VLHKOST A TEPLOTA VZDUCHU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypařování.
Advertisements

POČASÍ PODNEBÍ je okamžitý stav troposféry v určitém místě na Zemi, který lze vyjádřit pomocí tzv. meteorologických prvků je dlouhodobý stav troposféry.
POČASÍ = aktuální stav atmosféry Počasím se zabývá věda: meteorologie
Program na výpočet parametrů vlhkého vzduchu
OBVODOVÉ PLÁŠTĚ KONTROLA A ZPĚTNÁ VAZBA POMOCÍ TERMOKAMERY
Tepelné záření (Učebnice strana 68 – 69)
PRŮBĚH POVRCHOVÝCH TEPLOT OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
Měření teploty Teplota je fyzikální veličina, značí se t.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Michal Ondřej Terka Market. SPŠ Karviná Měříme dlouhodobě Jak využít naměřená data? Zateplená škola Rorýsi – léto A co v zimě? Jak jsme na toto téma.
Vypařování (Učebnice strana 82 – 83)
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Redoxní děje = oxidačně redukční
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_164_Teplota AUTOR: Ing.Gavlas Miroslav ROČNÍK, DATUM: 6.,
Vypařování a kapalnění
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
POČASÍ.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Mechanické vlastnosti plynů
Vývoj inteligentního senzoru relativní vlhkosti vzduchu
METEO stanice Výsledky pozorování třída 5.A a 5.B.
Název úlohy: 2.11 Základy meteorologie
Šíření tepla Milena Gruberová Jan Hofmeister Lukáš Baťha Tomáš Brdek
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Stanovení vodní páry v odpadních plynech proudících potrubím
Tato prezentace byla vytvořena
Laboratoře TZB Cvičení – Měření kvality vnitřního prostředí
Počasí 5. ledna Cíl hodiny pracovat s porozuměním s pojmy počasí, meteorolog, tlak vzduchu, teplota vzduchu, proudění vzduchu, vítr pracovat s porozuměním.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Stavová rovnice plynu Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2013 VY_32_INOVACE_6B-12.
Digitalizace výuky Příjemce
Vodní pára v atmosféře.
METEOROLOGICKÉ PŘÍSTROJE
Maximální chyba nepřímá měření hrubý, řádový odhad nejistoty měření
Vypařování a kapalnění
ŽÍHÁNÍ Je způsob tepelného zpracování. Podle teploty žíhání rozlišujeme žíhání na : a. S překrystalizací – nad 727°C. b. Bez překrystalizace.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK ŠKOLA: ZŠ A MŠ J. A. KOMENSKÉHO V NOVÉM STRAŠECÍ AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ATMOSFÉRA ROČNÍK: 6. ročník.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_14 Název materiáluVodní pára.
Fyzika na scéně - exploratorium pro žáky základních a středních škol reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 Název úlohy: 3.7.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Popis tepelného záření, které nevnímáme jenom zrakem, ale i tepelnými.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Žák pozná podstatu přeměny skupenství kapalného na plynné (vypařování.
Arcibiskupské gymnázium (RNDr. Irena Chlebounová)
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
MĚŘENÍ PRAŠNOSTI OVZDUŠÍ POMOCÍ KRÉMU
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Šíření tepla zářením VY_32_INOVACE_25_Šíření tepla zářením
ZEMĚPIS - 6. ročník Atmosféra
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
POSOUZENÍ KVALITY VODY
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Vzduch Vzduch.
VY_32_INOVACE_Racek_ Zmeny_priklady
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
VY_32_INOVACE_F.6.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_F.6.A.10_TEPLOMĚRY Název: Teploměry.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
HODNOCENÍ VODNÍCH PRVKŮ
Teplota Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Teplota Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B34Fy6_Teplota
Badatelské odpoledne 18. října Jaké bude počasí?.
Třída 3.A 18. hodina.
VLASTNOSTI LÁTEK II teplota, čas.
Třída 3.B Laboratorní práce č. 2.
Třída 3.A Laboratorní práce č. 2.
Změna teploty vzduchu v průběhu času
Transkript prezentace:

VLHKOST A TEPLOTA VZDUCHU Náměstí Míru Arcibiskupské gymnázium (RNDr. Irena Chlebounová)

I. P. PAVLOVA

VYŠEHRAD

POSTUP Pomocí digitálního vlhkoměru a teploměru studenti třídy 3. B měřili teplotu a vlhkost vzduchu nad různými povrchy. Měřili vždy 5 – 10 cm nad povrchem. Toho dosáhli položením měřicího přístroje na plastovou misku. Poté definovali vztah mezi vlhkostí a teplotou a srovnali naměřené hodnoty z různých povrchů.

UKÁZKY PRACOVNÍHO LISTU

VÝSLEDKY A ZÁVĚR Dokázali jsme, že čím je teplota vyšší, tím je relativní vzdušná vlhkost nižší. Nejvyšší teplota byla nad zpevněným povrchem (asfalt, dlažba). Nejnižší teplota byla nad vodou (případně nad zatravněným povrchem). Trávník vypařuje vodu a tím se vzduch nad ním ochlazuje.