Facility management jako součást efektivní správy společnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Advertisements

Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Facility management ČSN EN
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Outsourcing a Facility Management
DEVELOPMENT DVP - 6 Facility management LS 2009
ESET - služby informační bezpečnosti Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET software spol. s
FACILITY MANAGEMENT Přehled literatury.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický OPTIMALIZACE PROCESŮ VÝROBY NÁBYTKU VE SPOLEČNOSTI ARBYD CZ S.R.O. Obhajoba diplomové.
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Building Information Modeling a jeho využití v ČR Autor diplomové práce:Bc. Michal Janota.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Bc. Pavel Pilecký učo:  Cíl práce  Testování současného evakuačního plánu  Výsledky testování  Zjištěné nedostatky  Návrhy řešení na odstranění.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Logistika živých sladkovodních ryb
V Českých Budějovicích, únor 2017
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán podniku
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Obhajoba bakalářské práce
Návrh turistického informačního systému v centru Českých Budějovic
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Vysoká škole technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Identifikační a lokalizační studie brownfieldů
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická
Optimalizace finančních toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Logistické procesy ve firmě AGRIO MZS s. r. o
Optimalizace výrobního procesu s využitím principů štíhlé výroby
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
PROJEKT OSTROVNÍHO DOMU V PODMÍNKÁCH ŠUMAVY
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Využití technologie RFID ve společnosti Nábytek Penta, s. r. o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Obhajoba diplomové práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Facility management jako součást efektivní správy společnosti Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Facility management jako součást efektivní správy společnosti Autor diplomové práce: Bc. Petra Fürstová Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen 2016

Obsah prezentace ÚVOD TEORETICKÁ ČÁST DIPLOMOVÉ PRÁCE Cíle Facility managementu Historie Facility managementu APLIKAČNÍ ČÁST DIPLOMOVÉ PRÁCE Navržení struktury FM týmu pro objekt Navržení systému údržby objektu CAFM Software ZÁVĚR DOPLŇUJÍCÍ DOTAZY

ÚVOD V současné době se ze správy nemovitostí, v materiálním smyslu, postupně stává samostatný obor a to Facility management. U nás je to obor, stále známý jako správa budov, zahrnuje to však mnohem více.

TEORETICKÁ ČÁST DIPLOMOVÉ PRÁCE Cíle Facility managementu „Jedná se o metodu, jak v organizacích sladit pracovní prostředí, pracovníky a pracovní činnosti, která v sobě zahrnuje principy obchodní administrativy, architektury, humanitních a technických věd.“ Obr 1. : Definice „3P“. Zdroj: VYSKOČIL, V., ŠTRUP, O. a PAVLÍK, M. Facility management a public private partnership. 2007.

Historie Facility managementu Počátek 90. let minulého století. Mezi první země, které tento obor zaznamenaly, řadíme Velkou Británii, Skandinávské země, Francii a Benelux. Česká republika byla prvním post komunistickým státem, který se zapojil do sítě Facility Managerů IFMA (r. 2000). V současnosti má IFMA 18 tisíc členů z 67 zemí, kde má 130 poboček.“

APLIKAČNÍ ČÁST DIPLOMOVÉ PRÁCE Navržení struktury FM týmu pro objekt

Navržení systému údržby budovy Údržba budovy je rozdělena na tři fáze: Fáze údržby před otevřením objektu Fáze údržby těsně po otevření objektu Fáze údržby v běžném provozu

CAFM systém CAFM ( Computer Aided Facility management ) je programový systém pro správu podpůrných procesů, který je založen na grafickém znázornění prostor (CAD), který je vybaven velmi silnými databázovými informačními podporami.

Obr 2. – Pyramida modulů facility managementu Zdroj: [Online] Dostupné z: http://support.zcu.cz/

ZÁVĚR Cílem diplomové práce byl podrobný popis stávajícího stavu FM a jeho vývoje, jakožto mladého oboru. V následné části zanalyzovat jeho reálné zavedení na zvoleném objektu, dále byl pak zpracován návrh na úspory nákladů a rozšíření nabídky poskytování služeb facility managementu.

Doplňující dotazy Vedoucího: „V kapitole 5.4. začíná návrh řešení, z čeho vychází?, proč právě takto je navržen? kde je nějaká analýza nebo průzkum?“ „Popište na základě jakých zhodnocení a analýz jste přistoupila k návrhům uvedených v aplikační části.“ „Na základě jakých kritérií se budou posuzovat úspory vyplývající z implementovaných procesů?“ Oponenta: „Pokuste se o to, jak byste zavedení vašeho návrhu optimalizace facility managementu ve společnosti Bosch představila generálnímu řediteli této společnosti a tím ho i přesvědčila o přínosech svého návrhu“

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST