Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: žák potřebuje dostatek zrakových podnětů, obrázků, schémat, které napomáhají zapamatovat si a vštípit informace. Zároveň spojení obrázku a slova.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: žák potřebuje dostatek zrakových podnětů, obrázků, schémat, které napomáhají zapamatovat si a vštípit informace. Zároveň spojení obrázku a slova."— Transkript prezentace:

1 Anotace: žák potřebuje dostatek zrakových podnětů, obrázků, schémat, které napomáhají zapamatovat si a vštípit informace. Zároveň spojení obrázku a slova zpětně napomáhá i při vybavování. Materiál je tematicky propojen s odborností kuchař-číšník a navazuje na odbornou přípravu žáků. Metodické pokyny: Určeno pro jazykovou úroveň A1, zároveň možno použít pro opakování ve vyšších úrovních. Prezentaci je možné přehrát a poté použít jednotlivé snímky jako paměťovou hru na samostatných listech. Možno použít při soutěživých hrách a k rychlému opakování. Karty si může žák uchovat k pozdějšímu opakování. Časová náročnost cca. 10 min. Později je možné kombinovat s jinými, tematicky blízkými celky.

2 Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu 13. název školy Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Autor Mgr. Pavla Suchanová Tématický celek Slovní zásoba- salátová zelenina Ročník 1.-2. Datum tvorby Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice

3 What can we prepare salads from

4 Vegetables and herbs Lettuce Cucumber Dill Garlic Cabbage Tomato
Hlávkový salát Okurka Kopr Česnek Zelí Rajče

5 Lettuces Lamb‘s lettuce Polníček Iceberg lettuce Ledový salát
Cabbage lettuce Polníček Ledový salát Hlávkový salát

6 Arugola

7 Basil

8 Dill

9 Bell peppers

10 Match the right word with the picture
A a P s D - - l

11 Match the right word with the picture
B l G c L e

12 Použitý obrazový materiál
The Veggie Gal. In: [online]. [cit ]. Dostupné z: Recepty on line. In: [online]. [cit ]. Dostupné z: Cabbage lettuce. In: [online]. [cit ]. Dostupné z: Medicinal Plants Common to Philippine Soil. In: [online]. [cit ]. Dostupné z: Dill, Long Island Mammoth seeds. In: [online]. [cit ]. Dostupné z: Bell Peppers. In: [online]. [cit ]. Dostupné z: Nové Nejlepší. In: [online]. [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Anotace: žák potřebuje dostatek zrakových podnětů, obrázků, schémat, které napomáhají zapamatovat si a vštípit informace. Zároveň spojení obrázku a slova."

Podobné prezentace


Reklamy Google