Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Advertisements

Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Vedení elektrického proudu v kapalinách
Elektrochemické metody - elektrolýza SŠZePř Rožnov p. R PaedDr
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:26.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Varianty řešení dodatečné hydroizolace stěn se vzlínající vlhkostí ve stávajících objektech a jejich použitelnost pro různé materiály zdiva.
Dodatečné provádění svislých izolací
Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_DODATEČNÁ HYDROIZOLACE STĚN_S4
Stavebnictví Pozemní stavby HYDROIZOLACE (STA35) Ing. Libor Dubčák.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Tato prezentace byla vytvořena
Dodatečné provádění vodorovných izolací
Anotace Prezentace, která se zabývá vedením el. proudu v kapalinách. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají čím je způsobeno.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
VY_32_INOVACE_34_11 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad vnitřních obkladů,.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 27 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad lešení pro zdění a vnitřní omítky.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Jméno autora: Tomáš Utíkal Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): listopad 2013 Ročník: devátý Tematická oblast: Elektrické a elektromagnetické jevy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceMateriály.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-06 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad pracovního postupu venkovních omítek.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Prokazování shody, certifikace
Výměna stropních částí
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Digitální učební materiál
Betonování plošných základů – pracovní postup
Měřítko a orientace výkresů
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MA_ZP_08 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Materiály Ročník 3. Ročník Datum tvorby listopad 2012 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad dalších postupů při provádění hydroizolace.

Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti Elektroosmóza Elektrické jevy mezi vlhkým zdivem a terénem Zamezuje vzlínání vlhkosti Do zdiva se zavedou elektrody, které jsou při povrchu zdiva napojeny na vedení s uzemněním Otvory s elektrodami se vyplní Celé vedení se izoluje. Magnetokineze Bez dotyková metoda Instalace přístrojů v objektu, které elektromagnetickým polem stlačují vlhkost směrem dolů, vysouší se zdivo Současně dochází k odsolování

Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti Hydrofobizace Omezuje pohyb vody při vzlínání, při dešti, přitom se může vody odpařovat Umožňuje průchod vody jen ve formě vodní páry Látky se přidávají přímo do malty nebo se aplikují dodatečně na povrch Nikdy se nesmí používat vápno Postup: Naneseme první nátěr, necháme zaschnout Zubovou stěrkou naneseme hydroizolaci Do této vrstvy zasadíme obkládačky Schnutí trvá delší dobu

Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti Sanace zdiva beztlakovou chemickou injektáží Vytvořená chemická bariéra ve zdivu, která nepropouští vodu Jsou látky - akryláty, epoxidy, vodní sklo, silikony Do vyvrtaných otvorů se vlévá vhodná látka Otvory se překryjí lištami tak, aby se mohla provádět kontrola otvorů Roztok se musí po určité době doplňovat Sanační omítky Jsou to omítky s vysokou porézností a propustností vodních par Slouží k omítání vlhkého a zasoleného zdiva Postup: Odizolování zdiva Odstranění vlhké omítky Provedení sanační omítky

Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti otázka: Co je to magnetokineze? 2. otázka: Co se nesmí použít při hydrofobizaci? Izolace za použití elektromagnetického pole vápno Použité zdroje: vlastní zdroje