S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Milá přítelkyně milý příteli, S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele, který se nazýval ZDRAVÝ ROZUM… Ruční posuv.
Advertisements

Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
ASERTIVITA Alena Krákorová. Asertivita základy asertivního chování základní asertivní způsoby jednání asertivita DESATERO asertivita a obtížný klient.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0101_CO JE F.G. Téma: CO JE FINANČNÍ GRAMOTNOST Číslo projektu:
Příběh o mravenečkovi Každý den po včasném příchodu do práce se pouští malý mraveneček okamžitě do práce...
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Mgr. Michal Oblouk.  chceme-li žít ve společnosti, musíme přijmout předem stanovená pravidla, která vymezují hranice lidského soužití  rozlišujeme 3.
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele,
Jan Palach Tomáš Jílek.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Reklamština Jak ji pochopit..
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: Moderní škola
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Občanské soudní řízení I.
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
Pedagogická komunikace 4. lekce: Verbální komunikace: kladení otázek
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele,
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Trestní zodpovědnost.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Doplněk (verbální atribut)
Filozofické disciplíny
VYBER SPRÁVNÉ PŘÍSLOVÍ
Životní cyklus.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Kdo za to může? Ez 18,25-30.
On.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
9. Rozlišování v modlitbě
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele,
Rozdělení citů z hlediska intenzity a délky trvání
Reklamština Jak ji pochopit..
Co je tvoje....
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Občanské soudní řízení I.
Dalo by se to označit jako moudra slavných…
Občanské soudní řízení I.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
10 pravidel, jak řídit správně e-shop
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele,
Naučil jsem se....
Školní řád a pokyny pro 3. ročník
Daň z příjmů fyzických osob – příklad
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
Milá přítelkyně milý příteli,
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Terénní krizová služba
Co je tvoje....
PERLY MOUDROSTI.
Transkript prezentace:

S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele, Milá přítelkyně milý příteli, S hlubokým smutkem v duši vám oznamujeme úmrtí našeho drahého přítele, který se nazýval ZDRAVÝ ROZUM… Ruční posuv

Přežil mezi námi dlouhé roky… ... a nikdo přesně neví, kolik měl let. Údaje v matrice, kde byl zaregistrován, byly dávno skartované.

Dnes už na něj jen vzpomínáme. Dával nám dobré životní rady, třeba: "Komu se nelení – tomu se zelení! " "Nečekejte vše jen od druhých!!" anebo "Za své vlastní chyby si neseme svou odpovědnost!" a mnoho dalších…

ZDRAVÝ ROZUM žil vždy jednoducho a respektoval taková fakta jako: «Neutrácej víc, než kolik máš ...» nebo výchovná pravidla jak například: «Za dítě rozhodují ti, kteří za něj zodpovídají – jeho rodiče!»

Bohužel ZDRAVÝ ROZUM začal ztrácet půdu pod nohama. Rodiče začali totiž napadat a osočovat učitele, kteří se pokoušeli naučit jejich děti dobrým mravům, a obyčejné hygieně, slušnosti a ohleduplnosti!

Stav zdravého rozumu se velice zhošil. Dověděl se totiž, že ze zaměstnání vyhodili kantora, který si dovolil napomenout hrubě a sprostě se vyjadřujícího studentíka. Působil tím prý totiž "omezování vyvíjející se osobnosti" a "sebevyjádření" dítěte. Dále se stav zdravého rozumu zhoršoval, když školy potřebovaly souhlas rodičů na to, aby mohla být ošetřeno zranění - byť jen odřenina kolena jejich dítěte. Ale nesmí si dovolit jakkoliv hodnotit chování dítěte a vůbec už ne cokoliv někam poznamenat (osobní data) nebo podávat informace i o zcela surových činech, které ve škole vyvedly jejich ratolesti!

Nakonec ZDRAVÝ ROZUM ztratil chuť do života, když zjistil, že o zloděje, mafiány a kriminálníky je lépe postaráno, než o jejich oběti!

Další morální a fyzické rány zdravý rozum dostal, když "nezávislí soudci" a "spravedliví úředníci“ rozhodli, že je velmi trestuhodné bránit se ve vlastním domě, obchodě nebo podniku proti zlodějovi nebo násilníkovi, protože útočící kriminálník se může chudák cítit ohrožen neúměrnou obranou bránícího se!

ZDRAVÝ ROZUM nadobro ztratil jakoukoliv chuť do života, když se dověděl, že žena, která si do vysokého věku neuvědomila, že šálek horké kávy může pálit a být horký, a která si nešikovně vylila pár kapek na nohu, požiadala výrobce kávovaru o miliónové odškodné a DOSTALA JEJ!!!

Smrt ZDRAVÉHO ROZUMU se dala čekat. 1) Nejdříve zemřeli jeho rodiče Pravda a Důvěra. 2) Pak zemřela jeho manželka Diskrétnost. 3) Někam se ztratila dcera Zodpovědnost a syn Slušnost

Zato zůstali tři následovníci: 1) "Znám svá práva!!" 2) "To je chyba jiných!!" 3) "Jsem obětí téhle společnosti!!"

Na jeho pohřbu nebyly davy. Neexistuje totiž dost lidí, kteří by jej vůbec znali. Vlastně si málokdo vůbec všiml jeho odchodu.

Ale pokud máte tušení, co to byl ZDRAVÝ ROZUM, pokud si na něj ješte vzpomínáte a pokud chcete oživiť jeho vzpomínku, udělejte aspoň málo: Upozorněte přátele na úmrtí našeho ZDRAVÉHO ROZUMU! Upozorněte je tím, že pošlete dál tento mail …

Pokud nevíte, o čem je řeč, nemusíte nic dělat! Hezký den přeji!