Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Silniční daň.
Advertisements

„BOHEMIA EXPRESS“ Speciální servis určený pro silniční dopravce a spedice součástí evropské sítě linek kombinované dopravy spojení Lovosic s 35 nejvýznamnějšími.
SOUČASNÉ OBJEMY KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY V ČR
Daňová soustava Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
Silniční doprava.
Tržní ocenění a zajišťování úvěru
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan. Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Registrační daň Pravidelně placená daň Pravidelně placená daň.
Daňový systém Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně – silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Majetkové daně Bárta, Mikulenka. Majetkové daně Silniční Daň z nemovitosti Daň z převodu nemovitosti Dědická Darovací.
Zápatí prezentace Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický OPTIMALIZACE PROCESŮ VÝROBY NÁBYTKU VE SPOLEČNOSTI ARBYD CZ S.R.O. Obhajoba diplomové.
Název: Dopravní prostředky-specifikace kamionů Autor: Ing. Jaroslav Vrchota Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Logistika - Dopravní.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně: Silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Zdanění provozu motorových vozidel v ČR Autor: Lucie Fialová Vedoucí práce:Mgr. Marta Hortová Oponent:Mgr. Hana Bartošová České Budějovice, červen 2016.
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
ZLEPŠENÍ REALIZACE SPOJENÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU V RELACI Č.KRUMLOV – Č.BUDĚJOVICE A ZPĚT PROSTŘEDNICTVÍM MATEMATICKÝCH METOD AUTOR PRÁCE: BC. MICHAELA PEKAŘOVÁ.
Logistika živých sladkovodních ryb
Vysoká škola technická a ekonomická
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Řízení vtahů se zákazníky ve vybraném podniku
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Daň silniční 25. listopadu 2015 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Autor bakalářské práce: Simona Marešová
Obhajoba bakalářské práce
Zdanění provozu motorových vozidel v České republice
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Pořízení a dodání zboží z pohledu DPH v rámci Evropské Unie
Šindelová krytina na šikmé střeše z pohledu tradice a dneška
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická
„Racionalizace nákladových položek vybrané dopravní společnosti“
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Využití technologie RFID ve společnosti Nábytek Penta, s. r. o.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Daně z motorových vozidel Michal Radvan
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Prázdniny bezpečnější – NÁKLADNÍ DOPRAVA
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Transkript prezentace:

Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza podpory rozvoje kombinované přepravy v rámci daně z motorových vozidel Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší Vedoucí diplomové práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.

Cíl diplomové práce Cílem diplomové práce je analyzovat podporu pro rozvoj kombinované přepravy z hlediska zvýhodnění dopravců na dani z motorových vozidel v České republice a vybraných státech Evropské unie. Na základě zjištěných údajů bude zhodnoceno zvýhodnění na konkrétním případě.

Výzkumné otázky Jaká je výše daňového zvýhodnění ve vybraných státech Evropské unie? Jaká je výše objemů přepravy ve vybraných státech Evropské unie? Jaká je výše daňového zvýhodnění ve vybraných státech Evropské unie uvedená na konkrétním případě?

Aplikační část Představení vybraných států Evropské unie – Česká republika, Slovensko, Rakousko, Německo, Polsko, Chorvatsko. Rozvoj kombinované přepravy, vývoj výkonů kombinované přepravy, silniční daň – daňové zvýhodnění.

1. výzkumná otázka - Jaká je výše daňového zvýhodnění ve vybraných státech Evropské unie?

2. výzkumná otázka - Jaká je výše objemů přepravy ve vybraných státech Evropské unie?

Firma Kombi a. s. Tahač a kontejnerový návěs, celková přípustná hmotnost 40 t s 5 nápravami, emisní třída Euro 5. Souprava je využita při 75 a 120 jízdách. Nákladní automobil na kontejner, celková přípustná hmotnost 26 t se 3 nápravami, emisní třída Euro 3. Nákladní automobil je využit při 33 jízdách.

3. výzkumná otázka - Jaká je výše daňového zvýhodnění ve vybraných státech Evropské unie uvedená na konkrétním případě?

3. výzkumná otázka - Jaká je výše daňového zvýhodnění ve vybraných státech Evropské unie uvedená na konkrétním případě?

3. výzkumná otázka - Jaká je výše daňového zvýhodnění ve vybraných státech Evropské unie uvedená na konkrétním případě?

Návrhy opatření Slovensko Od 25 do 50 jízd, dosahuje sleva 25 % daně. Více než 130 jízd, dosahuje sleva 90 % daně. Chorvatsko 50% slevu při počtu jízd 40.

Děkuji za pozornost

Otázky vedoucí diplomové práce Jak hodnotíte daňové zvýhodnění uplatňované v ČR. V kterých státech je pro dopravce nejvýhodnější sleva na dani při použití vozidla pro kombinovanou dopravu a je v těchto státech zároveň i nejvýhodnější snížená sazba daně? Jsou tyto podmínky stejné pro doprovázenou i nedoprovázenou kombinovanou přepravu?

Otázky oponenta diplomové práce Prosím vysvetlite pojmy základ dane a sadzba dane.