Vaření za dob Karla VI.
Počátek V 8.00 jsme se sešli před klecí a čekali jsme, až přijde paní učitelka G. Kairslíková. V úvodu hodiny jsme se dozvěděli, jak dřív středověcí panovníci stolovali.
Už vaříme Potom jsme se pustili do “vaření” našich středověkých jídel. Nabízeli se lahůdky jako Lotrinský koláč, kapustové závitky a chleby, které byly podávány křupavé a ještě teplé.
Při pečení a vaření se vždycky vyskytl nějaký ten háček, ale vždy jsme ho vyřešili.
Když jsme navařili a napekli, tak jsme si udělali středověkou hostinu. Spojili jsme stoly, posadili jsme se podél stolu a začali ochutnávat.
Potom jsme byli pozváni na korunovaci Karla IV. Připravili jsme od každého jídla trochu na talíř a Karlovi přinesli.
Jídlo nám moc chutnalo, hlavně Lotrinský koláč a chleba Jen kapustové závitky jsme se báli ochutnat.