Nízkoprahová denní centra

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Advertisements

Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Ústavní péče pro seniory. Ústavní péče Forma péče je pobytová krátkodobý pobyt dlouhodobý pobyt.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Problematika bezdomovectví. Bezdomovec (osoba bez domova) Osoba, která nemá domov či možnost dlouhodobě využívat nějaké přístřeší. Může být osobou bez.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.:
Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Koncept úhrad v roce Výběr pojistného od roku 2012 Výběr pojistného za zaměstnance a osvč (2015  2016) + 7,4 mld. Kč Platba státu za státní pojištěnce.
Noclehárny. poskytují ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Kontaktní centra.
MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Sociálně terapeutické dílny
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Specifika práce s mladými lidmi v nízkoprahových programech pro děti a mládež Proxima Sociale o.p.s.​ Pavlína Mádlová mezinárodní konferencE v rámci PRojektu.
Terapeutické komunity
Služby následné péče.
Operační program Zaměstnanost
Krizová pomoc.
Tlumočnické služby.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA. ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA MZDA JE ODMĚNOU ZA VYKONANOU PRÁCI JE SMLUVNÍ MUSÍ RESPEKTOVAT ZÁKONÍK PRÁCE A ZÁKON O MINIMÁLNÍ MZDĚ, MZDOVÉ.
VY_32_INOVACE_SA4A_6 DUM 6. příprava aktivity pro 1
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Andrea Faltysová Sociální práce vedoucí oddělení
Informace o činnosti APSS ČR
Školní poradenské pracoviště
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Právo sociálního zabezpečení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Operační program Zaměstnanost
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Podpora samostatného bydlení
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Nízkoprahová denní centra

Nízkoprahová denní centra poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby pro osoby bez přístřeší Nízkoprahová zařízení – dostupné klientům bez nutnosti objednání, anonymní Přístupné všem…

Základní úkony nízkoprahových denních center a) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, b) poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, c) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a obstarávání osobních záležitostí

Cílová skupina uživatelů Osoby bez přístřeší Osoby ohrožené závislostí či závislé na návykových látkách Osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách Osoby vedoucí rizikový způsob života

Úhrada za služby Služba je poskytována bezplatně. Klient hradí úhradu za stravu ve výši stanovené poskytovatelem.

Příklad nízkoprahového centra SKP Centrum o.p.s., Pardubice osobám bez přístřeší ve věku od 18 do 64 let Kapacita: max. 25 osob denně (9 – 15 hod) NDC poskytuje: Poradenství Hygienicko zdravotní servis Potravinová pomoc Servis časopisu Nový prostor

Organizace v Chrudimi a okolí SKP Centrum o.p.s, Nízkoprahové denní centrum, Pardubice poskytuje amb. služby osobám bez přístřeší, ohroženým závislostí či závislými na návykových látkách, osobám žijícím v sociálně vyloučených komunitách, osobám vedoucí rizikový způsob života, od 19 – 64 let

Organizace v Chrudimi a okolí II. SOPRE CR o.p.s., Nízkoprahové denní centrum, Chrudim – poskytuje ambulantní služby osobám bez přístřeší od 18 let

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 61), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 26) Matoušek Oldřich, Slovník sociální práce, Portál, Praha, 2008 http://www.skp-centrum.cz/osoby-bez-pristresi/nizkoprahove-denni-centrum/popis-realizace-sluzby/ http://iregistr.mpsv.cz/socreg/hledani_sluzby.do?SUBSESSION_ID=1310290622202_1&zak=Pardubick%C3%BD&zaok=&sd=n%C3%ADzkoprahov%C3%A1+denn%C3%AD+centra