Šlehačkový dort s ovocem Fotoalbum STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ Česká Lípa, 28. října 2707, p.o.
Navážíme si suroviny pro přípravu dortové hmoty světlé.
Vejce s cukrem a krupicí nahřejeme za stálého míchání na 45 °C.
Směs šleháme do pěny.
Těsně před ukončením šlehání přidáme vanilinový cukr, citropastu a vodu.
Ručně zamícháme mouku.
Nakonec přidáme olej a promícháme.
Hmotu dáme do tvořítka a dáme péct.
Smícháme cukr s vodou, agarovým práškem a škrobovým sirupem.
Po přivedení k varu vaříme asi minutu.
Přidáme roztok kyseliny citrónové a žlutou potravinářskou barvu.
Připravíme si potřebné množství smetany a cukru moučky.
Smetanu vyšleháme a před došleháním přidáme cukr.
Polotovary pro přípravu šlehačkového dortu
Na korpus naneseme marmeládu.
Rovnoměrně rozetřeme a přidáme šlehačkovou náplň.
Šlehačku rovnoměrně rozetřeme.
Naznačíme si počet dílů a ozdobíme.
Na povrch dáme ovoce.
Ovoce potřeme agarovou polevou.
Hotový dort nakrájíme na určený počet dílů.
Zákusek