Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Polární oblasti Anotace
Advertisements

Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Tundra a polární pustina
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Referát na téma lesotundra - tundra - polární pustiny
VYPRACOVAL Šimon cigánek, 5.tř.
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6. ročník
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Podnebné pásy – Polární pás
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
PODNEBNÉ PÁSY.
Polární kraje Co je to biosféra Co určuje rozmístění biosféry na Zemi
Registrační číslo projektu
TUNDRA A LESOTUNDRA.
ROZMANITOST PŘÍRODY V EVROPĚ
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Tundry a polární oblasti
PODNEBNÉ PÁSY – 5. roč. Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu.
Riskuj Podnebné pásy - Polární pás a oceány
Polární oblasti.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Přírodověda – Podnebné pásy ( Polární pás )
Polární pásy se rozkládají na nejsevernější části severní polokoule - což je Arktida a nejjižnější části jižní polokoule - což je Antartktida.
Sabina Skácelová ZŠ Ilji Hurníka 2010
Pří_024_Rozmanitost přírody _Polární pás Autor: Mgr. Renata Krajíčková
Biosféra Tundry a polární pustiny
Za předpokladu použití psacích potřeb
Počasí a podnebí Vypracovala: Barbora Kondvárová.
TAJGA Pás jehličnatých lesů.
Šířkové pásy studený pás.
Tundra.
Registrační číslo projektu
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Podnebné pásy IV. – 5. ročník / polární podnebný pás /
Křížovka - Tropický deštný les
ROZMANITOST EKOSYSTÉMŮ
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu na základní škole. Zeměpis – tundra a polární.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ ZEMĚPIS 6. ROČNÍK TEMA: Risk-biosféra ČÍSLO PROJEKTU:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Tundra tundra v Norsku tundra na Aljašce v létě.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Podnebné pásy - polární pás. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Podnebné.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Antarktida Polární oblasti tajga.
Evropa rostlinstvo a živočišstvo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ANTARKTIDA.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_14_Z_POLÁRNÍ PUSTINY
Šablona III/2 Polární pustiny
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_18 II Polární pás
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_20_Z_TUNDRA
Asie – přírodní krajiny
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků a následnému zopakování a procvičení učiva o přírodních oblastech světa – o polárním pásu. Žáci se na začátku.
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
OBSAH PODNEBNÉ PÁSY TROPICKÝ PÁS SUBTROPICKÝ PÁS MÍRNÝ PÁS POLÁRNÍ PÁS
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_15_Podnebné pásy
20. POLÁRNÍ PUSTINY VY_32_INOVACE_11_Z4
14. g Tundra Subpolární p. pás.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Šablona III/2 Tundra a lesotundra
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
19. TUNDRA LESOTUNDRA VY_32_INOVACE_11_Z4
VY_32_ INOVACE_ 14_ PŘÍRODOVĚDA 5
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3459 Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa 7.1. Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Člověk a jeho svět Číslo materiálu: VY_12_INOVACE_354 Ročník: 5. Sada: Vlastivěda Druh: Prezentace Autor: Mgr. Andrea Hamplová Název: Polární pás Anotace: Žáci znají, jaký je rozdíl mezi Arktidou a Antarktidou, jací živočichové se tam nacházejí a proč tam mohou žít Datum vytvoření: 20.4.2013 Datum ověření: 22.5.2013

Podnebné pásy

Polární pás

Polární pás ARKTIDA ANTARKTIDA rozkládá se v nejsevernější části severní polokoule a nejjižnější části jižní polokoule tam , kde mírný pás přechází v severní polární pás – tundra v tundře v teplejším období krátce roztaje sníh půda stále promrzlá – rostou zde jen mechy a lišejníky podnebí velmi studené většina krajiny celý rok pokryta sněhem živočichů zde žije málo, mají hustou srst, silnou vrstvu tuku, žijí ve skupinách oblast oblast kolem severního pólu kolem jižního pólu ARKTIDA ANTARKTIDA

arktida

 Je to oblast na severní polokouli, v níž průměrná teplota ani v létě nepřesahuje 10 stupňů Celsia Rostou tam traviny, mechy, lišejníky a zakrslé dřeviny K rozkvětu stačí jen krátké léto Ve vnitrozemí žijí otužilí tvorové, kteří jsou před zimou chráněni dlouhou srstí a silnou vrstvou tuku Většinu plochy Arktidy zaujímá Severní ledový oceán, převážnou část roku zamrzlý nebo s plovoucími ledovými krami, které cirkulují kolem pólu. Zbytek připadá na severní okraje Evropy, Asie, Grónska a Severní Ameriky včetně přilehlých ostrovů.

Fauna a flóra Arktidy Sob Lední medvěd Mechy a lišejníky Pižmoň Polární liška

antarktida

Krajina i podnebí jsou v Antarktidě natolik drsné, že se tu žádní lidé nikdy neusadili natrvalo Jedinými obyvateli tohoto kontinentu jsou vědci, kteří tu pracují na výzkumných projektech. Celý rok pokryt ledem Teploty až – 80 stupňů Celsia Rostou jen mechy a lišejníky Živočichové jen u pobřeží, živí se potravou z moře

Fauna a flóra Antarktidy Tučňák Tuleň Mechy a lišejníky

Otázky: Co víš o polárním pásu ? Na jaké dvě oblasti se dělí ? Co je to tundra ? Co víš o Arktidě ? Je to oblast kolem jaké polokoule ? Vyjmenuj typické zástupce fauny a flóry Arktidy Co jen roste na Antarktidě ? Kde jsou horší podmínky pro život ? Na Arktidě nebo Antarktidě ? Vyjmenuj typická zvířata žijící na Antarktidě Poznej a přiřaď zvířata – Antarktida x Arktida

Citace 2013-04-20 Obrazový materiál dostupný na: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/World_Koppen_Map.png/1024px-World_Koppen_Map.png 20.4.2013 8.34 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/LocationPolarRegions.png 20.4.2013 8.51 https://cs.wikipedia.org/wiki/Pol%C3%A1rn%C3%AD_p%C3%A1s#mediaviewer/Soubor:Transantarctic_mountain_hg.jpg 20.4.2013 8.55 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Moss_on_a_wall.jpg 20.4.2013 8.58 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Sea_ice_terrain_mod.jpg 20.4.2013 8.59 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/20070818-0001-strolling_reindeer.jpg/800px-20070818-0001-strolling_reindeer.jpg 20.4.2013 9.12 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/Ovibos_moschatus.jpg 20.4.2013 9.15 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/LocationAntarctica.png 20.4.2013 10.45 Klipart – www.office.microsoft.com 20.4.2013 10.11 – 10.56 Textový materiál dostupný na: http://cs.wikipedia.org/wiki/Arktida 20.4.2013 9.08 http://cs.wikipedia.org/wiki/Antarktida 20.4.2013 9.59