Analýza minimálních kritérií pro inspekce ŽP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výroční konference IMPEL TFS
Advertisements

Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Konference IMPEL - Holandsko - Utrecht ve dnech 10. až Téma - porovnávání podmínek povolování a inspekcí IPPC farem pro prasata a užití BAT.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Eva Měráková, Lenka Jandová
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
W orkshop IMPEL PIAQ Srovnávací program pro kvalitu standardů kvality ovzduší v průmyslově znečištěných oblastech 14. – Praha, ČIŽP.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Zkušenosti AIP s aplikací systému IPPC Ing. Monika Přibylová Agentura integrované prevence, ČEÚ Internet:
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Struktura a principy Evropského práva
Evropské environmentální právo Přednáška č. 4.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Evropské právo životního prostředí Osnova Opakování z předchozí přednášky Prosazování evropského práva Soudní dvůr EU a jeho role v ochraně.
3. Valné shromáždění IMPELu Praha 3.6. –
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Problematika bezpečnosti civilního letectví v ČR za rok 2003 – pohled ÚCL.
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
MARKETING Ing. Radka Johnová Ph.D.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 PROGRAMY INSPEKCÍ Robert Mout DCMR – Agentura pro ŽP.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 1 EMS jako součást Integrovaného povolování a inspekce Rob.
POH krajů Problémové oblasti jejich přípravy Porada (MVČR) 7
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Havarijní plán kraje.
STRATEGIE ČIŽP Rob Bakx
Setkání expetního týmu pro přesahové nástroje a přístupy
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Česká inspekce životního prostředí
Inspekční a prosazovací přístup
TVORBA STRATEGIE HARM BORGERS
IRI ve Štýrsku ( – ) Lenka Němcová.
Integrované inspekční přístupy IPPC & inspekce Marinus Jordaan Koncepční poradce DCMR Notes.
10 pilířů reformy Policie ČR
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
MIIMÁLNÍ KRITÉRIA PRO INSPEKCE V ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ
BAT - BREF Jejich rozsah
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Liberecký inspektorát ČŠI
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Registr spaloven odpadů
Paragrafované znění I 7. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Transkript prezentace:

Analýza minimálních kritérií pro inspekce ŽP Základní studie pro twinning projekt sremer@cizp.cz

ÚVOD Doporučení EP a Rady 2001/331/EC závazná pro členské státy IMPELu Podkladem Minimální kritéria IMPELu Jeden z cílů twinningu

STRUKTURA ANALÝZY Citace každého bodu po kapitolách Popsání aktuálního stavu na ČIŽP Hodnocení plnění bodu

Výsledky analýzy Kap. I a II: Účel; Oblast působnosti a definice + Kap. III: organizace a provádění inspekcí- většinou plněno(viz dále) + zvláště v mezinárodní spolupráci (IMPEL) zlepšit: koordinaci inspekcí se sousedy

Kap. IV: Plány inspekcí z velké části + plány však nezahrnují veškerá zařízení, chybí jednotný registr nejsou plně přístupné veřejnosti, není určující celk. posouz. ŽP ale složkové, neobsahují koordinaci s dalšími inspekčními orgány

Kap.V: Kontroly na místě 2 body + Inspekce na místě nejsou koordin. s ostatními org., výsledky nejsou vždy vyměňovány účelem není primárně podpora znalostí provozovatelů a chápání předpisů ES kontroly před vydáním povolení závisí na pozvání povolovacího orgánu

Kap. VI a VII Kap. VI: Zprávy a závěry z kontrol většinou + chybí zveřejňování zpráv z kontrol resp. Závěrů Kap.VII: Vyšetřování vážných nehod, událostí a závažného nesouladu +

Kap. VIII: Všeobecné zásady zprac. zprávy o inspekční činnosti v ŽP Zpracování zprávy začátkem r. 2003 za r.2002 Není k dispozici na webových stránkách ČIŽP EK provede vyhodnocení

Kap. IX: Přezkoumání a další vývoj Doporučení 2001/331/ES Hodnocení zprávy po 1 roce: u budoucích členů EU chybí integrovaný přístup Další postup na základě vyhodnocení zprávy po 2 letech: v příp. neplnění nová legislativa ES Minimální kritéria pro kvalifikaci inspektorů vyvíjí IMPEL Vývoj školících programů pro env. inspektory-na ČIŽP jen zčásti, ? výsledek tohoto projektu