Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Advertisements

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
Daňová soustava Didaktické zpracování učiva pro střední školy.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Dlouhodobý majetek podniku VY_32_INOVACE_MAJ_18. Obsah Charakteristika dlouhodobého majetku Členění dlouhodobého majetku Pořizování dlouhodobého majetku.
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Aktuální přehled o platných vzorech tiskopisů MFin používaných v roce 2016 za rok 2015 i pro rok 2016 ML
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/
Silniční daň. Předmětem daně jsou vozidla, kterým je přidělena státní poznávací značka a jsou používaná nebo určena k podnikání Předmětem daně jsou vozidla,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_15 Název materiáluDaně z příjmů.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
Zdanění fyzických osob poskytujících služby Zákon o daních z příjmů (č. 586/1992 Sb.) Daň z příjmů fyzických osob; Daň z příjmů právnických osob; Společná.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.17 RočníkDruhý.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 4. listopadu 2015.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
Cestovní náklady podnikatele a zaměstnance. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno.
Daňová soustava Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (III) – daň dědická, daň darovací a daň z převodu nemovitostí 1.Poplatník daně.
* * RO Č NÍ ZÚ Č TOVÁNÍ ZÁLOH A DA Ň OVÉHO ZVÝHODN Ě NÍ.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Daň z příjmů fyzických osob 2. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 29.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Daň z nabytí nemovitých věcí
TISKOPISY Aktuální přehled o platných vzorech
Pojem přeměna obchodní společnosti
Odpisové plány Inventarizační zpráva
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Podpora v nezaměstnanosti
Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník. Daňová soustava Účetnictví – 4. ročník.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Příjmy z kapitálového majetku
Jednoduché účetnictví
Daně z příjmů: shrnutí Dana Šramková Libor Kyncl.
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Zdaňování příjmů podle § 7 ZDP
IAS 36 Snížení hodnoty aktiv.
Daňový systém České republiky 4, 5 DPFO Ing. Yvona Legierská
Roční zúčtování daně, daňové přiznání k DPFO
NOZ – Věci Katedra práva
Daň z příjmů právnických osob
Daňové výdaje Skutečně vynaložené výdaje jako daňové v prokázané výši uplatňují právnické osoby a v případě fyzických osob ty s příjmy podle § 7 a 9 ZDP,
Zdaňování příjmů podle § 7 ZDP
Charakteristika daňové evidence
Eva Tomášková Základní ekonomické pojmy Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 2. přednáška.
Daň z příjmů fyzických osob
Daň z příjmů fyzických osob
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Řešení příkladů z minula
Daňový systém v SRN V Praze, dne
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_DANĚ.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Novela zákona č. 586/1992 Sb. , o daních z příjmů s účinností od 1. 7
Konflikt daňových příslušností
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Konflikt daňových příslušností
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Zpracování a zdanění mezd v roce 2008
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Celkový základ daně.
IFA report 2019 – Investiční fondy
Transkript prezentace:

Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě tzv. příležitostného pronájmu také podle § 10 odst. 1 písm. a) ZDP, Příjmy z pronájmu podle § 9 ZDP se rozumí: příjmy z pronájmu nemovitostí (jejich částí) nebo bytů (jejich částí), příjmy z pronájmu movitých věcí, kromě příležitostného pronájmu podle § 10 odst. 1 písm. a) ZDP. Pokud výše uvedené příjmy plynou manželům z jejich bezpodílového spoluvlastnictví, zdaňují se jen u jednoho z nich (je libovolné u kterého).

Základ daně Základem daně (dílčím základem daně) jsou uvedené příjmy snížené o výdaje vynaložené na jejich dosažení, zajištění a udržení (§ 5 odst. 2 ZDP). Pro zjištění základu daně (dílčího základu daně) se použijí ustanovení § 23 až 33 ZDP. Příjem z pronájmu plynoucí poplatníkům uvedeným v § 2 odst. 3 ZDP (daňoví nerezidenti) je, s výjimkou příjmů z pronájmu nemovitostí nebo bytů, samostatným základem daně pro zdanění zvláštní sazbou daně (§ 36 odst. 1 písm. a) ZDP, tj. 25 %).

Uplatnění výdajů u příjmů z pronájmu Lze uplatnit výdaje buď skutečně vynaložené (zejména podle § 24 a 26 – 33 ZDP), Nebo výdaje paušální podle § 9 odst. 4 ZDP (počínaje rokem 2006 (ale už i za rok 2005) ve výši 30 % příjmů), Uplatní – li se paušální výdaje, je nutno vést podle § 9 odst. 5 ZDP evidenci příjmů a evidenci pohledávek vzniklých v souvislosti s pronájmem. Při uplatnění paušálních výdajů již nelze snižovat základ daně o skutečně vynaložené výdaje.

Povinná evidence při uplatnění skutečných výdajů Řídí se § 9 odst. 6 ZDP, je nutno vést záznamy o: příjmech a výdajích vynaložených na dosažení, zajištění a udržení příjmů v časovém sledu, evidenci hmotného majetku, který lze odpisovat, evidenci o tvorbě a použití rezervy na opravy hmotného majetku, pokud je vytvářena, evidenci o pohledávkách a závazcích ve zdaňovacím období, ve kterém dochází k ukončení pronájmu, mzdové listy, pokud jsou vypláceny mzdy. Pokud se však poplatníci rozhodnou vést účetnictví, přestože k tomu nejsou podle účetních předpisů povinni, pak postupují podle těchto předpisů, budou-li takto postupovat po celé zdaňovací období, přitom se movitý i nemovitý majetek, o kterém je účtováno, nepovažuje za obchodní majetek ve smyslu daně z příjmů fyzických osob.