Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ANEŽČINY NAUČNÉ EKOSTEZKY PROJEKT REGION spolufinancovaný evropským sociálním fondem a rozpočtem ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ANEŽČINY NAUČNÉ EKOSTEZKY PROJEKT REGION spolufinancovaný evropským sociálním fondem a rozpočtem ČR."— Transkript prezentace:

1 SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ANEŽČINY NAUČNÉ EKOSTEZKY PROJEKT REGION spolufinancovaný evropským sociálním fondem a rozpočtem ČR

2 Slavnostní otevření ekostezky se uskutečnilo dne 16.11.2011 Hlavním cílem je hravou (praktickou) formou seznámit žáky s oblastmi environmentální výchovy a podnítit v nich ekologicky odpovědné vnímání a myšlení.

3 OTEVŘENÍ EKOSTEZKY

4 PŘÍPITEK EKOSTEZCE -aby tě navštěvovalo co nejvíce žáků -aby ses stala dlouholetým prostředkem k naplňování environmetální výchovy na naší škole -aby tě nikdo neničil

5 PODPOŘIT NÁS PŘIŠLO I VEDENÍ ŠKOLY Mgr. Radka Janíková Mgr. Magda Vítovcová

6 Ekostezka vznikala celý školní rok na ekologicko přírodovědném kroužku.

7 PODAŘILO SE VYTVOŘIT CELKEM PĚT INFORMAČNÍCH TABULÍ První zastavení naučné ekostezky se věnuje TŘÍDĚNÍ ODPADU. Na tabuli se například dozvíte: co patří a nepatří do šesti druhů kontejnerů, které symboly jsou na obalech potravin a jak vám pomohou najít správnou barvu. Dále se můžete seznámit s nejčastějšími mýty kolem třídění odpadu. Druhé zastavení naučné ekostezky je věnováno POTRAVNÍM VZTAHŮM. Každý živý organismus se musí něčím živit, tím vzniká v přírodě závislost organismů na potravě. Na tabuli najdete informace o jednotlivých členech potravního řetězce. Dále zde najdete příklad potravního řetězce, kterého se účastní 9 organismů.

8 Třetí zastavení naučné ekostezky je věnováno EKOSYSTÉMŮM. Ekosystémy tvoří celou živou i neživou přírodu naší planety. Naučná tabule popisuje tyto ekosystémy: les, rybník, pole, louky, pastviny a sídelní aglomerace. Také se zde dozvíte jaký je rozdíl mezi ekosystémem a společenstvem a které ekosystémy jsou přírodní a které umělé, tedy vytvořené člověkem. Čtvrté zastavení ekostezky se věnuje KOLOBĚHU VODY. Voda se v přírodě neustále pohybuje a mění své skupenství. Z povrchu se voda vypařuje, v atmosféře voda kondenzuje (sráží se) a v podobě dešťových či sněhových srážek opět dopadá na povrch země. Podle klimatických podmínek se část vody vsákne, část odteče a část se opět odpaří. Páté zastavení ekostezky se věnuje KOMPOSTOVÁNÍ. Kompostér je místo, kam patří organický odpad. Na naučné tabuli se například dozvíte pravidla kompostování, fáze vzniku kompostu a samozřejmě i co do kompostu paří a co ne

9 TŘÍDĚNÍ ODPADU Tereza Hůlková z 8.A

10 POTRAVNÍ VZTAHY Barbora Horváthová ze 7.A

11 EKOSYSTÉMY Jitka Pirklová z 8.A

12 KOLOBĚH VODY Kateřina Vágnerová ze 7.A

13 KOMPOSTOVÁNÍ Sára Mózsiová ze 7.A

14 Aktivity si přišly vyzkoušet třídy 5.B a 6.A

15

16

17 KOMPOSTÉR Z prostředků tohoto projektu byl ještě na školní zahradě postaven kompostér, který je využíván hlavně při pracovních činnostech.

18 SLOVO ZÁVĚREM… VELKÉ DÍKY -paní ředitelce, která vznik ekostezky umožnila a všemožně podporovala -žákům ekologicko přírodovědného kroužku a to hlavně: Kateřině Vágnerové, Tereze Hůlkové, Jitce Pirklové, Barboře Horváthové, Sáře Mózsiové …


Stáhnout ppt "SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ANEŽČINY NAUČNÉ EKOSTEZKY PROJEKT REGION spolufinancovaný evropským sociálním fondem a rozpočtem ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google