Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 10_ Rozmanitost přírody Procházka lesem (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Symbióza některých hřibovitých hub s kořeny vyšších rostlin
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Společenstvo lesa Přírodověda 4. ročník.
Přírodní společenstva
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
LES – LESNÍ PATRA Patro mechové Patro bylinné
Kvetoucí rostliny Michaela Běhůnková.
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Rostliny A ŽivoČichové našich lesů Lesní patra
Stromy.
EKOSYSTÉM LES – stromy jehličnaté a listnaté
Poznávání přírodnin.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Lesy mírného pásu Jan Dušek.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Společenstvo les – test
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
POZNÁVAČKA ROSTLIN A HUB.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Houby VY_52_INOVACE_22 pro 4. ročník ZŠ
Určování rostlin (les)
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 09_ Houby TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_07_Les_opakování Téma:
Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Přírodní společenstva v České republice Martin Chlumský Dis. 3. ročník BI-TV Pedagogická fakulta UK Kateřina Vaněčková PdF UK Praha Helena Jedličková.
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
Les - rostliny, houby-prezentace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Člověk jako ochránce.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Přírodní společenstva v České republice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Společenstva lesů - stromy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Ekosystém les Houby Přírodověda 4. ročník
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Jaro v přírodě Autor:
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
SPOLEČENSTVO - LES Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
VY_32_INOVACE_17_PŘV_BYLINY
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Člověk a jeho svět, Prvouka, Škola Autor: Mgr. Vendula Janešová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Léto v přírodě Autor:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
VY_32_INOVACE_19 19 Léto v lese autor: Mgr. Jana Kobylková
Autor: Mgr. Eva Procházková
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_03_Les_stromy
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor: Mgr. Ivana Havranová Název materiálu: VY_52_INOVACE_14/II.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 4. ročníku, slouží k výkladu učiva Rostliny v lese Období: září-prosinec 2011

LESY les = přírodní společenstvo rostlin, hub a živočichů jehličnaté lesy listnaté lesy smíšené lesy pokrývají velkou část plochy pevnin

JEHLIČNATÉ LESY jedle bělokorá borovice lesní smrk ztepilý modřín opadavý

LISTNATÉ LESY dub letní buk lesní javor mléč bříza bělokorá

KEŘE, BYLINY tvoří se stromy společenstvo lesa lesní podrost brusnice borůvka brusnice brusinka maliník ostružiník

DALŠÍ SPOLEČENSTVO LESA Houby - neobsahují zeleň listovou jedlé (hřib smrkový) nejedlé (hřib satan) jedovaté (muchomůrka zelená) vraní oko rulík zlomocný vraní oko muchomůrka zelená konvalinka vonná lýkovec jedovatý Hřib smrkový hřib smrkový hřib satan hřib satan

Použité zdroje: obrázky použity: smrk ztepilý – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Kuusk_Keila- Paldiski_rdt_%C3%A4%C3%A4res.jpg, borovice lesní – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/87/Borovice_lesn%C3%A D_u_Pecky.jpg, jedle bělokorá – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/Abies_alba_Slovakia.j pg, modřín opadavý – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/46/LarixDeciduaFemaleFl ower.jpg, brusnice borůvka – cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bilberries.jpg, brusnice brusinka- http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f1/Vaccinium_vitis- idaea_20060824_003.jpg, Bříza, dub, buk, javor: www.office.microsoft.com

maliník - http://upload. wikimedia. org/wikipedia/commons/7/7d/Malina ostružiník - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Blackberries_on_bu sh.jpg, konvalinka vonná - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Convallaria_majalis_ l.jpg, lýkovec jedovatý - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Illustration_Daphne_ mezereum0.jpg, rulík zlomocný - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Atropa_bella- donna0.jpg, vraní oko - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/Paris- quadrifolia%28vonSeite%29.jpg, hřib smrkový - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b0/Boletus_edulis_EtgH ollande_041031_091.jpg, muchomůrka zelená - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Amanita_phalloides.j pg, hřib satan - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Boletus_satanas.JP G

citace 11. 12. 2011 Kolektiv autorů, Přírodověda pro 4. ročník základní školy, Praha: SPN, 2010. ISBN 978-80-7235-466-5