Podmínky užití dat ČÚZK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Informace o geografických podkladech pro veřejnou správu
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Nástroje územního plánování
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Geodatové zdroje (ve veřejné správě)
Aplikace VT v hospodářské praxi licence, autorské právo
Vyřizování objednávek (objednávkový cyklus, formy objednávek)
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Přehled zdrojů prostorových dat v ČR využitelných pro obnovu krajiny
OSTATNÍ FORMY PODNIKÁNÍ
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Portál územního plánování v praxi
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_07.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
Geoportál – příspěvek ČÚZK pro naplňování směrnice INSPIRE Petr Dvořáček – Zeměměřický úřad Ivana Valdová – Český úřad zeměměřický a katastrální Workshop.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Geografická data pro veřejnou správu - data resortu zeměměřictví a katastru Plzeň Petr Dvořáček.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Tato prezentace je součástí projektu TD Zvýšení efektivity ochrany autorských práv v kartografii a geoinformatice. Projekt je realizován za finanční.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Městský úřad Nový Bydžov 12. února 2014 Ing. Ondřej NEUMAN, MBA Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov.
Tato prezentace je součástí projektu TD Zvýšení efektivity ochrany autorských práv v kartografii a geoinformatice. Projekt je realizován za finanční.
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
e-PK aktuální stav služeb DDS
Autorské právo !.
Autorské právo pro praxi
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
mapový aplikační server
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
PRÁVA VÝKONNÝCH UMĚLCŮ
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Krajský úřad Karlovarského kraje
Transkript prezentace:

Podmínky užití dat ČÚZK Jana Volná Plzeň 18. 5. 2016

Podmínky užití produktu Poskytování produktů se řídí Obchodními podmínkami ZÚ Rozlišuje se, zda produkt je/není pro „vlastní potřebu“. Vlastní potřebou se rozumí užití, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu. Za vlastní potřebu též považuje Zeměměřický úřad takové užití, pokud data nabyvatel zpracuje a použije pouze pro jednoho svého zákazníka – zpracovaná data předá jen v tištěné podobě nebo v podobě tiskového souboru. Vlastní potřebou není: obchodní šíření digitálních produktů nebo jejich aplikací a modifikací, komerční prezentace digitálních produktů na internetu nebo užití digitálních produktů k vytvoření jiného kartografického díla, další užití digitálních produktů třetí osobou se samostatnou právní subjektivitou než je nabyvatel, pokud je nabyvatelem zpracovatel digitálních produktů, který dále předává zpracovaná data v digitální formě, užití dat ze skenování ÚAZK k jakékoliv publikaci reprodukce (týká se i nekomerčního zveřejnění na internetu nebo nezpoplatněné reprodukce v případě nekomerčního užití).

Přehled bezplatně poskytovaných produktů Na základě podepsané smlouvy poskytuje územně správním celkům ZÚ bezplatně: ZABAGED® (dle zák. č. 200/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů), ZABAGED® - výškopis (dle zák. č. 200/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů), Ortofoto České republiky, Data200, data Geonames a stahovací služba WFS – Geonames pouze pro územně plánovací činnost a pro činnost projektanta územně plánovací dokumentace a územní studie, INSPIRE datové sady pro téma Zeměpisná jména (GN) a Ortofotosnímky (OI), Stahovací službu WFS – INSPIRE pro téma Vodstvo (HY) a Zeměpisná jména (GN), Stahovací služba WFS - ZABAGED®.

Průběh vyřízení objednávky Územně správní celek – bezplatná objednávka: Objednávka v E-shopu Geoportálu ČÚZK (nutná registrace) Po přijetí objednávky – návrh smlouvy dle každé objednávky Smlouvu podepisuje ZÚ vždy jako první a poté je poslána k podpisu Podepsaná smlouva zpět na ZÚ = v případě bezplatné objednávky okamžitý výdej dat Placená objednávka: Účel užití – vlastní potřeba – dohoda k odsouhlasení na konci objednávky Po přijetí objednávky je zaslána faktura / možnost on-line platby Po zaplacení jsou vydána data dle objednávky Účel užití – jiný – stejné jako v případě bezplatné objednávky - smlouva

Smlouva s krajem Kraj by mohl mít uzavřenou balíčkovou smlouvu se ZÚ za obce i ORP Podmínka pro obce, ORP: Podepsání smlouvy s krajem Výhody: Není potřeba psát smlouvu na každou objednávku Po přijetí objednávky připravujeme data a v co nejkratším termínu je vydáváme Balíčková smlouva platí na všechny objednávky po dobu její platnosti Balíčková smlouva je vždy uzavřena i na placené produkty (Státní mapové dílo)

Děkujeme za pozornost Mgr. Jana Volná Zeměměřický úřad jana.volna@cuzk.cz zu-obchod@cuzk.cz