Jaroslav Kudr pro OATGM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Téma: Využití Accessu pro tvorbu evidence našeho podnikání Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Materiál slouží k tvorbě vánočního přání v programu Malování, je vhodný pro 6. třídu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Test – práce s textem Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_15_Práce_s_textem Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s.
2 Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, 2011 ① Klikneme pravým tlačítkem myši na snímek prezentace, jejíž pozadí měníme : Klikneme na 3.
ZAL – 5. cvičení Martin Tomášek Pole - opakování Základní datový typ. V poli držíme více elementů (jednoho typu) S elementy v poli můžeme manipulovat.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Tvorba prezentace Vložení snímku Vyberte si nejvhodnější typ snímku.
ANOTACE MATERIÁL SLOUŽÍ K SEZNÁMENÍ S VKLÁDÁNÍM OBRÁZKŮ PŘI TVORBĚ INTERNETOVÉ STRÁNKY.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Intents – Interní Intent demo
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
dílenské programování – Heidenhein ItnC
Vkládání obrázků a tabulek Práce s oddíly Najít a nahradit
Jaroslav Kudr pro OATGM
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
COM – Práce s objektovým modelem jiné aplikace
Zadání ručního programování 2.čast - parametrizace
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
Jaroslav Kudr pro OATGM
RadioGroup, RadioButton DEMo
Grafické řešení lineárních rovnic
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
Inf Ovládání operačního systému
Algoritmizace a programování
Výzkum přírodních geochemických a remediačních procesů a jejich využití pro sanace po těžbě nerostů GEOCHEM Kontrolní den ‘04 GEOCHEM – KD 2004.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Zoner Callisto – další ovládací prvky
Informační a komunikační technologie
Makro v Excelu.
Vytváření grafů, úpravy
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Oncreate, SaveInstancestate - demo
Informatika textový editor - WORD
Resources-multijazykové prostředí
Shrnutí lifecycle metody demo
Informační a komunikační technologie
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – program Gimp, ukázka č.2 – „Zářivý text“
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Systém pro výdej průkazů ISIC/ITIC/IYTC/STAFF
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jaroslav Kudr pro OATGM
Na co myslet při podávání přihlášky do výběrového řízení pro poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy.
Resources (úvod, demo vložení obrázku do aktivity)
Jaroslav Kudr pro OATGM
Tvorba webových stránek na google – Sites (3.)
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
[Nadpis plakátu] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Následující jména a tituly nahraďte jmény.
Tvorba webových stránek - úvod
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Šablona pro obrázky na sociálních sítích
Transkript prezentace:

Jaroslav Kudr pro OATGM Spinner Jaroslav Kudr pro OATGM

CÍL Naučit se použít ovládací prvek Spinner.

DEMO 1 Vytvořte v existujícím solution working_with_tools nový projekt s názvem Spinner_DEMO_5. Ukázka předem definovaného pole hodnot v Resource složce projektu.

STEP 1 Upravte string.xml ve složce Resources Vašeho projektu takto: Text zdrojového kódu můžete stáhnout v spinner_XML_DEMO

STEP 2 Do layoutu aplikace vložte prvek Spinner. Upravte nastavení ovládacích prvků v layoutu podle obrázku.

STEP 3 Programový kód je zbytečně komplikovaný pro první demo proto kód celého classu najdete v textovém souboru. Spinner_Main_cs_DEMO Do kódu aplikace sekce using vložte:

STEP 4

DEMO 2 Vytvořte v existujícím solution working_with_tools nový projekt s názvem Spinner_DEMO_6. Ukázka pole hodnot vytvářeného během chodu programu.

Step 1 - layout V souboru: Spinner_XML_DEMO_2

Step 2 - kód Stáhněte a zkopírujte ze souboru: spinner_Main_cs_DEMO_2 Nezapomeňte na sekci using.

Závěr:

Závěr Tento ovládací prvek je trochu obtížnější než předchozí. Úkolem této prezentace nebylo donutit Vás zapamatovat si jak naprogramovat jeho funkčnost. To ostatně není nutné u žádného ovládacího prvku – kód je běžně ke stažení v mnoha podobách na Internetu. Ale ukázat jak lze s tímto prvkem pracovat v aplikaci a to buď se seznamem, který je statický – nemění se (měsíce v roce) tak i dynamický (tvořen za běhu programu).