Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek CZ.1.07/1.5.00/34.0423 Číslo materiálu 3 název školy Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01 Autor Mgr. Pavla Suchanová TEmatický celek Slovní zásoba- drůbež Ročník 1. Datum tvorby 26.7.2013 Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01
Anotace: žák potřebuje dostatek zrakových podnětů, obrázků, schémat, které napomáhají zapamatovat si a vštípit informace. Zároveň spojení obrázku a slova zpětně napomáhá i při vybavování. Materiál je tematicky propojen s odborností kuchař-číšník a navazuje na odbornou přípravu žáků. Metodické pokyny: Určeno pro jazykovou úroveň A1, zároveň možno použít pro opakování ve vyšších úrovních. Prezentaci je možné přehrát a poté použít jednotlivé snímky jako paměťovou hru na samostatných listech. Možno použít při soutěživých hrách a k rychlému opakování. Karty si může žák uchovat k pozdějšímu opakování. Časová náročnost cca. 10 min. Později je možné kombinovat s jinými, tematicky blízkými celky.
What can we prepare and eat? Poultry
Chicken Kuře
Duck kachna
Turkey Krocan
Goose Husa
Pheasant Bažant
Exercises
Match words with their translations Turkey Chicken Pheasant Goose Duck Bažant Husa Kachna Kuře krocan
What is this? G _ _ _ e
What is this? P - - - - - - t
What is this? T - - - - y
What is this? Ch - - - - n
What is this? D - - k
Použitý obrazový materiál http://www.srecepty.cz/system/images/9065/full.whole-pheasant-raw.JPG http://carolinabirds.org/Daniels/Nepal/Goose,%20Chinese%201.jpg http://kruty.sluzby.cz/cms-app/001/080/784/main/images/800x600x0/000/000/078/foto-4021-77139.jpg http://northsouthfood.com/wp-content/uploads/2012/01/raw-goose.jpg http://www.zootabor-vetrovy.cz/zoo/uploads/modules/kh/449_image.jpg http://data.labuznik.cz/labuznik/images/640x480/14301.jpg http://www.sarbatru.net/wp-content/kure.jpg http://socr.php5.cz/zvirata/image/kachny.jpg