Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LES – PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Advertisements

Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Kvetoucí rostliny Michaela Běhůnková.
EKOSYSTÉM LES – stromy jehličnaté a listnaté
Pří_059_Rozmanitost přírody _Třídění rostlin Autor: Mgr. Marie Matušů
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Poznávání přírodnin.
Živá a neživá příroda 3. ročník
Třídění přírodnin VY_III/2_INOVACE_102_Třídění přírodnin
TŘÍDĚNÍ PŘÍRODNIN 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s významem, strukturou, využitím a druhy lesa Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání.
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY Rozmnožují se pohlavně - semeny, ta jsou holá bez oplodí, oplození není závislé na vodě jako u výtrusných rostlin,rostliny mají pouze.
NAHOSEMENNÉ rostliny.
TŘÍDA: Kapraďosemenné
Přírodopis  Prezentace zaměřená pro přípravu na závěrečný poznávací test z přírodopisu druhého pololetí 6. ročníku základní školy!
ZŠ Benešov,Jiráskova 888 Nahosemenné rostliny Mgr. Jana Brázdová.
Rostliny nahosemenné Přírodopis VY_32_INOVACE_213, 11. sada, Př
Podmínky života na Zemi
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
ŽIVÁ PŘÍRODA ŽIVÉ ORGANIZMY.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Určování rostlin (les)
Pří_059_Rozmanitost přírody – Třídění rostlin Autor: Mgr. Marie Matušů
Puchratka.
VY_32_INOVACE_09_PŘV_ROZDĚLENÍ ŽIVÝCH ORGANISMŮ Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Nahosemenné rostliny rostliny semenné
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Blanka Kusá Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Rostliny Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Přírodní společenstva v České republice Martin Chlumský Dis. 3. ročník BI-TV Pedagogická fakulta UK Kateřina Vaněčková PdF UK Praha Helena Jedličková.
Mgr. Barbora Pustovojtová Mgr. Josef Henzl Třída: Jehličnany.
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Třídění přírodnin.
ROSTLINY.
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
Nahosemenné Rostliny Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základním systémem ostnokožců.
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY rozmnožují se semeny, která nejsou ukryta v plodu
PRVOUKA – 2. ročník, JEHLIČNATÉ STROMY
VY_32_INOVACE_Sib_III_16 Dřeviny
Třídění přírodnin.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
Třídění živých organismů
Přírodní společenstva v České republice
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Společenstva lesů - stromy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
ROSTLINY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí,
Přírodní společenstva v České republice: LES
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_61_PRV1
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
Dřeviny, nauka o dřevinách
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Jednoduchý klíč k určování jehličnanů
Semenné rostliny. Rodozměna – gametofyt versus sporofyt.
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): říjen 2011 Ročník: 4
Transkript prezentace:

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: Třídění přírodnin – rostliny (EUPŠPřv17), Přv 5. ročník Zpracoval: Mgr. Drahomíra Žižková

Anotace: DUM slouží k seznámení se základním tříděním přírodnin do čtyř hlavních skupin a zabývá se zejména rostlinami. Žáci se seznámí se základním tříděním rostlin a poznají některé zástupce rostlin prostřednictvím fotografií. DUM vytvořen: 10. 12. 2011

Třídění přírodnin viry, bakterie, sinice houby rostliny živočichové

Rostliny čerpají živiny z půdy organismy, které jsou schopné měnit látky neústrojné (jsou součástí neživé přírody) na látky ústrojné (jsou součástí živé přírody) - fotosyntéza na rozdíl od živočichů nejsou rostliny schopny pozorovatelného aktivního pohybu

Rostliny Semenné Výtrusné Dřeviny Byliny Kapradiny Přesličky Mechy Listnaté Jehličnaté Kapradiny Přesličky Mechy

Semenné rostliny rozdělíme si je podle toho, zda mají nadzemní část dužnatou nebo dřevitou, na byliny nebo dřeviny

Dřeviny rozdělujeme podle toho, zda mají jehlice (jehličí) nebo listy s čepelí, na jehličnaté a listnaté rozdělujeme podle toho, zda mají nebo nemají kmen, na stromy a keře

Jehličnaté dřeviny stromy borovice lesní jedle bělokorá smrk ztepilý modřín opadavý tis červený

Jehličnaté dřeviny - cizokrajné cykasy jinan dvoulaločný - ginkgo sekvoj vždyzelená

Jehličnaté dřeviny keře borovice kleč tis červený jalovec obecný

Listnaté dřeviny stromy bříza bradavičnatá jasan ztepilý javor klen dub bukový les

Listnaté dřeviny keře ostružiník dřišťál brslen evropský bez černý zlatice převislá

Ovocné stromy jabloň hrušeň slivoň švestka broskvoň višeň

Byliny sedmikráska chudobka lipnice luční rozrazil rezekvítek hvozdík pyšný

Výtrusné rostliny kapraď samec přeslička obrovská mechy – ploník obecný

Zdroje: prom. biol. Helena Kholová, CSc., a kol.: Život na Zemi, Přírodověda pro 5. ročník ZŠ, Alter, 2009 (ISBN – 978-80-7245-162-3) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Abies_alba_Slovakia.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Picea_abies.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lib%C3%A1%C5%88sk%C3%A1_borovice.jpg http://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:M%C3%A9l%C3%A8ze_en_Automne.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Taxus_bacata01.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kol%C3%A1%C4%8Dk%C5%AFv_tis_(01).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Yew_Berries.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sorakuen03s3200.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pinus_mugo_plant.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Starr_060507-8083_Cycas_circinalis.jpg http://ko.wikipedia.org/wiki/%ED%8C%8C%EC%9D%BC:%EA%B2%89%EC%94%A8%EC%8B%9D%EB%AC%BC.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ginkgo_Suwon.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sequoia_National_Park,_California_(2011).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Juniperus_communis_communis_Italy.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Betula_Pendula_at_Stockholm_University_2005-07-01.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Popovsky_jasan.JPG

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gamble_oak_leaves.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bluebells-2005-05-02-2p.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Acer_pseudoplatanus(01).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Acer_pseudoplatanus_infloresc_kz.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:2006-10-22Berberis03-02.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:2006-10-09-Euonymus_europaeusSamen02.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Forsythia_suspensa4.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Elder_flowers,_Sambucus_nigra_-_geograph.org.uk_-_841561.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:DSCF4435.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pyrus_bourgaeana_DehesaBoyalFlowerscloseup.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prunus_cerasus_vi%C5%A1e%C5%88_obecn%C3%A1_1.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Slivo%C5%88_%C5%A1vestka,_plum.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Peachblossoms3800ppx.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fuji_apple.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pears.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vineyard_peaches_de.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bellis_perennis_dsc00906.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Dianthus_superbus_190803.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Poa_pratensis1.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Veronica_chamaedrys_Ehrenpreis.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Polytrichum_commune.jpeg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Dryopteris_filix-mas_001.jpg, http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Equisetum.jpg