SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
autor Mgr. Alena Marková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Přílohy k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_118_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů.
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.03 SOU Obořiště
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Použití zeleniny v kuchyni
Charakteristika pokrmů z hovězího masa. TÚ - vaření
Přílohy.
Omáčky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ČTVRTEK Polévka Houbový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Předběžná a.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruh Potraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruh Potraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruh Potraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
20. – 24.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Přílohy z rýže a dalších obilovin
Vaření I. Ing. Petra Pechová, 2012.
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Přílohy ze zeleniny P. Pechová, 2012.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Transkript prezentace:

SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie Škola SOU a ZŠ Planá Číslo projektu CZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie Tematický okruh Polévky a přílohy Název materiálu Saláty Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_18(20) Autor Ing. Petra Pechová

Anotace Cílem prezentace je seznámit žáky s přípravou salátů. Materiál je určen pro žáky prvního ročníku oboru kuchařské práce. Materiál je určen pro výklad nové látky a interaktivní práci ve výuce.

Saláty Ing. Petra Pechová

Dělení salátů Jednoduché (okurkový, hlávkový, zelný,…) Složité (bramborový, vlašský, rybí, … Jednodruhové (rajčatový, paprikový, …) Vícedruhové (mrkvový s jablky, šopský, ) Ze syrové nebo vařené zeleniny

Příprava salátů Klademe důraz na kvalitu zeleniny, způsob krájení (ozdobný nůž), hygienu pracoviště Používáme gumové rukavice (již neprochází tepelnou úpravou) Uchováváme v chladu.

Jednoduché saláty Připravujeme ze syrové nebo vařené zeleniny Vážeme (spojujeme) smetanou, majonézou, zálivkou, dresinkem Zálivky: octová, olejová, smetanová, hořčicová, jogurtová, česneková, ….

Jednoduché saláty Saláty ze syrové zeleniny: okurkový, paprikový, rajčatový, salát z kysaného zelí, hlávkový, mrkvový,…. Saláty z vařené zeleniny: celerový, zelný, z červené řepy, z fazolových lusků, …

Ovocné saláty Z jednoho nebo několika druhů ovoce Drobné necháváme vcelku, větší krájíme na různé tvary Dochucujeme moučkovým cukrem, citronovou šťávou, džusem, smetanou, doplňujeme oříšky, rozinkami, likérem, kokosem, podáváme s oplatkami

Úkol Vyhledejte na internetových stránkách výrobní postup tří salátů ze syrové zeleniny a tří salátů z vařené zeleniny.

Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN 978-80-86706-18-4. www.office.microsoft.com