Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní a Mateřská škola Blížejov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní a Mateřská škola Blížejov"— Transkript prezentace:

1 Základní a Mateřská škola Blížejov
Závěrečná práce 9.ročník(2010/2011) Životní prostředí Mimova Zpracoval:Jan Mařík

2 1-Environmentální výchova 2-Mimov 3-Informace o Mimovu
Obsah: 1-Environmentální výchova 2-Mimov 3-Informace o Mimovu 4-Životní prostředí 5-Závěr 6-Přílohová část

3 Environmentální výchova
Je to nauka o životním prostředí,kterou se zabývají většinou vyspělé státy. Výchova zahrnuje: Energie (sluneční,větrné,jaderné atd.) Třídění odpadů (plasty,sklo,papír) Obnovitelné a neobnovitelné zdroje (lesy,ropa,uhlí) Ozónová díra (obal stratosféry) Změny klimatu (povodně,hurikány) Ochrana životního prostředí (národní parky)

4 Mimov-historie Písemné zprávy o něm jsou již z roku 1196,kdy byl velmožem Milhostem darován klášteru v Mašťově.Po roce 1382 je připomínán Milota z Mimova a roku 1406 Konrád z Mimova V té době existoval v Mimově zemanský dvorek.V roce 1930 měla ves 26 chalup a 119 obyvatel.V roce 1991 bydlelo 37 obyvatel ve 20 chalupách ,stejně jako v roce 2001.V hlavní části vsi stojí pseudogotická kaple z roku 1905.

5 Informace o Mimovu Mimov je malá obec vzdálená 2km od Osvračína.Je zde evidováno 25 adres.Trvale zde žije 36 obyvatel,z toho je jeden soukromník.Na druhém konci vesnice leží dům paní Rynešové,která nechala v roce 2003 postavit za svým domem tenisový kurt pro zábavné účely,dále byl opraven most asi uprostřed vesnice.

6 Životní prostředí v obci Mimov
Topení:V Mimově většina obyvatel topí uhlím a dřívím,hlavně přes zimu,a proto byla vesnice každý den zavalena zapáchajícím a štiplavým kouřem. Odpady a černé skládky:Dříve bylo černých skládek v Mimově několik,dnes už se odpad vyváží a proto tam skládky nejsou.Sbor dobrovolných hasičů vyváží z Mimova, Dohalic a Osvračína železný šrot 2krát do roka.Uprostřed vesnice jsou kontejnery na sklo,papír a plasty.V okolí popelnic mají lidé uklizeno a před domem mají obdělané zahrádky.

7 Přílohová část Jednotné zemědělské družstvo (JZD) zřízené v letech ( )

8 Tenisový kurt zřízený v roce 2003

9 Hasičská zbrojnice na návsi v Mimově

10 Závěr Chtěl bych poděkovat paní Rynešové za poskytnutí informací o Mimově a paní učitelce Červenkové za pomoc při závěrečné práci. Doufám že se vám moje prezentace líbila


Stáhnout ppt "Základní a Mateřská škola Blížejov"

Podobné prezentace


Reklamy Google