Ptáci stálí a stěhovaví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Ptáci v okolí lidských sídel
Zpracovala Jitka Ciprová
Chov ptáků Pozor, přistávám! Kde jsi zase lítal?!.
Podzim v přirodě Hana Mačurová.
Ptáci 3.ročník VY_32_ZAZNAM_Prv.I.3.D.04 Autor: Mgr. Anna Emingerová.
zvířata Ve volné přírodě
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Živočichové našich polí PTÁCI 4. ročník
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
PTÁCI – INTERAKTIVNÍ HRA
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Ohrožené druhy živočichů II.
Živočichové ve volné přírodě - ptáci
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
08 Jaro – stěhovaví a stálí ptáci VY_32_INOVACE_08 autor:Mgr. Jana Kobylková identifikace:B3-08 třída:2. předmět:Prvouka anotace:Tento výukový materiál.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Barevný ptáček VY_32_Inovace_14VR-2 Autor : Mgr. Romana Vítková
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Ekosystém pole Ptáci Přírodověda 4. ročník
Příroda na jaře 3 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
JARO.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Anotace : Výuka předmětu Člověk a jeho svět
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Jméno autora výukového materiálu:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_ PRV.1R.1B.11 Dopravní prostředky.
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_62_PRV1
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Ptáci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Příroda na jaře - opakování
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
VY_32_INOVACE_10- Vlaštovka obecná Přírodověda - 5. ročník
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Ptáci Radka Smetanová VY_32_ INOVACE_ ptaci_10
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Ptáci Poznávačka 7.ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
VY_32_INOVACE_ PRV.1R.1B.18 Hádejte ovoce.
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Než jde ježek spát SVČ Domeček
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.04 Domácí ptáci.
PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
PTÁCI STĚHOVAVÍ PTÁCI NA JAŘE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
TÉMA: Ptáci stěhovaví a zdomácnělí
Na konci si body spočítej a porovnej se svými spolužáky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ PRV.1R.1B.14 Hlavní znaky ptáků.
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Ptáci stálí a stěhovaví VY_32_INOVACE_ PRV.1R.1B.15 Ptáci stálí a stěhovaví

Název aktivity Ptáci stálí a stěhovaví Vzdělávací obory (předměty) Prv Ročník 1. Metodický návod Díky prezentaci se žáci seznámí s nejznámějšími zástupci ptáků stálých a ptáků stěhovavých. Využité formy a metody práce rozhovor frontální forma výuky prezentace Pomůcky Interaktivní tabule Zdroj citací, informací, podkladů. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Parus_major_Luc_Viatour.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Parus_caeruleus1.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Turdus_merula_050529.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kos_cerny.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:House_sparrowIII.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:House_Sparrow_(Passer_domesticus)-_Female_in_Kolkata_I_IMG_3787.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Schwarzspecht.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pileated_Woodpecker_male.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Landsvale.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cr%C3%ADasHirundorustica.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kuckuck_(Cuculus_canorus)_by_Tim_Peukert.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Reed_warbler_cuckoo.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ooievaar_met_publiek_in_het_Zwin.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:White_Stork_(Ciconia_ciconia).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Greylag-Goose.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Graylag_geese_(Anser_anser)_in_flight_1700.jpg Autor Mgr. Petra Vérostová Metodická pomůcka může být používána pro účely vzdělávání. 6.10.2013 Kontakt ZŠ Bosonožská 9, 62500 Brno verostova@zsbos9.cz

Ptáci stálí Ptáci stálí u nás i přes zimu najdou dostatek potravy Sýkora – různé druhy Ptáci stálí

Ptáci stálí Ptáci stálí u nás i přes zimu najdou dostatek potravy Kos černý Ptáci stálí

Ptáci stálí Ptáci stálí u nás i přes zimu najdou dostatek potravy Vrabec Ptáci stálí

Ptáci stálí Ptáci stálí u nás i přes zimu najdou dostatek potravy Datel černý Ptáci stálí

Ptáci stěhovaví ( tažní ) Ptáci stěhovaví (tažní) na zimu odlétají do teplých krajin a na jaře se k nám zase vrací. Vlaštovka Ptáci stěhovaví ( tažní )

Ptáci stěhovaví ( tažní ) Ptáci stěhovaví (tažní) na zimu odlétají do teplých krajin a na jaře se k nám zase vrací. Kukačka Ptáci stěhovaví ( tažní )

Ptáci stěhovaví ( tažní ) Ptáci stěhovaví (tažní) na zimu odlétají do teplých krajin a na jaře se k nám zase vrací. Čáp bílý Ptáci stěhovaví ( tažní )

Ptáci stěhovaví ( tažní ) Ptáci stěhovaví (tažní) na zimu odlétají do teplých krajin a na jaře se k nám zase vrací. Husa velká Ptáci stěhovaví ( tažní )

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Parus_major_Luc_Viatour.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Parus_caeruleus1.jpg   http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Turdus_merula_050529.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kos_cerny.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:House_sparrowIII.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:House_Sparrow_(Passer_domesticus)- _Female_in_Kolkata_I_IMG_3787.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Schwarzspecht.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pileated_Woodpecker_male.jpg  ř http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Landsvale.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cr%C3%ADasHirundorustica.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kuckuck_(Cuculus_canorus)_by_Tim_Peukert.jp g http://en.wikipedia.org/wiki/File:Reed_warbler_cuckoo.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ooievaar_met_publiek_in_het_Zwin.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:White_Stork_(Ciconia_ciconia).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Greylag-Goose.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Graylag_geese_(Anser_anser)_in_flight_1700.jp g