Projev a image prezentujícího

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Advertisements

Mosty mezi pedagogickou a psychologickou diagnostikou
Média, PR a virtuální svět , VŠB – TU Ostrava.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_2.1.1.
Umění prezentace.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink.
Práce delegáta na PMUN II. výbor VS PMUN. Jak vypadá jednání 1.Workshopy = příprava na konferenci 2.Průběh jednání na konferenci 3.Jednání delegáta.
Didaktické prostředky
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink Cíl: V době vymezené na seminář zopakovat a prohloubit znalosti a dovednosti účastníků v oblasti.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Hodnocení výstupu v kurzu verbální složka: přiměřená hlasitost přiměřené tempo správné frázování dynamika řeči emocionalita.
OSOBNOST.
CHOVÁNÍ = činnost, která spojuje člověka s prostředím.
Neverbální komunikace
Specifika rozhlasu a televize
Obrana proti působení stresu a budování vlastního sebevědomí
Komunikace – neverbální komunikace
Prezentační dovednosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Odborný styl PaedDr. Hana Vítová Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝU.
Prezentujeme výsledky projektu Výpočetní technika.
PSY 475 V ĚDECKÁ KOMUNIKACE Hana Macháčková Lenka Dědková Věra Kontríková Jan Šerek.
Mgr. Karla Hrbáčková Metodologie pedagogického výzkumu
Mgr. Michal Majer, KAPPA-HELP Přerov
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
Naučíme vás komunikovat ?!
Zdravotnický asistent, první ročník Komunikace Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha.
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
SEBEPOZNÁNÍ základ psychologické přípravy
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_KOMUNIKOVÁNÍ_P2.
PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Mooting – jak argumentovat JUDr. Maxim Tomoszek. Smysl simulace Příprava na reálné situace Příprava na reálné situace Kontrolované prostředí Kontrolované.
Michal Rameš, Martin Pína, Jan Panáček
Pedagogická komunikace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Sociální psychologie se zaměřením na sport
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_076 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
Vliv společenského prostředí na utváření osobnosti, sociální prostředí, komunikace a socializace.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_075 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
KULTURA OSOBNÍHO PROJEVU Střední škola obchodně technická s. r. o. Mgr. Marta Fojtíková.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen.
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
Didaktické prostředky
Mimoverbální komunikace
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
KOGNITIVNÍ PSYCHOLOGIE
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Úvod do psychologie
Komunikace učitele se žáky
Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Diagnostika dítěte předškolního věku II.
Prezentační a komunikační dovednosti
PSB_10 PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Komunikace Andrea Ječmenová 2012.
Interkulturní adaptace
Transkript prezentace:

Projev a image prezentujícího Josef Dohnal

O čem bude řeč? co je to „image“ image jedince a image působiště image a (odborná) pověst image a odbornost/odborná úroveň image a vzhled image a chování před prezentací a během ní image a způsob komunikace

Image není jen to, jak vypadáme image jako obraz nás v mysli druhých – to, jak nás druzí vnímají, za koho nás jako osobnost považují odkud přicházíme jak vypadáme jací jsme odborníci jak srozumitelně to podáváme co jim přinášíme „nového“ jak komunikujeme

Image jedince a image působiště image působiště se přenáší na jedince mimo jiné ovlivňuje: země, město VŠ a institut/ústav a jeho pověst „učitel“ či významné postavy („je žákem…“) objevy, patenty, … a jejich ocenění velikost, historie, …

Image a odborná pověst „co se o ní/něm mezi kolegy říká“ záleží na daném prostředí (praxe? teorie? spojení?) výchozích hodnotách (týmovost? novátorství?, …) důležitých „událostech“ („podílel se na…“, …) mediálním obrazu, …

Image a odborná úroveň znalost člověka v odborném prostředí publikace v odborném tisku vystoupení na konferencích, přednáškách působení na jiných VŠ praktické zkušenosti poradenství, vedení druhých, „žáci“ objevy, patenty, …

Image a vzhled oblečení (adekvátní ostatním? výstřední? harmonie s osobností,…) upravenost (uzel na kravatě, nitka na šatech, účes, …) čistota (boty, ruce, nehty, oděv, …) doplňky (taška, psací potřeby, …) u žen líčení, …

image a chování před prezentací a během ní (včasný?) příchod, chování před prezentací vstup do kontaktu s publikem, poměr k němu sebevědomí, sebepojetí, charisma schopnost zvládnout prostor využití a zvládání techniky schopnost reagovat na publikum reakce na otázky ochota diskutovat, připustit jiný názor, …

image a způsob komunikace jde především o tzv. kongruentnost komunikace, tedy soulad mezi složkami verbální paraverbální neverbální

Image a vedení prezentace přizpůsobení prezentace publiku (odbornou úrovní, cíli, jazykem, terminologií, …) strukturování prezentace optimální množství fakt přesnost, srozumitelnost vyjadřování stavba vět řečnické prostředky argumenty

… Vaše poznámky, dotazy… Děkuji Vám za pozornost.