Ekologie obce Nahošice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Od roku 1894 až do konce první světové války-1918 Jana Braunová.
K r o n i k a 2004 Vše důležité, co se stalo v roce 2004 v obci Blížejov Zpracoval: Tomáš Halama.
ZŠ a MŠ Lhoty u Potštejna
ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
PŘÍRODNÍ ZDROJE V EVROPĚ
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Olomouc.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
Narušování souvislostí v biosféře  S vývojem společnosti souvisí rozvoj energetiky, průmyslu a dopravy,  chemizace a mechanizace zemědělství i lesního.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ANEŽČINY NAUČNÉ EKOSTEZKY PROJEKT REGION spolufinancovaný evropským sociálním fondem a rozpočtem ČR.
Obec, kde žiji Vesnice.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Leskovec Surý Josef.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
Jeseník Lucie Kytlíková 9.B
Vodní nádrže.
Životní prostředí Petr Machala.
Přírodní zdroje Česka Anotace
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
HYPOTÉZY. V obci je dostatek kontejnerů na tříděný odpad.
Ekologické problémy Petr Machala.
Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Místo, kde bych se chtěla podívat…
Autor: Markéta Hřivnová
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Biosféra.
Ekonomika životního prostředí – základní pojmy
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
Obec Myslejovice leží 10km od Prostějova na východním výběžku Drahanské vysočiny. Nejvyšší bod, Stříbrná, měří 551m. Nadmořská výška Myslejovic je 353.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.

 Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011  Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_11.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
Základní a Mateřská škola Blížejov
Ekonomika životního prostředí
Rozpočet obce Černovice
Zjednodušený nákres naší republiky s většími městy :
Ekonomika životního prostředí
Název školy: Základní škola Městec Králové
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Nesovice Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_13_20_životní prostředí.
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
Transkript prezentace:

Ekologie obce Nahošice Základní škola a mateřská škola Blížejov,příspěvková organizace Závěrečná práce IX.ročníku (Školní rok 2010/11) Ekologie obce Nahošice

Obsah:1,Ůvod 2,Nahošice:Ekologie v obci 3,Environmentální výchova 4,Životní prostředí 5,Rozhovory-dotazník 6,Závěr 7,Přílohy s fotografimi

Obec Nahošice -název Nahošice je katastrálního území o rozloze 2,27km -leží v nadmořské výšce 388 metrů -v obci je k vidění –rybník,zámek,kaple,starý mlýn -2 km od Blížejova -počet obyvatel:52

Ekologi v obci:v obci žádná velká černá skládka není jen nějaké malé haraburdí za ploty něk¨terých domů -lidé v obci topí nejvíc uhlím takže v obci je občas zápach Kontejnery v obci:na papír,plasty,sklo:se vyskytují na jednom místě.A to u hospody pana Kropáčka. Odpad z Nahošic se vyváží na skládku v Lazcích.Jelikož Nahošice nemají sběrný dvůr.

Environmentální výchova -součást základního,odborného a vysokoškolského vzdělání -zabývá se:energie hospodaření s odpady jaderná energetika obnovitelné a neobnovitelné zdroje ochrana přírody ozonová díra udržitelný rozvoj změny klimatu

Životní prostředí -systém složený z přírodních,umělých a sociálních složek materiálního světa -složky:ovzduší voda horniny půda organismy ekosystémy

Rozhovory-dotazník Jste spokojen s životním prostředím v obci? Jste spokojeni s vývozem odpadu v obci? Setkali jste se s černou skládkou? Najde se někdo,kdo v obci netřídí odpad? Našli jste nějaký odpad v přírodě?

Závěr:Tato práce mi ukázala,že vesnice Nahošice patří k nejhezčím vesnicím v Plzenském kraji.Snad jste se ode mne něco zajímavého dozvěděli o této obci a její ekologii.

Obrazová příloha Kaple sv.Vavřince Starý dům v obci Značka Nahošic Nový dům v obci Nahošický zámek

Nahošice z r.1898 Nahošická řeka Křížek u obce Pohled na zámek ze zadu Starý mlýn

Historické knihy o Nahošicích

To je od demně vše, děkuji Vám za pozornost a přeji vám pěkný zbytek dne.