NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce s okny.
Advertisements

Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Databáze Sestavy.
Power Point– pracujeme se snímky
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS parametrický dotaz
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Access Formuláře, cvičení
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba grafu Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Práce se šablonami v MS Word 2007
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Asociace souborů VY_32_INOVACE_10_1_07_AP.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Vytvoření hypertextového odkazu
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
IKT MS Office Access Dotazy Ing. Jana Horáková
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – zápis.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – dotazy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze ČÍSLO.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – závěrečné.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
2OP483 Manažerská informatika 3
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Průvodce vzorovým příkladem
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Vytvoření formuláře Access (11).
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – navigační formulář ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.5.00/34.

Relační databáze – navigační formulář Aplikace Access 2010 obsahuje nový ovládací prvek navigace, který usnadňuje přepínání mezi různými formuláři a sestavami v databázi. Chcete-li databázi publikovat na webu, je použití navigačního formuláře nejlepší možností, jak vytvořit přepínací panel nebo domovskou stránku pro webovou databázi. Na kartě Vytvoření klikněte ve skupině Formuláře na tlačítko Navigace a vyberte požadovaný styl navigačního formuláře.

Popis navigačního formuláře Lišta navigace Navigační tlačítka Podformulář navigace

Příklad 1: Vytvořte formulář podle následujícího obrázku. Tlačítkům zatím nepřiřazujte žádná makra.

Příklad 2: Formulář umístěte na navigační formulář a tlačítkům přidejte makra, která budou otevírat formulář Nakladatel jako dialogové okno pro konkrétního nakladatele. Horní tlačítko Nový otevře tento formulář na novém záznamu. Řešení: Nejdříve vytvoříme navigační formulář. Pokliknutím na navigační tlačítko zapíšeme název formuláře

Formulář se zobrazí automaticky Poznámka: Formulář se pouze zobrazuje, není otevřený, na to si musíme dávat pozor při vytváření maker.

Nyní přidáme makra tlačítkům. Formulář přepneme do návrhového zobrazení a pro tlačítko Upravit vytvoříme následující makro: Hodnota v otevíraném formuláři Odkaz na hodnotu v zobrazeném formuláři

Makro pro tlačítko Nový: Od makra pro tlačítko Upravit se liší pouze v řádku Režim dat

Formulář graficky upravte a přidejte další objekty podle následujícího obrázku Pomoci tlačítka Nový přidejte dalšího nakladatele

ANOTACE CITACE Materiál slouží k výkladu nového učiva. Opakování – makra pomoci tvůrce výrazů. Student se učí porozumět odbornému textu. Student může materiál použít při opakování. Předpokládaná doba 30 min CITACE Vlastní tvorba (k prezentaci je přiložen pracovní soubor) Nápověda k aplikaci Access