„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Dotační možnosti pro obce a města
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Evropský sociální fond v ČR
Ing. Stanislava Správková
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
PREZENTUJÍCÍ „Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu JUDr. Věra Švarcová vedoucí Odboru sociálních věcí Krajský úřad Kraje Vysočina.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Rodinná politika Libereckého kraje
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Ing. Stanislava Správková
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu JUDr. Věra Švarcová vedoucí Odboru sociálních věcí Krajský úřad Kraje Vysočina

Žijeme a pracujeme na Vysočině – popis projektu Popis projektu – obecná charakteristika Název projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině – zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje. Evidenční číslo CZ.1.04/3.4.04/76.00238 Název operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) Název prioritní osy Sociální integrace a rovné příležitosti Trvání projektu 1.7.2012 – 30.9.2015 Rozpočet 7.589.828,- Kč 13.5.2018

Žijeme a pracujeme na Vysočině – cíle projektu Cílem projektu je realizace aktivit, které povedou k podpoře rovných příležitostí žen a mužů v pracovní oblasti a zajistí slučitelnost rodičovské a profesní role u zaměstnanců. Zaměření projektu na 3 úrovně: Zaměstnanci - cílová skupina ženy/muži vracející se z MD/RD na trh práce, usnadnit jejich návrat do zaměstnání, poskytnout potřebné informace s tím spojené Zaměstnavatelé – příspěvkové organizace zřizované Krajem Vysočina, ovlivnit jejich personální politiku a podpořit opatření na podporu slaďování práce a rodinného života Široká veřejnost - informovat o aktivitách souvisejících s projektem a dostat do povědomí problematiku slaďování pracovního a rodinného života 13.5.2018

Žijeme a pracujeme na Vysočině – partneři projektu Centrum pro rodinu a sociální péči podílí se na aktivitách souvisejících s budováním Family Point (FP) poskytuje metodické vedení a poradenství pro vybudování a provoz FP provádí zaškolení kontaktních pracovnic FP 6.SENSE s.r.o. poskytují supervizi a odborné konzultace ve všech fázích projektu zajišťují metodickém řízení a koordinaci v oblasti rodinných auditů jsou garantem soutěže Podnik přátelský rodině Informační a poradenské centrum Vysočina o.p.s. participuje na aktivitách spojených s budováním a provozem FP HB podílí se na akcích organizovaných ke Dni rodiny 13.5.2018

Žijeme a pracujeme na Vysočině – klíčové aktivity Klíčové aktivity projektu Rodinné audity v organizacích zřízených Krajem Vysočina Soutěž Podnik přátelský rodině Zřizování Family Point Činnost a aktivity Family Point Den rodiny Interaktivní podpora rovných příležitostí Závěrečná konference 13.5.2018

Žijeme a pracujeme na Vysočině – didaktické pomůcky Interaktivní podpora rovných příležitostí Vytvoření didaktických pomůcek sloužících k aktivní podpoře rovných příležitostí žen a mužů na trhu práce kvarteto stolní hra Rodina nad zlato speciální vydání časopisu Vysočinka pexeso v elektronické podobě www.kr-vysocina/socialniportal 13.5.2018

Žijeme a pracujeme na Vysočině – slaďujeme v praxi Michal *14. 5. 2013 Matěj *18. 9. 2015 Darek *15. 5. 2012 13.5.2018

Žijeme a pracujeme na Vysočině – poděkování Děkuji za pozornost. JUDr. Věra Švarcová vedoucí Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina e-mail: svarcova.v@kr-vysocina.cz 13.5.2018