Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
. Partnerství na venkově v Libereckém kraji 2004 – 06:  Leader + (1 MAS),  Leader ČR (5 MAS) 2007 – 13:  PRV – osa IV (6 MAS)  – op. III.4.1 (2.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Mgr. Gustav Charouzek Stav informací k MAS a integrovaný nástroj CLLD.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Pavla Pekařová 3. ÚfŘP Ekonomická fakulta Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
Místní Agenda 21 Ing. arch. Marie Petrová MMR. PS URROU
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Strukturální fondy a základní principy využívání strukturálních fondů prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Pozemkové úpravy.
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Komora sociálních podniků
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Sociální podnikání Sociální firma.
Připravenost na nové plánovací období
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
IX. Konference Finance pro města a obce
Transkript prezentace:

Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische Strategie MAS a její realizace z ESI fondů Pracovní setkání 3.9.2015 Zájmová skupina Veřejná správa Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische

Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische je součást SCLLD obsahuje Programové rámce a Fische. Programový rámec definuje realizaci části SCLLD prostřednictvím jednoho z OP (IROP, OPZ). Fische jen pro PRV, MZe připravuje metodiku – povinný obsah PR a F obsahuje definice konkrétních opatření SCLLD včetně možných témat (aktivit) projektů, možné příjemce dotace, minimální a maximální hranici celkových způsobilých výdajů projektu, základní principy pro určení preferenčních kritérií.

Akční plán ve strategii MAS KH V případě SCLLD MAS Krušné hory se jedná o následující programy podporované z ESI fondů: Integrovaný regionální program (IROP) Operační program Zaměstnanost (OPZ) Program rozvoje venkova (PRV). Strategie navrhuje programové rámce a Fische: Programový rámec IROP, Programový rámec OPZ, Fische F1 Hodnoty a dědictví venkova, pro PRV Fische F2 Hospodářství a tradice venkova, pro PRV

Provázanost strategie MAS KH na OP Priorita / Opatření SCLLD Název Priority / Opatření SCLLD OP SC Priorita P1 Zabránit odlivu obyvatelstva z regionu a vytvořit pevné vazby k regionu Spec.cíl SC1 Zlepšit kvalitu života na venkově a zvýšit atraktivitu prostředí Opatření OP1.1 Dostatečná vybavenost obcí a fungující služby IROP SC 4.1 (1.3, 2.1) Opatření OP1.2 Dobře udržovaný veřejný prostor a fungující dopravní a technická infrastruktura IROP SC 4.1 (1.2) Opatření OP1.3 Kvalitní vzdělávací infrastruktura a vzdělávání IROP SC 4.1 (2.4) Opatření OP1.4 Dostupné zdravotnické a sociální služby a snižování sociálně znevýhodněných obyvatel Priorita P2 Udržitelný rozvoj regionu Spec.cíl SC2 Koordinovaný rozvoj regionu při vyvážení ekonomické, ekologické a sociální oblasti Opatření OP2.1 Zkvalitnění nakládání s odpady Opatření OP2.2 Zefektivnění hospodaření s energií a místními zdroji, energetická soběstačnost Opatření OP2.3 Zlepšení prevence rizik a jejich předcházení a zlepšení ochrany území a obyvatelstva IROP SC 4.1 (1.3)

Provázanost strategie MAS KH na OP Priorita / Opatření SCLLD Název Priority / Opatření SCLLD OP SC Priorita P3 Obnova památek a dalších místních hodnot jako významného dědictví regionu Spec.cíl SC3 Udržované a provozované památky, krajina, obnovené tradice Opatření OP3.1 Udržované kulturní, historické, technické a hornické památk IROP SC 4.1 (3.1) Opatření OP3.2 Udržované přírodní památky, chráněná území, krajinné prvky a krajinný ráz PRV 19.2 Opatření OP3.3 Udržované tradice a zvyky, místní specifika Opatření OP3.4 Zlepšení poznávání a prezentace místních hodnot Priorita P4 Podpora místního hospodářství a cestovního ruchu Spec.cíl SC4 Zlepšit hospodářskou soběstačnost regionu za využití místního potenciálu a respektování hodnot území Opatření OP4.1 Stabilizované místní podnikatelské prostředí využívající především místní zdroje Opatření OP4.2 Dostatek pracovních příležitostí OPZ IP 2.3 Opatření OP4.3 Cestovní ruch jako významná složka místní ekonomiky

Provázanost strategie MAS KH na OP Priorita / Opatření SCLLD Název Priority / Opatření SCLLD OP SC Priorita P5 Upevňování místní a územní soudržnosti, vytváření sítí, přeshraniční spolupráce a partnerství Spec.cíl SC5 Spolehlivé a fungující místní partnerství a spolupráce Opatření OP5.1 Efektivní a otevřená veřejná správa IROP SC 4.1 (3.3) Opatření OP5.2 Rozvoj spolkové činnosti a místních aktivit IROP SC 4.2, PRV 19.3 Opatření OP5.3 Úspěšná realizace SCLLD IROP SC 4.2 Opatření OP5.4 Efektivní přeshraniční spolupráce PRV 19.3

Návrh preferenčních kritérií MAS KH Vytvoření každého nového trvalého pracovního místa Uplatňování inovačních přístupů. Víceodvětvové navrhování a provádění projektu založené na součinnosti mezi subjekty a projekty z různých odvětví místního hospodářství. Zaměření dopadů projektu na mladé lidi do 30 let. Zaměření dopadů projektu na ženy. Příznivý dopad na životní prostředí Pozitivní dopad na místní hodnoty a potenciál Zlepšení základního vybavení a služeb Zlepšení a zkvalitnění místní nabídky výrobků a služeb Rozvoj tradiční místní produkce

Návrh preferenčních kritérií MAS KH Využití místních zdrojů a místního potenciálu Integrovaný přístup (dopad projektu) – projekt naplňuje více než 1 cíl a více než 1 prioritu integrované strategie rozvoje MAS Zvýšení bezpečnosti dopravy Pilotní projekt (hodný následování, zcela ojedinělý svým řešením, víc než inovativní) Regionální význam – význam projektu pro více než 1 obec (místo) Multiplikační efekt - projekt podněcuje, generuje vznik dalších rozvojových projektů Synergický efekt - součinnost, návaznost, logické propojení s jiným projektem Projekt má dopad pro více než 1 cílovou skupinu Zapojení veřejnosti do přípravy projektu Zapojení veřejnosti do realizace projektu Podpora podnikatelů (do 5 zaměstnanců)

Kontakty: e-mail pro strategii: strategie. maskh@seznam. cz Ing Kontakty: e-mail pro strategii: strategie.maskh@seznam.cz Ing. Jana Urbánková, ředitelka MAS KH, e-mail krusnehory@volny.cz, tel. 725 427 977 Tereza Reichmanová, manažerka MAS KH, e-mail mas_khz@volny.cz, tel. 730 145 684 In.Alexandra Fürbachová, strategie MAS KH, e-mail afurbachova@ostrov.cz, tel.: 777 766 095

Ing. Alexandra Füurbachová, afurbachova@ostrov.cz Děkuji za pozornost Ing. Alexandra Füurbachová, afurbachova@ostrov.cz