Elektronická bezpečnost v Kraji Vysočina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Advertisements

Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Česko-německý fond budoucnosti Jihlava, PhDr. Tomáš Jelínek, Ph.D. ředitel.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Úvodní prezentace webového sídla , Praha Radek Maca NIDM.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Jsou venkovské školy horší než městské?
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Nástroje „POSPOLU“ Průvodce pro zaměstnavatele a publikace Kráčíme POSPOLU tipy a návod (metodika) pro praktickou závěrečnou zkoušku ve firmě u oborů.
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Plánování ve školní tělesné výchově
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Hlavní město praha a integrace cizinců
Moravskoslezský kraj – využití areálu Bílá
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV

Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Příspěvek na konferenci
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Elektronická bezpečnost v Kraji Vysočina
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Inovace VOV informace o projektu
Továrna na sny nebo na roboty?
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Elektronická bezpečnost v Kraji Vysočina Lucie Časarová, Kraj Vysočina

Pracovní skupina el. bezpečnosti 2010: vznik pracovní skupiny (zástupci Kraje Vysočina, Policie ČR, Krajské hospodářské komory Kraje Vysočina, Vysočina Education, dále pak odborníci z NCBI, sdružení CESNET, CZ.NIC a společnosti AutoCont Jihlava) cílové skupiny: podnikatelé, příspěvkové organizace, školy a studenti, veřejnost Strategie elektronické bezpečnosti 2014 - 2017

Portál eBezpečnosti Portál eBezpečnosti http://www.kr-vysocina.cz/ebezpecnost aktuální informace o aktivitách Kraje Vysočina v oblasti el. bezpečnosti (semináře, školení, dokumenty, apod.) portál Kam se obrátit s problémy návody pro jednotlivé cílové skupiny (děti a studenti, občané, rodiče, firmy a organizace) co dělat, pokud se stanou obětí el. kriminality aktuální kauzy z této oblasti návody jak předcházet problémům s elektronickou bezpečností

Minimální bezpečnostní standardy Dokument obsahující základní popis zabezpečení, doporučená technická opatření, základní kroky nasazení a cenové odhady. (dostupné na http://www.kr-vysocina.cz/ebezpecnost) Vytvořen ve spolupráci se sdružením CESNET a KHK Pro běžné uživatele Pro středně velké firmy a školy Pro malé firmy

Organizace seminářů, konferencí, apod. Mezinárodní konference Řešení elektronického násilí a kyberkriminality 19. a 20. října 2017 určena pro policisty, preventisty, soc. pracovníky, apod. Odborné semináře k el. bezpečnosti každý rok (květen) pro pedagogy? Školení pro informatiky bezpečnost sítí, právnická problematika, apod. ve spolupráci se sdružením CESNET

Společně proti kyberšikaně Prezentace ke stažení na webu www.kr-vysocina.cz/ebezpecnost Obsahuje informace a možné postupy ve spolupráci školy, školského zařízení, popřípadě rodiny s orgány státní správy a samosprávy v oblasti eliminace negativních útoků mezi dětmi a mládeží na internetových sociálních sítí.

S Vysočinou bezpečně na internetu - 2016 Kreativní soutěž k problematice el. bezpečnosti Téma: návrhy řešení problémů spojených s el. kriminalitou (postupy, návody, rady, nápady, tipy….) Určena pro žáky ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina Forma soutěžních příspěvků: video, plakát (komiks) 80 soutěžních prací (12 videí, 68 plakátů/ komiksů)

Internet věcí, je věcí nás všech - 2017 Kreativní soutěž k problematice el. bezpečnosti Téma: jaká rizika může přinášet Internet věci a jak je možné tato rizika minimalizovat Určena pro žáky ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina Forma soutěžních příspěvků: video, plakát (komiks)

Značka Kraj Vysočina DOPORUČUJE PRO BEZPEČNÝ INTERNET Určena pro ICT společnosti v Kraji Vysočina Cíle značky zvýšení obecného povědomí o rizicích el. médií u veřejnosti zvýšení technické úrovně bezpečnosti ICT v Kraji Vysočina propagace bezpečného využití ICT vznik sítě dodavatelů s garantovanou službou ICT společnosti se zavazují propagaci značky na svých stránkách předávání materiálů o el. bezpečnosti zákazníkům (letáky, minimální bezp. standardy) hlášení bezpečnostních incidentů z oblasti el. bezpečnosti KrÚ nebo CSIRT.CZ produkt ISP musí naplňovat myšlenku elektronické bezpečnosti (zabezpečené rozhraní k veřejné síti, monitoring a sběr provozních dat, apod.)

Značka Kraj Vysočina DOPORUČUJE PRO BEZPEČNÝ INTERNET Podpora ze strany Kraje Vysočina poskytuje materiály pro zákazníky vzdělávání zaměstnanců ISP v oblasti el. bezpečnosti zveřejnění firem na svých stránkách Aktuálně značku může užívat 9 společností JaroNET Hor@cko.net Jemnice Online PETNet M-soft Matrigo Memory Computers Coma Polička StaMPi

Značka eBezpečná škola Určena pro školy a školská zařízení v Kraji Vysočina Značku již získaly: Česká zemědělská akademie v Humpolci Hotelová škola Světlá a střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí, Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč

Značka eBezpečná škola Cíle značky zvýšení obecného povědomí o rizicích el. médií u učitelů a žáků zvýšení technické úrovně bezpečnosti ICT na školách v Kraji Vysočina propagace bezpečného využití ICT Kraj Vysočina úspěšným žadatelům nabízí: Semináře pro zaměstnance a studenty, proškolení učitelů, ICT koordinátorů Bezpečnostní/penetrační testy sítě popř. webových aplikací ze strany KrÚ Poskytnutí vzdělávacích a metodických materiálů v oblasti e-bezpečnosti Poradenství v oblasti elektronické bezpečnosti Pravidelné informování o aktuálních bezpečnostních hrozbách (RSS kanál; webový portál) Propagace značky a organizací, které značku získaly Zohlednění získání a užívání značky v rámci odměňování ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Krajem Vysočina Uhrazení vybraných vzdělávacích kurzů v oblasti IT pro pracovníky školy organizovaných Krajem Vysočina

Plány kraje na rok 2017/2018 Obnovení lektorské skupiny Působila pod Vysočina Education od 2011 – 2014 – poté se její činnost omezila 9 lektorů (školení pro pedagogy a rodiče v oblasti el. bezpečnosti) Obnovení lektorské skupiny v roce 2017 na základě požadavku ze škol Spolupráce pracovní skupiny a Vysočina Education Proškolení lektorů (problematika el. bezpečnosti, lektorské dovednosti, apod.) Lektoři budou školit ostatní pedagogy případně rodiče (okrajově děti a studenty )- finanční ohodnocení za realizované semináře Minimálně 1 lektor v každém okrese Kraje Vysočina Aktuálně v řešení administrativní kroky spolupráce – následně se bude sestavovat tým lektorů

www.kr-vysocina.cz/ebezpecnost Kontakty www.kr-vysocina.cz Děkuji za pozornost…. Ing. Lucie Časarová – Kompetenční centrum pro informatiku Kraje Vysočina casarova.l@kr-vysocina.cz, +420 721 947 046 www.kr-vysocina.cz/ebezpecnost www.kr-vysocina.cz www.kr-vysocina.cz/it www.ecrime.cz