Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačová grafika Nám umožňuje:
Advertisements

Grafické karty Základní parametry.
Grafické karty Robert Ondra 3.B 3iv1
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MONITOR.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Monitory.
Počítače XVII – monitory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Monitor Monitor je nejběžnější výstupní zařízení, s výjimkou speciálních aplikací jej má každé PC. Monitory lze rozdělit podle zobrazených barev Monochromatické.
Grafické karty Grafické karty Radek Dohnal.
Periferní zařízení počítače
Monitory.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY OLED – základní principy
CRT monitory Základní princip, na němž pracuje klasický monitor CRT (Cathode Ray Tube), se od počátku století, kdy byl objeven, příliš nezměnil.
Monitory.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY CRT monitor Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
G R A F I C K É K A R T Y.
HARDWARE II Periferie.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Výrok "Jak může být něco takového problémem v zemi, kde máme Intel a Microsoft?" (Al Gore, problém Y2K, 1999)
Hardware 5 verze 2.6.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Monitory.
Informační a komunikační technologie
MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
LCD monitory LCD monitor (liquit crystal display, displej s tekutými krystaly), byl vyvinut počátkem 70. Tekuté krystaly se používají k rozsvěcování a.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zobrazovací zařízení.
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Druhy monitorů.
MONITORY.
ROZŠIŘUJÍ MOŽNOSTI PC ZASUNUJÍ SE DO SLOTŮ. IO KARTA PRO PŘIPOJENÍ PERIFERNÍCH ZAŘÍZENÍ K PC ( VSTUPŮ A VÝSTUPŮ ) OBSAHUJE PORTY: A/ SÉRIOVÉ – COM1, COM2.
TELEVIZOR.
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Monitory Plazma – OLED - SED
Výstupní zařízení počítače monitor Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
Hardware 5 verze 2.6.
Počítačová grafika.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/11 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Grafická karta je součást počítače, která se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku. je součást počítače, která.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Grafický monitor II.
OBRAZOVKY CRT - LCD Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
LCD monitory Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Elektrické měřící přístroje VY_32_INOVACE_Tomalova_ Osciloskopy_mereni Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu:Moderní škola Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Moderní obrazovky Moderní obrazovky.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY
MONITORY Michaela Fraiová.
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Výstupní zařízení - monitory
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektrické měřící přístroje
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Transkript prezentace:

Číslo projektu OP VK 1.5 25549863 Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Informační a komunikační technologie Téma Zobrazovací soustava Ročník 1. Jméno autora Ing. Miroslav Geršl Anotace Zobrazovací soustava, žák získá přehled o činnosti zobrazovací soustavy Datum tvorby 4.9.2012

Zobrazovací soustava Grafické karty zabezpečuje výstup dat z počítače na obrazovku textový režim (umožňuje zobrazovat jen předem definované znaky) grafický režim (informace zobrazovány po jednotlivých obrazových bodech)

Zobrazovací soustava Grafické karty rozlišení v textovém režimu (počet znaků na řádek a řádků na obrazovku) matice znaku rozlišení v grafickém režimu (počet pixelů zobrazitelných v horizontálním a vertikálním směru) barevná hloubka (počet současně zobrazitelných barev)

Zobrazovací soustava Grafické karty MDA (první karta dodávaná k počítačům PC, pouze textový režim) CGA (textový, grafický, barevný režim) HGC (Hercules, textový i grafický režim) EGA (textový, grafický, barevný režim) VGA (640 x 480 bodů v 16 barvách) SVGA (procesor, videopaměť, převodník RAMDAC )

Zobrazovací soustava Monitor (CRT) základní výstupní zařízení počítače připojen ke grafické kartě pracuje na principu katodové trubice na stínítku obrazovky se zobrazují jednotlivé pixely u barevného monitoru jsou použity tři katody pro emitování elektronů

Zobrazovací soustava Monitor (CRT) na stínítku jsou naneseny luminofory přeměňující kinetickou energii elektronů na energii světelnou luminofory jsou ve třech základních barvách (Red, Green, Blue) elektronové svazky jsou taženy ke stínítku soustavou mřížek

Zobrazovací soustava Monitor (CRT) barevné obrazovky Delta, Inline, Trinitron monochromatické, barevné velikost obrazovky vyjádřena úhlopříčkou v palcích obnovovací frekvence horizontální, vertikální digitální ovládání multimediální monitor

Zobrazovací soustava LCD technologie kapalných krystalů kapalné krystaly mění své prostorové uspořádání v závislosti na elektrickém poli a tím ovlivňují množství světla procházejícího k pozorovateli pasivní matice, nedokáže rychle reagovat na změny aktivní matice, založena na technologii TFT