Besedy na středních školách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Exkurze ve věznici Prezentace výsledků anketního šetření
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Přechod z ústavní do komunitní služby
AHOJ! CHTĚL BYCH SE VÁM PŘEDSTAVIT…
SLUŽBY ZAMĚSTNÁVÁNÍ V KOMUNITNÍCH SLUŽBÁCH V PRAZE A OKOLÍ.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Irena Opršalová Projektová manažerka.  Základní info o Sluňákovu  Zkušenosti s Národními programy SFŽP  Proč je pro neziskové organizace našeho typu.
Národnostní menšiny v Evropě Znáš své sousedy? To je název projektu, který zpracovává třída 2.C pod vedením profesorek H. Syslové a L. Cihelkové. Dva.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Osobní výsledky transformace pobytových sociálních služeb – zisky a zkušenosti lidí s postižením O. s. Instand Závěrečná konference k projektu „Podpora.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Poutníci v Mladé Boleslavi –
Závěrečná konference k projektu
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
P ř íle ž itosti a rizika procesu transformace Ostrava
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Přechodné zaměstnávání příklad dobré praxe z Fokusu Vysočina Pavel Říčan s přispěním Aleny Prýmkové, Dany Javorské, Jany Horákové.
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Exkurze ve věznici Prezentace výsledků anketního šetření Praha dne 22. července 2015.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Podpora zaměstnávání lidí s postižením Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II. CZ.1.04/3.1.00/A Aktivita.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Seminář k projektu „Podpora transformace Sociálních služeb Pačlavice“
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Příprava dětí na přemístění z DOZP Mgr. Ingrid Hanzlíková, DiS. Praha 31. října 2013.
Tereza Pulkrtová.  je třeba zorganizovat, propagovat a osobně se zúčastnit nejméně dvou exkurzí?
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Cíle péče a paliativní přístup v pobytových službách
Gerontopsychologie v praxi
Svět techniky Ostrava a jeho přínos podpoře podnikavosti žáků
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
Moravskoslezský region - změny
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AHOJ! CHTĚL BYCH SE VÁM PŘEDSTAVIT…
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Přírodní vědy aktivně a interaktivně
VY_52_INOVACE_ČLAPŘ_11_JF LIDÉ A ČAS Prvouka pro 3
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Práce návrháře.
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Všichni máme hendikep, jen někdy je vidět víc, někdy míň…
Transkript prezentace:

Besedy na středních školách

Život v komunitě Jsme připraveni na to, že lidé s postižením mohou být našimi sousedy? Máme dost informací? Jak si stojí mladí lidé? Budoucí lékaři, stavaři, právníci, kuchaři… To jsme zjišťovali na 30 besedách na středních školách v Moravskoslezském kraji…

A co na to studenti?

Co studenti oceňovali aneb jak beseda vypadala? besedy se účastnil člověk, který má vlastní zkušenost s životem v ústavu besedy se účastnil pracovník, který pracoval v ústavu a připravoval lidi na odchod do chráněného nebo podporovaného bydlení a také odborník na téma transformace pouštěli jsme filmy a hlavně OSOBNÍ PŘÍBĚH studenti se aktivně zapojovali, diskutovali, ptali se… součástí besedy byla výstava fotografií

Pár čísel závěrem… pracovní tým 15 lidí, z toho získalo zaměstnání také 5 lidí s postižením každá beseda trvala 3 vyučovací hodiny proběhlo 30 besed na 24 školách besedu vidělo celkem 730 studentů