Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Prvouka, Jaro Autor: Mgr. Vendula Janešová Název materiálu:
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ekosystém – pole Polní plodiny název: VY_32_INOVACE_02_Ekosystem_poleI škola: ZŠ a MŠ Komenského 103, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
AutorMgr. Ludmila Eisová Vytvořeno dne20. března 2012 Odpilotováno dne26. března 2012ve tříděIII.A Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací oborPrvouka.
POLOLETNÍ PÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 32) Rozmanitost.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Majetek domácnosti Autor: Pavla.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Rostliny z našeho okolí
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Stopy zvířat Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Společenstva polí Živočichové
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_27_ VOLNĚ ŽIJÍCÍ ŽIVOČICHOVÉ.
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
VY_32_INOVACE_18_Rozmanitost přírody-společenstvo polí
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Neživá příroda - horniny.
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
VY_32_INOVACE_18- hraboš polní Přírodověda - 4. ročník
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_09_4. ročník _Podzim na polích
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_INOVACE_32_ Prvouka 3.ročník Pícniny, olejniny, textilní plodiny
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Násobilka.
Procvičení a upevnění učiva
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Liberecký kraj Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
VY_52_INOVACE_11_ Rostliny v rybníku a okolí
TÉMA: Přírodní společenstva
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Násobilka.
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
STULÍK ŽLUTÝ BLATOUCH BAHENNÍ
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Základní společenstva – skály a hory
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_17_Ekosystém_pole_plodiny.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk, Skloňování podstatných jmen Autor:
Opakování rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Zemědělství.
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_Inovace_2.2.7 Zelenina
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
ČESKÁ REPUBLIKA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Člověk a jeho svět, Prvouka, Stavba stromu
VY_32_INOVACE_12 12 Polní plodiny autor: Mgr. Soňa Kubíčková
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_01_Ekosystémy
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Rozpočet a druhy rozpočtu (prezentace)
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Česká republika - úvod VY_12_INOVACE_Rů_II_03
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové na poli Autor: Mgr. Ivana Havranová Název materiálu: VY_52_INOVACE_22/II.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 4. ročníku, slouží k výkladu učiva Rostliny a živočichové na poli Období: leden - květen 2012

POLE společenstvo uměle vytvořené člověkem záměrné pěstování HOSPODÁŘSKÝCH rostlin zabírají 1/3 plochy státu citlivé na nešetrné zásahy člověka

HOSPODÁŘSKÉ ROSTLINY obilniny - pěstují se pro obilná zrna pšenice setá žito seté kukuřice ječmen obecný oves setý

OKOPANINY brambory - hlíza řepa - cukrová - krmná

LUSKOVINY pěstované pro semena sója luštinatá čočka jedlá fazol obecný hrách setý

konopí seté len setý chmel

PLEVELY chrpa modrá heřmánek pravý svlačec mák vlčí

ŽIVOČICHOVÉ bažant obecný skřivan polní zajíc koroptev hraboš polní křeček sysel obecný mandelinka bramborová střevlík

Použité zdroje: Obrázky použity: pšenice - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Wheat_field.jpg, žito - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/03/Wild_rye.jpg/250p x-Wild_rye.jpg, ječmen - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c4/Illustration_Horde um_vulgare0.jpg/250px-Illustration_Hordeum_vulgare0.jpg, oves - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/41/Illustration_Avena _sativa0.jpg/258px-Illustration_Avena_sativa0.jpg, kukuřice - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/Zea_Mays_L.jpg/ 258px-Zea_Mays_L.jpg, brambory - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/Potato_plant.jpg/2 58px-Potato_plant.jpg Řepa, fazole, chrpa, svlačec, zajíc, bažant:www.office.microsoft.com

hrách - http://upload. wikimedia hrách - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/65/Illustration_Pisum _sativum0.jpg/258px-Illustration_Pisum_sativum0.jpg, len - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Linum_usitatissimum_- _K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-088.jpg, konopí - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cannabis_sativa_plant_%284%29.JPG, chmel - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Illustration_Humulus_lupulus0.jpg, heřmánek - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Matricaria_recutita_- _K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-091.jpg,

mák - http://upload. wikimedia mák - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/93/Papaver_rhoeas_ -_K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-101.jpg/255px- Papaver_rhoeas_-_K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen- 101.jpg, koroptev - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Perdix_perdix_%28Marek _Szczepanek%29.jpg, hraboš - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Feldmaus_Microt us_arvalis.jpg/250px-Feldmaus_Microtus_arvalis.jpg, skřivan - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d8/Alauda_arvensis_ 2.jpg/220px-Alauda_arvensis_2.jpg, křeček – http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b2/Hamster6_- _Colour_Corrected.jpg, sysel - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/19/Europ%C3%A4isc her_Ziesel_in_Hockstellung.jpg/258px- Europ%C3%A4ischer_Ziesel_in_Hockstellung.jpg, mandelinka - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Colorado_potato_beetle.jpg, střevlík - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Carabus_coriaceus1.jpg

citace 4. 1. 2012 Kolektiv autorů, Přírodověda pro 4. ročník základní školy, Praha: SPN, 2010. ISBN 978-80- 7235-466-5