Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Studijní obor: Sociální činnost
Zákon o sociálních službách
Posouzení nepříznivé sociální situace
Finanční možností svépomocných skupin
Koncept dlouhodobé péče v České republice
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Novinky v pracovní rehabilitaci
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Role nelékařů v českém zdravotnictví
ÚŘAD PRÁCE.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Zdravotnictví řízené občanem Pavel Vepřek Tým DG plus.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Ing. Dominika Prchlíková
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Fakultní nemocnice Ostrava
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Práce s pacienty s duální diadnozou v ambulantím programu ESETU v letech MUDr Lucie Jurkovská.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Právo sociálního zabezpečení Řízení ve věcech sociálního zabezpečení.
Mgr. Štěpánka Kozlerová 24. května 2011 Klinika rehabilitačního lékařství 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Jan Vacek. Program cerebrovaskulárních center  Věstník MZ …………………………………………………………… …………………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………………………………………………
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu ? Konference PS PČR Koncepce posuzování zdravotního stavu fyzických osob MUDr. Alena.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Strategie transformace psychiatrické péče – v čem je inovativní? Martin Hollý předseda Psychiatrické společnosti ČLS JEP Parlament ČR,
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA Úvod do problematiky, dosažené výsledky Josef Vymazal.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Gerontopsychologie v praxi
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Reforma psychiatrické péče
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dlouhodobá péče Věcný záměr zákona upravujícího řešení zdravotně sociální péče Společný projekt Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva práce a sociálních.
Transkript prezentace:

Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému Mgr. Jana Majerová MPSV, vedoucí oddělení koncepcí a strategií trhu práce 2. června 2017

Funkčnost zdravotního a sociálního systému Poskytování informací ve zdravotnickém procesu Osvěta mezi ošetřujícími lékaři Návaznost a prostupnost zdravotnického systému se systémem sociálních služeb a zaměstnanosti Klíčoví hráči – lékaři, poskytovatelé sociálních služeb, Úřad práce ČR, pacienti/klienti

Ergodiagnostika Již v akutním stavu pacienta vše zaměřit na možnost návratu do práce Začátek intenzivní interprofesní rehabilitace po stabilizaci funkčního stavu pacienta Úspěšnost rehabilitace osoby v produktivním věku je její začlenění do práce

Ergodiagnostika jako součást rehabilitace Ergodiagnostika je součástí rehabilitace ve zdravotnictví, provádějí ji členové interprofesního rehabilitačního týmu, zdravotní pracovníci a úzce navazuje na pracovní rehabilitaci, která je v kompetenci Úřadu práce. Pacient je označení pro osobu, která je diagnostikována a léčena, je tedy zařazena do systému zdravotnictví. Klient je člověk, který již žije ve svém bytě, nebo rezidenčním domově ve společnosti a může být např. žadatelem ÚP ČR, dostávat sociální dávky, jedná se již o participaci, začlenění do společnosti.

Ergodiagnostika v kompetenci zdravotnických zařízení umožňuje: Vyšetření obecného funkčního psycho-senzo-motorického potenciálu, funkčních schopností, pracovního potenciálu pro účely zaměstnanosti Posouzení zdravotního stavu uchazeče o určité zaměstnání vzhledem k rizikům, limitacím v zaměstnání, dopravě do práce apod. Posouzení pomůcek a využití nových technologií v pracovním uplatnění Umožňuje funkční hodnocení k práci lidem se všemi stupni invalidního důchodu a znevýhodněných na trhu práce Poskytuje se na žádost ÚP ČR a je placena dle Věstníku MZČR

Propojení zdravotního a sociálního systému Včasná diagnostika a účinná léčba všemi dostupnými prostředky je výhodnější pro systém i pro občana (nemocného, osobu s disabilitou) Vstupní náklady Rehabilitace, aktivace Dlouhodobá péče Kompenzace Kvalita života, soběstačnost Pracovní uplatnění

Děkuji za pozornost jana.majerova@mpsv.cz