Podklady a příprava dokumentu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
Výstavba sportovního areálu 20
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Systém péče o nadané a talentované jedince v ČR
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Komunitní a otevřená škola
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Místní akční skupina Rakovnicko
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Program rozvoje města Hostinné SEZNÁMENÍ VEŘEJNOSTI S VÝSLEDNÝM DOKUMENTEM 4. VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ ( , velká zasedací místnost MěÚ)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Aplikace nových forem marketingu
7. Přednáška do předmětu Projektový management ve sportu FSpS MU
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
BSE České Budějovice o. s.
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Podklady a příprava dokumentu PLÁN ROZVOJE SPORTU MĚSTA PÍSEK Podklady a příprava dokumentu 09.10.2017, 16:00

Obecné informace § 6 zákona č. 115/2001 Sb., o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů – povinnost obcí zpracovat v samostatné působnosti pro své území Plány rozvoje sportu a zajišťovat jejich provedení (platí i pro kraje a stát) toto opatření má vést k transparentnějšímu rozdělování finančních prostředků na podporu sportu obce a kraje jsou povinny Plány zpracovat nejpozději do 18 měsíců od nabytí účinnosti novely zákona č. 115/2001 Sb. (účinnost od 01.01.2017) Plánu rozvoje sportu obce musí dle zákona č. 115/2001 Sb. obsahovat: vymezení oblasti podpory sportu stanovení priorit v jednotlivých oblastech podpory sportu opatření k zajištění dostupnosti sportovních zařízení pro občany obce určení prostředků z rozpočtu obce, které jsou nezbytné k naplnění plánu

SWOT ANALÝZA SILNÉ STRÁNKY SLABÉ STRÁNKY PŘÍLEŽITOSTI OHROŽENÍ

SILNÉ STRÁNKY obětaví/é trenéři/trenérky, široká nabídka sportovních aktivit pro děti a mládež nadšenci a patrioti v řadách klubových funkcionářů a trenérů = práce ve volném čase a převážně zadarmo široká členská základna sportujících dětí a mládeže, zájem občanů o sport dětí a mládeže vysoká koncentrace sportovišť na území města finanční podpora mládež. sportu městem

SLABÉ STRÁNKY nízká podpora sportu ze strany soukromých subjektů (průmyslová zóna) absence vysoké školy absence městské sportovní haly, zastaralá a divácky nekomfortní sportoviště (výjimka – areál FC Písek, hokejbalové hřiště)

PŘÍLEŽITOSTI zastupitelstvem schválený záměr výstavby nové městské haly, bazénu rekonstrukce a modernizace ostatních areálů včetně infrastrukturního „scelení“ území (cyklostezky, lávka, podchod apod.)  reprezentace města, podpora doprovodných podnikatelských aktivit (ubytování, gastronomie,…), zvýšení návštěvnosti platících diváků a zájmu potencionálních partnerů/sponzorů klubu propagace píseckých sportovních areálů (možnost přilákat události mezinárodního charakteru  prezentace města na celorepublikové úrovni) vytvořit fond či nadaci pro podporu sportu, do které by transparentně přispívaly firmy, které jsou na území města

OHROŽENÍ napadání současné financování sportu s filozofií „dejme všem stejně“ – pro některé sporty by toto dělení bylo likvidační, pro jiné zbytečné obecné odmítání finanční podpory sportu pro dospělé; nezájem podnikatel. prostředí = dlouhodobé „podfinancování“ tradičních a nejúspěšnějších kolektivních sportovních klubů v kategorii dospělých  ohrožení účasti klubů na republikových soutěžích, možné odstoupení některého klubu z těchto soutěží v důsledku nedostatku financí se nedaří uplatnit úspěšné odchovance klubů omezení, snížení nebo dokonce ukončení finanční podpory sportujících dětí a mládeže bude znamenat rozklad stávající mládežnické sportovní „infrastruktury“ + v konečném důsledku kolaps píseckých sportovních klubů v kategoriích dospělých

CÍLE SPORTU VE MĚSTĚ PÍSEK moderní, reprezentativní a architektonicky „přívětivá“ sportoviště divácky „přitažlivé“ zázemí, servis pro návštěvníky a fanoušky píseckých klubů, jejichž účast v celorepublikových soutěžích (zejména v kategorii dospělých) přináší městu žádoucí prestiž a „zviditelnění na mapě“ České republiky   komunikace s podnikatelskou sférou zachování finanční podpory z rozpočtu města Písek nadregionální centrum sportu infrastruktura sportovišť kvalitní výchova sportovců, republikové soutěže mládeže a dospělých, reprezentace ČR na píseckých sportovištích, propagace a medializace města zvýšený cestovní ruch podpora podnikání a služeb aktivní/sportující občané města (vybraná sportoviště otevřená pro veřejnost) komunikace s veřejností

ambice vybraných sportovních oddílů basketbal (nejvyšší soutěž ČR mužů) házená (nejvyšší soutěž ČR žen) fotbal (2. nejvyšší soutěž ČR) hokej (2. nejvyšší soutěž ČR) s (doposud nevyužitým) potenciálem největší průmyslové zóny v Jihočeském kraji jsou výše uvedené soutěže v píseckých podmínkách dosažitelné v relativně krátkém časovém horizontu   ambice klubů a oddílů v individuálních sportovních odvětvích uvážit speciální podporu města (ovšem ne na úkor 4 jmenovaných klubů) zejména plavcům, karatistům, příp. dalším, kteří rovněž dosahují v současných ekonomických poměrech vynikajících výsledků

