Světové oceány ČLOVĚK A PŘÍRODA/ ZEMĚPIS/ 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opakování Afrika.
Advertisements

Od vigvamů k mrakodrapům.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Členění zemského povrchu, Typy pohoří
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Světadíly a kontinenty + oceány
Oceány - seznámení s polohou a rozlohou-
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
Identifikátor materiálu: EU
MEZI KTERÝMI KONTINENTY SE NACHÁZÍ ATLANTSKÝ OCEÁN?
Amerika úvodní hodina autor: Mgr. Jana Mikešová
Hydrosféra oceánská voda
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
2.Kolik % povrchu zabírá světový oceán
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Elektronická učebnice - I
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Planeta Země Zeměpis VY_32_INOVACE_444, 23. sada, Z3 ANOTACE
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Identifikátor materiálu: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
AMERIKA Poloha světadílu III2-Z7-I-01
Identifikátor materiálu: EU - x - x
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Měřítko mapy 4 VY_32_INOVACE_07 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
VY_32_INOVACE_09_Oceány (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Afrika – poloha, rozloha
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Evropa, Asie,Afrika, Amerika, Austrálie, Anterktida
PLANETA ZEMĚ Martin Fišera.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ – Pevniny a oceány Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
VY __III/2__ INOVACE __237. Autor DUMAlena Kopřivová Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy6. ročník základní školy praktické ŠVP„Učíme.
PLANETA ZEMĚ. Země ve vesmíru Vesmír vznikl asi před 15 miliardami let, kdy nastal tvz. "Velký třesk''. Stáří sluneční soustavy se odhaduje na 5,7 mld.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie – Povrch Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.
PLANETA ZEMĚ SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.9 Evropa – jeden ze světadílů Téma: Česká republika jako součást.
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_VLASTIVĚDA
VY_32_INOVACE_Vac_I_16 Hydrosféra
Název školy: Základní škola T. G
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
ZÁMOŘSKÉ OBJEVY Anotace: Prezentace je určena
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_14_ZEMĚPIS
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Světadíly a oceány
Hydrosféra záliv podmořský svět jezero
VY_32_INOVACE_ Členění zemského povrchu I. Autor
VY_32_INOVACE_
VY_32_INOVACE_ZE6-08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_32_INOVACE_ZE7-04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_ZEMĚPIS
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_36_ŽIVOT V MOŘÍCH A OCEÁNECH.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Hydrosféra – vodní obal země.
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
VY_52_INOVACE_06_02_Evropa (poloha, členitost, rozloha)
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_01_Světadíly_a_oceány_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Transkript prezentace:

Světové oceány ČLOVĚK A PŘÍRODA/ ZEMĚPIS/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Světové oceány Vypracoval: Mgr. Zdeněk Šebestík

Světové oceány Atlantský oceán Tichý oceán (Pacifik) Americké kontinenty a Afriku s Evropou odděluje Atlantský oceán Asií s Austrálií odděluje od amerických kontinentů Tichý oceán (Pacifik) Mezi východním pobřežím Afriky, jižním okrajem Asie a Austrálií se nachází Indický oceán Mezi severním pólem a pevninami je Severní ledový oceán

Světové oceány oddělují od sebe zemské kontinenty Mezi severním pólem a pevninami je Severní ledový oceán Americké kontinenty a Afriku s Evropou odděluje Atlantský oceán Asií s Austrálií odděluje od amerických kontinentů Tichý oceán (Pacifik) Mezi východním pobřežím Afriky, jižním okrajem Asie a Austrálií se nachází Indický oceán

Severní ledový oceán Atlantský oceán Tichý oceán Tichý oceán Indický oceán

K číslům doplň správné názvy oceánů. 1 2 3 4

Vylušti doplňovačku : česká řeka (vodní cesta do Atlantského oceánu z ČR) nářadí na řezání dřeva je na krku pruhovaný kopýtnatec zpěvohra

P I L K A H L A V A Z E B R A O P E R A Řešení: L A B E nářadí na řezání dřeva H L A V A je na krku Z E B R A pruhovaný kopýtnatec O P E R A zpěvohra Vylušti doplňovačku : česká řeka (vodní cesta do Atlantského oceánu z ČR)

Ukaž na mapě a pojmenuj světové oceány. Cvičení: Do kterého oceánu bys doplul, kdybys začal plout po Vltavě? Ukaž na mapě. Ukaž na mapě a pojmenuj světové oceány. Ukaž na mapě a pojmenuj kontinenty. Který oceán bys musel přeplout, aby ses dostal z Afriky do Jižní Ameriky? kliknout

Použité zdroje: Snímek č. 3, [ cit. 2012 - 01 -03]. Dostupné z www: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Globe.svg/600px-Globe.svg.png Snímek č.4, 5 [ cit. 2012 - 01 -03]. Dostupné z www: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/Nuclear_power_station.svg Snímek č. 8 Klipart galerie Office