Teplota teplota je fyzikální veličina, kterou značíme t

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VAR. - je způsob vypařování, při kterém se kapalina přeměňuje na plyn v celém objemu (nevypařuje se jen na povrchu) - nastává při teplotě varu t v – v.
Advertisements

Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_53 Jméno autora: Mgr. Roman.
charakteristika tepelného stavu hmoty vlastnost předmětů a okolí (člověk vnímá jako studené, teplé či horké) souvisí s kinetickou energií částic látky.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Teplota a její měření.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_F6-003 Předmět FYZIKA 6.ROČNÍK.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_F6-002 Předmět FYZIKA.ROČNÍK.
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaVeličiny a jejich měření.
F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_42_01 Název materiáluTeplota.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nela Šulcová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ CAJS.4.A.04_mapy Název: Mapy – 2. část Číslo operačního programu:
Měření Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_44_Měření Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Měření délky Zpracovala: ing.Alena Pawerová. Délka je fyzikální veličina FYZIKÁLNÍ VELIČINY určují ve fyzice vlastnosti těles i látek, a také jejich změny.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co je větší? 15 cm30 cm 100 m6000 mm 15 cm3 m.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Jordánová Marcela Název prezentace (DUMu): 2. Teplotní stupnice - převody, teplo a 1. termodynamický zákon Název.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Hmotnost a její jednotka Název sady: Fyzika 6. ročník Číslo projektu:
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_3 Měření proudu a napětí Šablona číslo: IXSada číslo: 1Pořadové číslo DUM:3 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_05 Délka.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Blanka Krejsová Název : VY_52_INOVACE_35_Teplota.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_08 Název materiáluTeplotní.
2OP484 Manažerská informatika 4 Zoner Photo Studio
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
VY_52_INOVACE_ČLAPŘ_22_JF MĚŘENÍ PŘÍRODOVĚDA PRO 4
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hmotnost
Grafické znázornění síly
STATISTIKA Starší bratr snědl svůj oběd i oběd mladšího bratra. Oba snědli v průměru jeden oběd.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
1. Popiš co vidíš a odhadni teplotu na obrázku?
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_53
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_47_F6
TEPLOTA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_12_29.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Hmotnost jako fyzikální veličina Převody hmotnostních jednotek
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_33_FYZIKA
Měření objemu kapalin Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Teplota a měření Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_44_F6
Člověk a jeho svět 4. ročník
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Délka
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_14_Teplota a čas
Název vzdělávacího materiálu křížovka ve fyzice
zpracovaný v rámci projektu
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Měření délky.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Měrná tepelná kapacita látky
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Výpočet hmotnosti tělesa
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Fyzika pro 8. ročník (IV. díl)
Název vzdělávacího materiálu Znáte je ?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_19 Fyzika,
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Fyzika 2.E 4. hodina.
Název školy:. ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:. Mgr
Vlastnosti látek − hustota
VY_52_INOVACE_ČLAPŘ_22_JF MĚŘENÍ PŘÍRODOVĚDA PRO 4
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_01 Čas
Hustota Máme tři krychličky o objemu 1 cm3. Krychličky jsou z různých materiálů. Pouhým potěžkáním zjistíme, že každá má jinou hmotnost. Měřením na vahách.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
2. Centrální gravitační pole
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B29Fy6_Hmotnost 1
Teplota, měření teploty
Transkript prezentace:

Teplota teplota je fyzikální veličina, kterou značíme t jednotkou teploty je Celsiův stupeň, který značíme ºC k měření teploty používáme teploměry – kapalinové, digitální, bimetalové a jiné náplní kapalinových teploměrů bývá rtuť nebo obarvený líh

Obr.1 – foto autor Na fotografii vidíš různé druhy teploměrů, pojmenuj je a urči, kde se používají.

Na fotografii je tzv. meteostanice používaná v domácnostech Na fotografii je tzv. meteostanice používaná v domácnostech. Co všechno ukazuje? Obr.2 – foto autor

Celsiova teplotní stupnice tato stupnice má dva základní teplotní body 0ºC je teplota tajícího ledu 100ºC je teplota vařící vody Anders Celsius (1701-1744) byl švédský fyzik, který základní teplotní body navrhl přesně naopak, teprve jeho nástupce zavedl současné označení

Úkoly: 1. Zjisti, při jakých teplotách se doporučují skladovat následující potraviny : POTRAVINA TEPLOTA VE ºC polárkový dort mražená zelenina tatarská omáčka špagety

2. Zjisti, jaký je rozsah stupnice lékařského teploměru 2. Zjisti, jaký je rozsah stupnice lékařského teploměru. Jaká je normální teplota lidského těla? Kdy mluvíme o zvýšené teplotě? 3. Zjisti, jaká je průměrná denní teplota v měsíci červenec v Egyptě, Spojených arabských emirátech, ve Španělsku a u nás. Ukaž všechny státy na zeměpisné mapě.