Recept – Hororové cupcakes

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
Moučníky z kynutého těsta
Popis. Grafy vět. Český jazyk 2. stupeň
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Pokrmy z brambor.
Vánoční perníková vesnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.21 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Jak upéct perníky Klikni zde..
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Moučníky z litého těsta
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Mexická kuchyně.
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
Recept na vánočku POTŘEBNÉ PŘÍSADY 600 g hladké mouky, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky), 2 vejce (jedno na potření), 120.
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva.
Kynutý koláč se švestkami
Recept jak udělat krtkův dort…
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
20 g 50 g Včelí úly – recept Potřebujeme : 50 g 160 g Krém: 150 g másla 150 g moučkového cukru dle chuti rum nebo vaječný koňak 1 polévková lžíce svařeného.
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Číslo :VY_32_ INOVACE_ TEC_481 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Cukrářská technologie Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Lehké šlehané hmoty Jméno autora:
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_495 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Mramorová bábovka Od babičky.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
VELIKONOCE tradice.. VELKÝ PÁTEK DEŠTIVÝ DĚLÁ ROK ŽÍZNIVÝ.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Méně trvanlivé náplně
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Šlehačkový dort s ovocem
KRÉMY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: krémy, charakteristika, kakaový, máslový Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Recepty ,udělej si sám’.
Transkript prezentace:

Recept – Hororové cupcakes Natálie Jermanová © Recept – Hororové cupcakes

Úvod Pořádáte hororovou párty a chcete přátelům k jídlu připravit něco speciálního? Ale nic Vás nenapadá? Je na čase to změnit. Máme období Halloweenu, tak proč si ho trošku neokořenit něčím jiným… Dnes si upečeme ´´zabité´´ cupcakes. Chci jen dodat, že receptem jsem se inspirovala na internetu.

Ingredience Cupcakes: - 200g polohrubé mouky - 90g másla (změklého) - 100g cukru krupice - 80ml mléka - 3 bílky (žloutky nevyhazujte) - 3 lžíce škrobu (Solamyl) - 1/2 prášku do pečiva - špetka soli - vanilkový cukr

Perníkové nože (cca 12ks): 200g hladké mouky 83g cukru moučka 67 g másla 2 lžic medu 1/2 lžíce kakaa 1 vajíčko 1/2 kypřícího prášku do perníku 1/2 lžičky koření do perníku

Poleva na perníkové nože: 1 bílek 100g cukru moučka (3x přesijeme) 1 lžíce vymačkané šťávy z citrónu (přecedíme)

Máslový krém: 230 g cukru moučka 113 g změklého másla 1 lžičku vanilkového extraktu 2 lžíce mléka potravinářské barvivo

´´Krev´´: - jahodová marmeláda

1. cupcakes Z bílků našleháme pěnu a přidáme 50g cukru, ušleháme pevný sníh. Potom vyšleháme máslo se zbylými 50g cukru a vanilkovým cukrem, máslo musí být opravdu hodně změklé (popř. můžete použít mikrovlnou troubu). K tomu přidáme mouku, škrob, prášek do pečiva, sůl a mléko. Nakonec lehce vmícháme sníh.

2. Perník Všechny suroviny smícháme dohromady a uhněteme těsto. Doporučuji nechat uležet alespoň přes noc. Potom vyválíme placku asi 5 milimetrů silnou a vykrájíme nože. Předehřejeme troubu na 150 stupňů a pečeme asi 20 minut.

3. Poleva na perník 200g cukru 3x přesijeme. Přidáme bílek a lžíci citronové šťávy.

4. Máslový krém Máslo šleháme dohladka. Přimixujeme vanilkový extrakt (není nutný), přidáme cukr a nakonec mléko. Mixujeme, dokud nebude poleva krásně nadýchaná. Před použitím dejte vychladit do lednice.

5. ´´Krev´´ Jahodovou marmeládu lehce povaříme. Následně přesijeme přes síto a tím se zbavíme drobných zrníček.

Pak nazdobíme a čekáme na lekavé reakce ostatních .

Přeji dobrou chuť a klidné spaní… Natálie Jermanová © Přeji dobrou chuť a klidné spaní…