Práce s textem úryvku z pohádky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
PODSTATNÁ JMÉNA ( Český jazyk - 8. ročník )
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_377_STAVBA VĚTY Téma: VĚTA JEDNODUCHÁ,
Jaro Jarní květiny.
Čas minulý Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Jarní procházka.
Poměry mezi větami hlavními v souvětí souřadném Mgr.Renata Telingerová
Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře
Mini tisk Ilegální prodej světel Natka začala prodávat chemické světla za 35*kč.Byl o to velký zájem,ale dala slib Petrovi, že mu prodá 5 světel za 100*kč,
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
1. kapitola Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly,
O perníkové chaloupce Bylo nebylo….
český název POZNEJ JARNÍ BYLINY Podle obrázků poznávej bylinky,
Vysvětlení některých pojmů
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty tázací VY_32_INOVACE_02 Sada 22 Základní škola T. G.
Červená karkulka Lucie Novotná.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Pokojové rostliny Kód VM:
Roční období Název školy:
VY_32_INOVACE_08_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Správné užití přímé řeči Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ČJ Prohlédni si obrázky a zapamatuj si je : švestkytrhy stůl dům sáňkysněhulák lyže vánoce.
Jarní kytky.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.
Povídání o přírodě Vysvětlení některých pojmů. Povídání o přírodě Jaro  Jaro je hezké roční období, kdy se příroda probouzí.  Stromy začínají rašit.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_30_Rod podstatných.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_29_Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr. Jaroslava Novotná, NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_POHÁDKY Z PAŘEZOVÉ CHALOUPKY.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Téma: Český jazyk 5. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Moje rodina NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Kateřina Vergu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Anotace: práce s učebnicí, tiché čtení s porozuměním
ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_inovace 1_34
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
AUTOR: Světlana Havránková
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_29CJ_5_PŘÍMŘEČ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Jaro na zahradě - jarní práce - jarní květiny.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Jaroslava Procházková
Květinové jarní probuzení VY_32_ INOVACE_01_03
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Elektronická učebnice - I
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

Práce s textem úryvku z pohádky. NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Pohádka - Broučci ČÍSLO PROJEKTU: 1.07/1.4.00/21.0816 Práce s textem úryvku z pohádky.

Datum vytvoření projektu listopad 2011 Ročník 5. Popis prezentace Práce s textem úryvku.

PRVNÍ PŘÁTELSTVÍ U KAMEN Byl podzim. Světla ubývalo a zimy ………………………….., a tak broučci, že ……. nikam nepoletí. Jenom tatínek ………………………kmotříčkovi slíbit, že se …… nim přijde s maminkou ….. s Broučkem ještě jednou ………………………, a to raději hned ………………………, dřív než udeří pořádná ……………………….. . A tak druhý den ………………. po snídani se vypravili ………. Kmotřičce. Však už tam ………ně čekali. Navzájem se ………………………………. . Ale byl tam ještě ………………………….. . Kmotřička vzala broučka za ……………… : ,,Pojď, Broučku, přivítej se ……….. tadyhle s Janinkou.“ Brouček pěkně pozdravil, …………………. se však schoval za ………………………. . Sedli si kolem kamen ….. začali si povídat. Kmotřička …………… do síně k almaře. …………………. honem za ní. ,,Kmotřičko, ……………………. máte dobrého?“ zeptal se …………………… . ,,Pekli jsme koláče, Broučku, ……… tvarohem a s mákem,“ …………………….. kmotřička. Úryvek kapitoly z knihy Jana Karafiáta : Broučci http://cs.wikipedia.org/wiki/Brou%C4%8Dci   

ÚKOLY K TEXTU: DOPLŇ DO TEXTU VHODNÁ SLOVA. 2. KTERÁ ROČNÍ OBDOBÍ SE V KNIZE OPAKUJÍ? 3. VYPIŠ Z KNÍŽKY NÁZVY JEDNOTLIVÝCH KAPITOL.  4. NAPIŠ NÁZVY KVĚTIN, KTERÉ JSOU TYPICKÉ PRO ROČNÍ OBDOBÍ – JARO, LÉTO, PODZIM.  

NAJDI VE VĚTÁCH NÁZVY KVĚTIN: NECHAL PETR KLÍČE DOMA? NEJHEZČÍ VÝKRES NAKRESLILA RŮŽENA POKORNÁ. BÍLÁ PANÍ CHODÍ V NOCI PO HRADĚ A STRAŠÍ.

ŘEŠENÍ ÚKOLU č. 1: Byl podzim. Světla ubývalo a zimy přibývalo, a tak broučci, že už nikam nepoletí. Jenom tatínek musel kmotříčkovi slíbit, že se k nim přijde s maminkou a s Broučkem ještě jednou podívat, a to raději hned zítra, dřív než udeří pořádná zima. A tak druhý den hned po snídani se vypravili ke Kmotřičce. Však už tam na ně čekali. Navzájem se přivítali . Ale byl tam ještě někdo. Kmotřička vzala broučka za ruku : ,,Pojď, Broučku, přivítej se ještě tadyhle s Janinkou.“ Brouček pěkně pozdravil, hned se však schoval za kmotřičku. Sedli si kolem kamen a začali si povídat. Kmotřička šla do síně k almaře. Brouček honem za ní. ,,Kmotřičko, copak máte dobrého?“ zeptal se Brouček. ,,Pekli jsme koláče, Broučku, s tvarohem a s mákem,“ řekla kmotřička.

  ŘEŠENÍ ÚKOLU č. 2: JARO PODZIM ZIMA

ŘEŠENÍ ÚKOLU č. 3 : Narodil se Brouček Byl podzim Loučení A byla zima A bylo jaro Šťastnou cestu Broučku! Broučkův smutný návrat S Broučkem je zle Do nebíčka, do peklíčka Broučkovy tajnosti A měli se rádi Velká rodina

ŘEŠENÍ ÚKOLU č. 4 : JARO – SASANKA, PETRKLÍČ, FIALKA, BLEDULE, SNĚŽENKA, TULIPÁN LÉTO - RŮŽE, KOSATCE, GLADIOLY, PAMPELIŠKY, LILIE PODZIM – ASTRY, CHRYZANTÉMY

ŘEŠENÍ ÚKOLU č. 5 : PETRKLÍČ RŮŽE ASTRA

Nakresli obrázky všech ročních období. http://office.microsoft.com

Použité odkazy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Brou%C4%8Dci http://office.microsoft.com