Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Arcibiskupské gymnázium (RNDr. Irena Chlebounová)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Arcibiskupské gymnázium (RNDr. Irena Chlebounová)"— Transkript prezentace:

1 Arcibiskupské gymnázium (RNDr. Irena Chlebounová)
PROPUSTNOST POVRCHŮ Arcibiskupské gymnázium (RNDr. Irena Chlebounová)

2

3

4 POSTUP Dne jsme provedli zkoušku vsakování u různých povrchů v Havlíčkových sadech, jsme tuto zkoušku zopakovali na Náměstí Míru Na každý typ povrchu jsme umístili odměrný válec bez dna, nalili jsme do něj stejné množství vody a odměřili jsme na stopkách 4 minuty. Potom jsme odečetli množství vody, které proteklo odměrným válcem.

5

6 UKÁZKA PRACOVNÍHO LISTU

7

8

9 VÝSLEDKY Nejvíce vody se za 4 minuty vsáklo do mulčovací kůry a do písku, méně do zatravněné hlíny. Do asfaltu ani do kamenné dlažby se žádná voda nevsákla, problém byl pouze s upevněním odměrného válce modelínou tak, aby žádná voda neprotékala po stranách. Písek, kůru i hlínu studenti vyhodnotili jako výborně propustné povrchy (více než 100 ml vody za 4 minuty), asfalt a dlažbu jako nepropustné (ani 1 ml vody za 4 minuty).

10

11

12 ZÁVĚR Zhodnocení propustnosti povrchů na lokalitách:
I. P. Pavlova – asfalt, dlažba, beton... nepropustné plochy. Asi 7% zeleně (trávník s několika stromy). Velmi špatná lokalita z hlediska propustnosti povrchů. Náměstí Míru – 35 – 40% zeleně (trávník, byliny, keře, stromy) … dobře propustné povrchy, jinak dlažba a asfalt... nepropustné. Oblast studenti vyhodnotili jako dobře propustnou ( v blízkosti jsou Havlíčkovy a Riegrovy sady s velmi dobře propustnými povrchy) Vyšehrad – procentuálně nejvíc propustných povrchů % (zatravněné plochy, pískoviště, mulčovací kůra), minimum dlažby a asfaltu. Velmi dobře propustná lokalita.


Stáhnout ppt "Arcibiskupské gymnázium (RNDr. Irena Chlebounová)"

Podobné prezentace


Reklamy Google