Kyberšikana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kyberšikana Prezentace v předmětu MOBBING a BOSSING PhDr. Pavel Beňo
Advertisements

Postačí zapnout počítač, připojit se k internetu a dát se do chatování, zahrát si hru pro více hráčů nebo hledat kamarády a sexuální deviant se může.
Co nám škodí na internetu
Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
RISK Informatika I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
NEBEZPEČÍ NA SÍTI.
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
Víš, co ti hrozí na netu??.
Moravcová Kristýna NÁSTRAHY INTERNETU.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Název: Co nám hrozí na internetu
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
¨ Kriminogenní faktory
KYBERSTALKING Kyberstalking se odvozuje od pojmu stalking (česky „stopování“, „lovení“). Volně se toto slovo vykládá jako pronásledování, opakované a stupňující.
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Definice a znaky Happy Slapingu Nejrozšířenějším druhem kriminality spojené s násilím prostřednictvím elektronických prostředků je tzv. Happy slapping.
Relační databáze.
Pravidla soutěže Vytvořte hudební videoklip (současné hudební styly, např.: Rap, Hip hop, elektronická hudba apod.) zaměřený na téma kyberšikany (kyberšikana,
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Nebezpečí na Internetu
Sociální síť – Dobrý sluha, zlý pán
Od Lucie Zíbové z 9.A. Autorské právo Autorské právo je právo autora k dílu. Autorské právo vzniká hned po zveřejnění díla. Autorské právo se značí ©(C.
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
Dariusova větrná elektrárna
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Dej si pozor ať tě taky někdo neuloví Když vás někdo šikanuje volejte:  Policie -158  Městská policie -156  Celostátní bezpečnostní linka -112.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
NEBO-LI PRONÁSLEDOVÁNÍ OBĚTI CIZÍM ČLOVĚKEM, VYHROŽOVÁNÍ POMOCÍ SMS A VULGÁRNÍCH Ů Viktor Vašát 12 let 7.b Základní škola Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk.
Kyberšikana Radka Blažková.
Šikana a kyberšikana.
Alena Dvořáková 12 let 7.A Základní škola Šumperk, Vrchlického 22,Šumperk 7871 Tel.:
Chování na internetu.  S používáním nelegálního softwaru jsou spojena tato rizika:  Riziko trestního postihu za používání nelegálního softwaru  Používáním.
Kyberšikana Cyberbulling.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Kyberšikana.
Sociální patologie SCPT SCPA
KYBERŠIKANA Kateřina Ďurišíková. Co to je? Jedná se o šikanování jiné osoby pomocí informačních technologií - internetu, mobilních telefonů, apod. (např.
KYBERŠIKANA. Co je kyberšikana? Kyberšikana je šikanování jiné osoby (ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování) s využitím internetu,
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Závadný obsah na internetu. Roztřiďte následující typy obsahu internetu na 1. Nelegální 2. Legální, ale nelegální při zpřístupnění dítěti 3. Legální,
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Ochrana poskytovaná před domácím násilím
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
KYBERŠIKANA.
Psychologie ve školní praxi (seminář)
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Fyzika, Velký třesk Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název materiálu:
Kyberšikana – manuál pro rodiče
Kyberšikanovanie: Evulda, Domi, Sima 9.A.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Kyberšikana

Popis Kyberšikany -Je to druh šikany,který využívá elektronické prostředky. -Řada jejích projevů může zapadat do trestných činů. -Nejobvyklejším projevem je zasílání obtěžujících, urážejících či útočných mailů a SMS, vytváření stránek a blogů dehonestujících ostatní . -Popřípadě může sloužit k posílování normální šikany.

Výhody Kyberšikany Kyberšikana má na rozdíl od šikany řadu výhod. Šikovný a inteligentní pachatel je jen těžko polapitelný, postižení nemají tendenci si stěžovat. Otevírá tedy pole i těm, kteří nemají žádné přátele a tudíž si nemohou utvořit tlupu.Může se navíc týkat všech věkových skupin a může je zasáhnout doslova přes celý svět.

Nejznámější případ Případ Star Wars kid,kdy internetové zveřejnění videonahrávky, na níž se Ghyslain Raza nepříliš úspěšně pokoušel ztvárnit postavu Darth Maula, přivedlo chlapce na pokraj psychického zhroucení a musel se ze své nabyté popularity dlouhodobě léčit.

Rizika Na druhé straně kyberšikana může být velmi nebezpečná pro jejího pachatele – při nerozumné formě užití či souhře náhod může vést k odhalení a jednoznačnému prokázání šikany. V případě by ani nahrávka z mobilu použita jako klíčový důkaz v procesu s násilníky (a to navzdory tomu, že ji autor na internet nevyvěsil a smazal ji ihned poté, co se dozvěděl o dívčině sebevraždě - policejní technici totiž dokázali smazaný film zrekonstruovat).

Šikana pomocí Blogů Velmi rozšířenou se stává šikana využívající fenoménu blogů. V podstatě může mít čtyři hlavní podoby: -vkládání agresívních a útočných komentářů do cizího blogu -vytváření blogů a příspěvků na vlastním blogu s texty, které poškozují a šikanují oběť vytváření „falešných blogů“ – tj. blogů, které se tváří, že je psala oběť šikany. -nabourání cizího blogu a jeho úprava ke škodě oběti

Vytvořil: Martin Feruga IX.B Zdroje: -google.cz -Wikipedia