ROVINY ROZVOJE SPORTU V PÍSKU 1. rekreační sport pro nejširší veřejnost poskytnutí co nejširší škály sportovišť pro veřejnost – veřejná hřiště, cyklostezky, outdoorová hřiště, lyžařský svah, bazén   2. organizovaný sport pro děti a mládež vytvoření takových finančních podmínek pro sportovní kluby, aby se dala v Písku vytvořit co nejširší nabídka výběru sportovních aktivit pro děti 3. výkonnostní a vrcholový sport mládeže vytvoření dobrých finančních podmínek pro vybrané sportovní kluby v kolektivních sportech, které dlouhodobě vychovávají reprezentanty ČR a pohybují se jak v mládežnických, tak i seniorských kategoriích v republikových soutěžích reprezentace města vytvořit takové podmínky, aby nejlepší jedinci neodcházeli na střední školy do jiných měst a zůstávali v Písku produkovat hráče pro písecké seniorské týmy tak, aby v nich nastupovali především písečtí odchovanci

4. výkonnostní sport dospělých zahájit jednání se společnostmi zasídlenými v průmyslové zóně Písek sever se záměrem získat finanční podporu sportovních klubů a oddílů, které ve stávajících ekonomicky složitých podmínkách reprezentují město na republikové úrovni a těší se zároveň největšímu zájmu písecké sportovní veřejnosti (basketbal, házená, fotbal a hokej) zprostředkovatelem jednání mj. nejvyšší představitelé města Písku, snahou je vyvolat společné jednání „na nejvyšší úrovni“ (kluby vychovávají kvalitní sportovce, město vytváří podmínky pro zajištění sportovišť a finančně podporuje děti a mládež, podnikatelské subjekty umožní klubům završit proces výchovy píseckých sportovců, kteří se realizují v dospělém věku v místních klubech v (polo)profesionálních podmínkách a pokud možno v co nejvyšších národních soutěžích)

MATERIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Veřejná hřiště Cyklostezky   Outdoorová hřiště Městská sportovní hala Bazén Lyžařský svah uvažovat o způsobu provozu sportovišť pro volnočasové aktivity dětí ve městě

FORMULÁŘ PRO SPORTOVNÍ ORGANIZACE

DOTAZNÍKY PRO VEŘEJNOST

(řazeno dle počtu došlých odpovědí) Co v Písku chybí (náměty ke zlepšení v oblasti sportu) – NEJČASTĚJŠÍ ODPOVĚDI – DĚTI A MLÁDEŽ DO 15 LET (řazeno dle počtu došlých odpovědí) nic plavecký bazén, aquapark parkourové hřiště volně přístupná hřiště pro starší děti (tzv. „plácky“) víceúčelová sportovní hala cyklostezky, chodníky pro cyklisty hala pro házenou rekonstrukce a zpřístupnění lyžařského svahu pro veřejnost velký park se sportovními prvky poblíž centra (workout) více financí od města tančírna, nabídka moderních tanců singletrack apod. další odpovědi: jezdectví, obchod se sportovními potřebami v centru, skatepark, sportovní kroužky pro dívky (zejména basketbal), více sportovních akcí pro mládež, in-line okruh, lanový park, venkovní ledová plocha, badminton, baseball, box, paintball, golf, futsalové hřiště, florbalová hala, basketbalová hala,…

(řazeno dle počtu došlých odpovědí) Co v Písku chybí (náměty ke zlepšení v oblasti sportu) – NEJČASTĚJŠÍ ODPOVĚDI – MLÁDEŽ OD 16 LET A DOSPĚLÍ (řazeno dle počtu došlých odpovědí) nic víceúčelová sportovní hala plavecký bazén, aquapark cyklostezky, chodníky pro cyklisty volně přístupná hřiště pro starší děti (tzv. „plácky“) parkourové hřiště singletrack apod. více financí od města do „vedlejších“ sportů workoutové hřiště in-line okruh rekonstrukce a zpřístupnění lyžařského svahu pro veřejnost hala pro házenou Skatepark oprava stávajícího bazénu další odpovědi: tenisová hala, rekonstrukce stávající sportovní haly, širší nabídka sport. aktivit, širší nabídka sport. aktivit pro seniory s finanční podporou, finanční podpora „obyčejného“ sportování dětí (= ne organizacím), fin. podpora dobrovolných trenérů, badminton, baseball, stojany na kola, oddíl krasobruslení, hřiště na futsal,…

Děkujeme za pozornost a Vaši spolupráci. Kontakty: Ing. Marie Cibulková – vedoucí odboru školství a kultury marie.cibulkova@mupisek.cz, 382 330 850 Ing. Andrea Klimešová – vedoucí oddělení školství, mládeže a tělovýchovy andrea.klimesova@mupisek.cz, 382 330 851 Mgr. Markéta Kolářová – oddělení školství, mládeže a tělovýchovy marketa.kolarova@mupisek.cz, 382 330 855