Informatika – Funkce KDYŽ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Funkce v Excelu.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Vzorce.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Fyzika + Elektřina. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 1 Číslo.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_ INOVACE_ ICT_09 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS Excel – tabulkový editor, funkce AnotaceMS Excel.
Matematika Kulová úseč a vrchlík. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
MATEMATIKA Kvadratická rovnice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Informatika – Datové sítě
Technické prostředky v požární ochraně Požární žebříky.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technická mechanika – Čepové tření
Inf Příklady použití grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Technická mechanika – Skládání sil 2
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Informatika – Podmíněné formátování. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Logické funkce Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Používání funkce KDYŽ.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Absolutní adresa.
Pracovní plocha, okno, schránka
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Matematika Kulová vrstva, kulový pás
Fyzika – Asynchronní elektromotor
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Inf Elektronická komunikace
Inf Cykly ve vývojových diagramech
Fyzika – Chemické zdroje napětí
seznámení S TabulkovýM kalkulátorEM Microsoft Office excel 2007
Technická mechanika – diferenciál
Inf Princip streamování videa a hudby
PICTURES FOR DESCRIPTION
Fyzika – Zesilovač.
Technické prostředky v požární ochraně
Informatika – Práce s listy
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Fyzika – Přenosová soustava ČR
Inf Tabulkový procesor
Číslo v digitálním archivu školy
Inf Tvorba WWW – tabulky a seznamy
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Fyzika – Jaderná elektrárna
Matematika Komolý jehlan
Technické prostředky v požární ochraně
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Technická mechanika – Skládání sil
Fyzika – Jednoduchý elektrický obvod
Matematika Parabola.
MS Excel – Relativní odkaz
ELEKTROTECHNIKA Řazení kondenzátorů – sériové řazení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Fyzika – Kmitavý pohyb.
Fyzika – Usměrňovače.
MATEMATIKA Mocniny s přirozeným exponentem
Matematika Funkce - opakování
Fyzika – Zvuk.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Informatika – Průměr a min-max
Informatika – Práce s grafy
Transkript prezentace:

Informatika – Funkce KDYŽ

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 05_01_32_INOVACE_10

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. FUNKCE KDYŽ Předmět: Informatika Ročník: 2. Jméno autora: Mgr. Radek Hoszowski Škola: SPŠ Hranice Anotace: Využití funkce KDYŽ v MS Excel 2010. Základní zadávání tohoto vzorce. Klíčová slova: Excel 2010, funkce, když Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Hoszowski Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Funkce KDYŽ =KDYŽ(B2<=50;“Ano“;“Ne“) Je jednou ze složitějších, ale běžně užívaných funkcí MS Excel. Používá se, když chceme rychle odfiltrovat výsledky. Obr. 1. Ukázka funkce KDYŽ Funkce KDYŽ se dá charakterizovat jako podmínka. Podmínku musíme VŽDY nastavit. Určuje, co musí být splněno. =KDYŽ(B2<=50;“Ano“;“Ne“)

Zadávání vzorce Může obsahovat všechna porovnávací znaménka Text v buňce, pokud splňuje podmínku Text v buňce, pokud nesplňuje podmínku Výsledek označené buňky Obr. 2 – Zadávání vzorce funkce KDYŽ

? Zadávání vzorce Vzorec zapíšeme do první buňky tabulky. Podle funkce Suma (Součet) a Průměr zkuste odhadnout, jak se zadává funkce KDYŽ. ? Vzorec zapíšeme do první buňky tabulky. Buňku chytíme za pravý dolní roh a táhneme na požadovanou plochu. Automaticky se zobrazí odpověď na podmínku Zde uchopit a táhnout dolů Obr. 3 – Zadávání dat tažením Obr. 4 – Automatické zobrazení

Vzorec KDYŽ se vzorcem Občas potřebujeme do podmínky dát nějaký vzorec. Příkladem mohou být vícestupňové testy, které potřebujeme zprůměrovat. Je větší nebo rovno 60% z 300b (maxima) Součet buněk B2 až D2 Obr. 5 – Použití vzorce ve funkci KDYŽ

CVIČENÍ Vytvořte tabulku 35 účastníků výběrového řízení. Každého pojmenujte. Nezapomeňte na nadpis tabulky. Zúčastnili se několika stadií výběrového řízení: pohovor (100b), motivační dopis (50b), životopis (50b), ilustrační práce s klientem (100b), rozhovor s psychologem (30b). Účastníkům zadejte libovolný počet bodů v různých částech řízení. Účastník postupuje pokud získá 87% z celkového počtu bodů. Postoupit musí 5 uchazečů. U každé z částí zjistěte, zda je průměrný výsledek všech uchazečů „dobrý“ (tj. 75%) nebo „špatný“.

DOBRÁ PRÁCE!!!

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Veškeré použité obrázky (kliparty) pocházejí … Použité zdroje Obr. 1 – Archiv autora, IKT45. Obr. 2 – Archiv autora, IKT46. Obr. 3 – Archiv autora, IKT47. Obr. 4 – Archiv autora, IKT48. Obr. 5 – Archiv autora, IKT49. Kliparty pocházejí z archivů MS Office. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Hoszowski Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.