Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/47.0005 ČERVENC 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Advertisements

Co nabízíme: •výukové programy pro školská zařízení v době vyučování i v odpoledních hodinách zaměřené na praktickou činnost v terénu i v objektu CEV.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
se sportovním zaměřením IČO
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Výstupy z Úvodního semináře
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Grantový projekt INKLUSIVNÍ ŠKOLA Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Rovné příležitosti.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Podmínky integrace SP a legislativní opatření Radka Horáková květen 2006.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Šablony.
Podpora nadání na prvních stupních s důrazem na „malé školy“
MAP – Místní akční plán ORP RK
Jednání Odborné pracovní skupiny MAP ORP Litvínov
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Plán vzdělávacích aktivit
Občanské sdružení ProCit, z. s
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Co nabízíme: výukové programy pro školská zařízení v době vyučování i v odpoledních hodinách zaměřené na praktickou činnost v terénu i v objektu CEV zájmové.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Při technické univerzitě v Liberci
Vítejte na třetí místní konferenci
Š A B L O N Y II.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/47.0005 ČERVENC 2014 – ČERVEN 2015

KA 01 Podpora integrace žáků s SVP a sociálním znevýhodněním: školní psycholog (1,0 úvazek/ZŠ) Asistenti pedagoga (2x 0,5 úvazek/ZŠ) Reedukační hodiny (3 hodiny týdně/ZŠ x 32 týdnů) Logopedické chvilky (2 hodiny týdně/ZŠ x 32 týdnů)

KA 01 Podpora integrace žáků s SVP a sociálním znevýhodněním Výstupy KA: Vytvoření 50 výukových materiálů Realizace 192 reedukačních hodin Realizace 128 hodin logopedických chvilek Minimálně 500 podpořených žáků

Reedukační hodiny pro žáky 1. a 2 Reedukační hodiny pro žáky 1. a 2. stupně 32 hodin pro ¨ 3 skupiny žáků 1. – 3. ročník 4. - 5. ročník 6. – 9. ročník

Logopedické chvilky - 2 skupiny žáků logopedická náprava u žáků v 1. a 2. ročníku

Výukové materiály na reedukaci 1. Pokus se vyluštit následující text. První souvětí napiš.

KA 02 Vnější podpora pedagogických pracovníků: Realizace 4 vzdělávacích seminářů pro učitele Výstupy KA: Uskutečnění 4 seminářů Podpoření minimálně 128 osob účastníků školení

KA 03 Podpora rodičovské veřejnosti a volnočasových aktivit dětí: 10 ukázkových reedukačních hodin pro rodiče Odpolední zájmové kluby (4 hodiny týdně/ZŠ) Přípravné hodiny pro děti s odkladem školní docházky (1 hodina týdně/MŠ, 32 týdnů)

Realizace 6ti akcí pro rodičovskou veřejnost Realizace jednoho semináře pro rodiče Výstupy KA: Uskutečnění 4 seminářů Podpoření minimálně 128 osob účastníků školení

Odpolední kluby pro žáky: Sportovní Keramický

- Literárně dramatický - Techniky a robotiky

Přípravné hodiny pro děti s odkladem školní docházky

Akce pro rodičovskou veřejnost

KA 03 Podpora rodičovské veřejnosti a volnočasových aktivit dětí Výstupy KA: Realizace 10 reedukačních hodin pro rodiče Vytvoření brožury se speciálními cvičeními pro děti a žáky s SVP Realizace jednoho semináře pro veřejnost

KA 03 Podpora rodičovské veřejnosti a volnočasových aktivit dětí Výstupy KA - pokračování: 300 podpořených osob – rodičů žáků 120 podpořených žáků – účastníků odpoledních klubů 15 podpořených dětí v přípravných hodinách

DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Ilona Nováková jiraskova.projektchocen@seznam.cz Tel.: 775 570 705