Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ZE7-04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ZE7-04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ZE7-04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor:
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE7-04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 7. Tematický okruh: Amerika Téma: Zálivy a moře Severní Ameriky Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Amerika – zálivy a moře Severní Ameriky. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do slepé mapy. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

2 Zálivy a moře Severní Ameriky

3 Zálivy a moře Severní Ameriky
Břehy Severní Ameriky omývají dva nejvýznamnější oceány na světě. Patří mezi ně Tichý oceán a Atlantský oceán. Dále u břehů Severní Ameriky nalezneme další, podstatně menší, moře. Na severu kontinentu se rozprostírá Severní ledový oceán, dále zde nalezneme Baufortovo moře, Beringovo moře a Baffinovo moře. Na východě kontinentu se rozprostírá Labradorské moře a Sargasové moře. Dále zde nalezneme mnohé zálivy. Jeden z velmi známých zálivů je Mexický záliv. Ten je především známý pro těžbu ropy a svým znečištěním. Další velmi známým zálivem je Hudsonův záliv. Ten leží na severovýchodě Kanady a pojmenovaný je podle anglického mořeplavce Henryho Hudsona. Také u pobřeží Severní Ameriky najdeme Aljašský záliv a Kalifornský záliv.

4 Zálivy a moře Severní Ameriky
Přiřaď na slepou mapu Severní Ameriky následující moře, zálivy: Tichý oceán Atlantský oceán Baufortovo moře Beringovo moře Baffinovo moře Labradorské moře Sargasové moře Mexický záliv Hudsonův záliv Aljašský záliv Kalifornský záliv

5 Zálivy a moře Severní Ameriky
Správné řešení Baufortovo moře Baffinovo moře Beringovo moře Labradorské moře Aljašský záliv Hudsonův záliv Atlantský oceán Tichý oceán Sargasové moře Mexický záliv Kalifornský záliv

6 Zdroj: V materiálu byly použity prostředky z galerie Microsoft Office 2010, vlastní licence Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ZE7-04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google