Manažerské dovednosti / 2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

GENESIS.
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.18.
Rozbor uměleckého textu
Linkin Park.
Česká poezie po r VY_32_INOVACE_31-15 V. Hrabě, E. Bondy.
Nyní má kapela čtyři členy.
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
VY_32_INOVACE _19 Romantismus
ROMANTISMUS (Přibližně 19. století).
Romantismus Lukáš Rozsypal.
Z franc. romantique = jako v románu
ROMANTISMUS 1. pol. 19. st..
Romantismus.
Guns N´Roses.
Přítomný čas PRŮBĚHOVÝ Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
John Legend *1978 *Springfield *Ohio *zpěvák *textař *spisovatel
Populární hudba ve světě v letech
Romantismus v literatuře
Victor Hugo ( ).
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Hudba.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_309_Romantismus AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM: 8., 24.
ROMANTISMUS.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
Teorie motivace Adéla Furiková.
CHARAKTERISTIKA Mgr. Michal Oblouk
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_09 Tematická.
Obsah O Simple Plan Členové Ukázka. Obsah O Simple Plan Členové Ukázka.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Olympic Tereza Galušková.
Romantismus ve světové literatuře Autor: Mgr. Veronika Mrkvanová
Portréty literárních osobností světové literatury
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Příprava na hodinu ICT Téma: práce s MS PowerPoint
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Evropské umění počátku 20. století
Mikuláš Francán.
český básník,jeden z největších představitelů českého romantismu,zakladatel moderní české poezie životopisci bývá popisován jako samotářský.
Karel Hynek Mácha Máj 8.třídy. Karel Hynek Mácha - život  Narodil se na Újezdě na Malé Straně  Vedle studia, četby a lásky bylo zdrojem Máchových zážitků.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/13 Název materiálu: Hudba v období romantismu Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Catullus Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAntika Datum vytvoření RočníkPrvní ročník středních.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Romantismus Název sady: Český jazyk 8. ročník Číslo projektu:
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
Jan Neruda - dílo.
Prezentace od Mervina Flandery
ROMANTISMUS.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Naturalismus v české literatuře
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk ROMANTISMUS
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/13
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Bc
Osnova ke studiu pro studenty středních pedagogických škol
ROMANTISMUS V ČESKÉ LITERATUŘE
Kód: VY_32_INOVACE_8_17 Šablona: III/2
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_32_INOVACE_01_Literatura 19. století Romantismus
VY_32_INOVACE_22 ROMANTISMUS obecný úvod. VY_32_INOVACE_22 ROMANTISMUS obecný úvod.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Manažerské dovednosti / 2016 ROMAN POSPĚCH

ZÁKLADNÍ INFORMACE VZNIK SKUPINY ŽÁNR POČET ČLENŮ POČET PRODANÝCH ALB 1990, Seattle Grunge 5 USA: ~32 mil. Celosvětově: ~60 mil. Texty se většinou točí kolem pocitů úzkosti, samoty a deprese. Typickým zvukem grungeové hudby jsou drtivé, „špinavé“, silně zkreslené zvuky kytary a silné riffy. Texty se zabývají většinou pocitem odcizení, beznadějí, desiluzí, bezmocí, bolestí, touhou po svobodě, nudou a depresemi, a to ať už ze smířené nebo velice rozzlobené pozice. Strašně syrový a živý! Opak glam rocku. nošení starých šatů Romantický hrdina Základními kameny romantismu jsou cit, individualita (a individuální prožitek) a duše (zejména trýzněná duše). Hrdinové romantických literárních děl se bouří proti společenským konvencím a nechtějí se podřídit zákonům a svému pokryteckému okolí. Stávají se proto společenskými vyděděnci, zbojníky, vězni, žebráky, tuláky, poutníky nebo již stojí na okraji společnosti od samého počátku jako cikáni nebo lidé odlišující se od svého okolí zjevem, např. tělesným postižením (s tím souvisí tzv. harmonie kontrastu, kdy například hrbáč má duši anděla a tělesně krásný člověk duši ďábla). Obvykle to jsou ale silní a výjimeční jedinci, vyznačující se vášnivou citovostí a trpící pocitem osamocení. Proto se obrací do svého nitra a většinou končí tragicky. Často také prožívají osudovou lásku, ale protože milují buď vysněný ideál, nebo již zadanou ženu, musí jejich láska skončit nešťastně. Rozpor mezi krásným osobním snem, vidinou, představou, touhou nebo ideálem na jedné straně a zdrcující skutečností na straně druhé jim přináší rozčarování a zklamání, které obrací do svého nitra, čímž se jejich duševní trýzeň jen zvyšuje (rozpor mezi představou a skutečností může být tak silný, že jej hrdina často nemusí přežít). Protože se romantická díla vyznačují velkou subjektivností, romantický hrdina často splývá s jejich autorem, který nejen že vyjadřuje v díle svůj názor, ale mnohdy vstupuje přímo i do děje.

EDDIE VEDDER JEFF AMENT STONE GOSSARD MIKE McCREADY DAVE KRUSEN Styl oblékání - grunge MIKE McCREADY DAVE KRUSEN

JEFF AMENT MATT CAMERON STONE GOSSARD MIKE McCREADY EDDIE VEDDER

ALBA TEN 1991 VS. 1993 VITALOGY 1994 NO CODE 1996 YIELD 1998 BINAURAL 2000 RIOT ACT 2002 PEARL JAM 2006 BACKSPACER 2009 LIGHTNING BOLT 2013

TEN DEBUTOVÉ ALBUM ROK VYDÁNÍ 1991* PRODANÝCH KUSŮ ~13 mil. PROČ TEN ? * cca měsíc před vydáním alba Nevermind od Nirvany => vrchol grunge Vysvětlit, proč uvádím zrovna TEN! Věnovat se kapele, která existuje 26 let je z časového hlediska trochu problém, proto se budu věnovat hlavně jejich nejvýznamnější desce. Prodané kusy - srovnání MJ Thriller – 31 mil.

PROČ TEN? MOOKIE BLAYLOCK / 10 Oblíbený basketbalový hráč členů skupiny Pearl Jam. Shodou okolností fanoušek Pearl Jamu :-) Fans of the basketball player, the band members of Pearl Jam originally named their group "Mookie Blaylock", but they were forced to change the name. They settled on naming their debut album Ten after Blaylock's jersey number. In addition, Blaylock himself is a fan of Pearl Jam.

TEN – OCENĚNÍ 1/2 ROLLING STONE / USA / 2013 "10 Greatest Debut Albums" 1* GUITAR WORLD / USA / 2006 "100 Greatest Guitar Albums of All Time" 15 * O toto místo se dělí s albem Appetite for Destruction od Guns N‘ Roses

TEN – OCENĚNÍ 2/2 KERRANG! / USA / 2006 "100 Albums You Must Hear Before You Die" 15 ROLLING STONE / Německo / 2004 "The 500 Best Albums of All Time" 20

JE TO VÝBORNÁ KYTAROVÁ KAPELA dva výborní kytaristé PROČ MÁM RÁD PEARL JAM? HRAJÍ GRUNGE JE TO VÝBORNÁ KYTAROVÁ KAPELA dva výborní kytaristé MAJÍ EDDIEHO VEDDERA strhující zpěvák a skvělý textař JE TO MOJE KREVNÍ SKUPINA ;-) EV – zpěv: Syrový, uvěřitelný a originální

YOUTUBE PLAYLIST bit.ly/2gWtwow

DĚKUJI ZA POZORNOST