí.

5 Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint, Obrázky – Klipart – www
Vlastní materiál. Zdroj Microsoft PowerPoint, Obrázky – Klipart –


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Šárka Vítová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3715 Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google