Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků a následnému zopakování a procvičení učiva o přírodních oblastech světa – o polárním pásu. Žáci se na začátku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků a následnému zopakování a procvičení učiva o přírodních oblastech světa – o polárním pásu. Žáci se na začátku."— Transkript prezentace:

1

2 ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků a následnému zopakování a procvičení učiva o přírodních oblastech světa – o polárním pásu. Žáci se na začátku společně s učitelem seznámí se základními poznatky o Arktidě a Antarktidě, vyhledají oblasti na mapě, připomenou si některé rostliny a zvířata, kteří zde žijí. Při práci používají také atlas světa. Některé další údaje si vyhledají na internetu. V následujícím testu si ověří získané znalosti. Kliknutím zvolí odpověď na otázku. Při nesprávném výběru se ukáže nespokojený „smajlík“, pomocí šipky je nutné vrátit se zpět k otázce. Správná odpověď žáky posune na další otázku. Na konci testu žáci najdou vyhodnocení. Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Druh učebního materiálu:prezentace Stupeň a typ vzdělávání:Základní vzdělávání žáků s LMP, 2. stupeň Cílová věková skupina:12 – 15 let

3

4 Severní polární oblasti se nazývají Arktida a Antarktida.

5

6

7

8

9 Ochranné bílé zbarvení Dlouhá srst Silná vrstva tuku

10

11

12 TEST Kliknutím vyber odpověď. Bude-li tvá volba správná, můžeš postoupit v testu dále. Uděláš-li chybu, pomocí šipky se vrať zpět.

13 Arktida se nachází na polokouli: jižní západní severní

14 lišejník sníh tráva Polární oblasti pokrývá převážně:

15 - 50°C - 120°C V Antarktidě mohou teploty klesat až na: - 80°C

16 ; tu hodně prší a voda se nestihne vsáknout se zde nachází velké zásoby podzemní vody půda rozmrzá jen na povrchu a voda se nemůže vsáknout V oblasti tundry se nacházejí jezírka a bažiny protože:

17 tučňáka ledního medvěda polární lišku Kterého živočicha NENAJDEŠ v Arktidě?

18 rádi plavou nacházejí zde potravu je zde tepleji V Antarktidě zvířata žijí na pobřeží, protože:

19 Pokud jsi bez zaváhání došel až sem, zasloužíš jedničku !

20

21 Citace: Snímek 4 AUTOR NEZNÁMÝ. wikipedia.cz [online]. [cit. 11.9.2012]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:LocationPolarRegions.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:LocationPolarRegions.png Snímek 6 DR. ANDREAS HUGENTOBLER. wikipedia.cz [online]. [cit. 11.9.2012]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ru200008050084.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ru200008050084.jpg Snímek 7 USER:TSNENA. wikipedia.cz [online]. [cit. 11.9.2012]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lisaj-sa-Stare-planine4.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lisaj-sa-Stare-planine4.jpg Další obrázky použité v prezentaci - Galerie Microsoft Office - Klipart


Stáhnout ppt "ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků a následnému zopakování a procvičení učiva o přírodních oblastech světa – o polárním pásu. Žáci se na začátku."

Podobné prezentace


Reklamy Google