High-Yield BONDS Zpracovaly : Aelita Li (26706), Karina Zaripova (26691), Alena Daurova (26620) Předmět: Mezinárodní finanční trhy Vyučující: Ing. Arnošt Klesla, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Advertisements

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Činnost Investiční kapitálové společnosti Komerční banky v Pelhřimově.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Finanční gramotnost: Zajištění na stáří, renta. 09 Zajištění na stáří DŮCHODY V ČESKU … „Co mají společnýho pařížský a ostravský důchodce? Oba si můžou.
Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava Ing. Radim Mrázek.
1 9. Změny v regulaci finančních trhů a v měnové politice (reakce na globální finanční krizi 2007 – 2009 a na její dopady na hospodářský růst) Reformy.
CP kapitálového trhu - na dobu delší než 1 rok Podoba CP - listinný CP - zaknihovaný CP Nominální hodnota = hodnota vytištěná na CP Tržní hodnota =
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_05 Název materiáluAkcie AutorMgr.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_07 Název materiáluPodílové.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Kapitálové trhy Téma 4: Dluhové cenné papíry 1Typologie obligací 2Výnos 3Durace.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Téma 1. Charakteristika finančního řízení 1. Cíle finančního řízení 2. Hlavní oblasti finančního managementu 3. Finanční rozhodování podniku 4. Finanční.
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Ing. Ladislav Friedrich, CSc. Prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR Nákupy léčivých přípravků a zdravotnických prostředků do nemocnic.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Finanční gramotnost: Platební karty.
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
TNH 2 – 1. seminář Finanční trh a peníze
PODPORA ČEB PŘI EXPORTU DO AFRIKY – NIGÉRIE
Digitální učební materiál
Kód vzdělávacího materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paragrafované znění I 9. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Mezinárodní právo a jeho vliv
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
standardní alternativní teorie firmy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Cena (druhy, změny) Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu.
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Regionální akční plán ÚK – pracovní verze k
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
RIZIKO.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Novinky v Záznamníku učitele
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Finanční trh a peníze TNH 2 (S-5)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Paragrafované znění I 8. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Základy účetnictví změny rozvahových položek
RIZIKO.
Veřejný dohled nad auditem
Část X: Finanční řízení stavební spořitelny
Teritoriální setkání - Finsko
ŘÍZENÁ PORTFOLIA– PRO KLIENTY ČR CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Role ČEB při realizaci exportní strategie
Pojišťování exportu do ruska
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Seminář o stavebním spoření
Transkript prezentace:

High-Yield BONDS Zpracovaly : Aelita Li (26706), Karina Zaripova (26691), Alena Daurova (26620) Předmět: Mezinárodní finanční trhy Vyučující: Ing. Arnošt Klesla, Ph.D. Datum: 06.04.16

http://www.investopedia.com/terms/h/high_yield_bond.asp

High-Yield bonds (Junk bonds/prašivá obligace) Co je High-Yield bond? High-Yield bonds (Junk bonds/prašivá obligace) Vysoce riskantní dluhopis emitovaný pod cenu; 2. Dluhopis, jehož cena prudce poklesa z důvodu špatného hospodaření emitenta Zajímavý fakt : Robert Michael Milken (narodil se 4. července 1946 ..) - Americký finančník a filantrop, známý jako "zakladatel trhu prašivých obligaci." V roce 2010 americký časopis "Forbes" zhodnotil stav Michael Milkena na 2 miliardy $. (488 místo)

Nevýhody Výhody Žádná garance likvidity Vysoké riziko Nizký rating Mohou zvýšit dlouhodobý potenciál fondu Doplněk dluhopisové části investičního portfolia Díky zajištění na fond nepůsobí měnové riziko Fond je aktivně řízen Vhodné pro pravidelné investování

High Yield bonds jsou zajímavou alternativou High Yield bonds jsou zajímavou alternativou k nízkým úrokům v bankách a kolísavým, nesou však vysoke riziko. Ratingové agentury je označují nižším hodnocením než "BBB" (Standard & Poor's) nebo "Baa" (Moody's). Minimální výše nominálního ročního výnosu, které tyto obligace nesou, není definována. Pro orientaci lze vystačit s tím, že je to přibližně 7 % ročně a více. Tyto obligace jsou vydávány v různých objemech zhruba od 100 milionů do miliard korun. Jejich emitenti je upisují různým způsobem, ale většinou je požadavek schvalujících orgánů na to, aby mohly být nabízeny jen takzvaným kvalifikovaným investorům.

Jsou prašivé obligace prašivé? Ano i ne. To, že dluhopis se nenachází v investičním stupni ratingových agentur nemusí znamenat, že bychom se mu měli zdaleka vyhnout. Dlouhodobé statistiky jsou jedna věc a současná situace druhá. Je třeba rozlišovat také v rámci samotné kategorie High-Yield dluhopisů a podívat se kdo za tímto únikem stojí a v jaké je situací.

Děkujeme za pozornost!