DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SUŠENÉ MLÉČNÉ VÝROBKY
VÝROBA zahuštěné pasterizované mléko se vede do věžového nebo komorového rozprašovače, kde se jemně rozprašuje a suší proudem vzduchu o teplotě až 155°C po usušení se mléko přesívá a sype do obalů
ROZDĚLENÍ A DRUHY V PRODEJI SUŠENÉ MLÉKO: ODTUČNĚNÉ POLOTUČNÉ PLNOTUČNÉ SMETANA - CREME,
ROZDĚLENÍ A DRUHY V PRODEJI SUŠENÉ VÝROBKY Z MLÉKA: BIKAVA MALCAOSPORT CHOCO-LIFE MEDOLA KAOLAR
OBALY KARTONOVÉ KRABICE S POTISKEM, UVNITŘ PAPÍROVÁ - SÁČEK HLINÍKOVÁ FÓLIE S POTISKEM SKLENĚNÉ DÓZY UMĚLOHMOTNÉ DÓZY
VADY VLHKOST PLÍSEŇ HRUDKY ZÁMĚNA DRUHU PROŠLÁ ZÁRUČNÍ LHŮTA ROZTRŽENÝ OBAL
SKLADOVÁNÍ V SUCHU, CHLADU V DOBŘE VĚTRATELNÉM SKLADU SLEDUJEME ZÁRUČNÍ LHŮTY DODRŽUJEME OBMĚNU ZÁSOB V ČISTOTĚ STÁLE NA STEJNÉM MÍSTĚ VE SKLADU V REGÁLE, NEJMÉNĚ 10 CM OD ZDI
OPAKOVÁNÍ Proč ukládáme zboží ve skladu stále na stejné místo? Jaké druhy sušených mléčných výrobků prodáváte v obchodě? Vyjmenujte jaké vady mohou nastat při skladování sušených mléčných výrobků ve vlhkém skladu. Jaké obaly se používají pro sušené mléčné výrobky? Jaké znáte sušené výrobky z mléka?
ZDROJE http://www.hanzelkova.cz/fotky13421/fotos/_vyr_2262lactis.jpg Odborná učebnice: Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ POTRAVINÁŘSKÉHO ZBOŽÍ PRO 2. ROČNÍK středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, vydalo nakladatelství a vydavatelství IQ 147, spol. s.r.o. v Praze roku 1997 http://www.hanzelkova.cz/fotky13421/fotos/_vyr_2262lactis.jpg http://www.potravinydomu.cz/data/K/g/W/phpKgWVnf_240x180.jpg http://www.roszefyra.cz/data/eshop_sym/12271-11302-small/-0.-small.jpg
KONEC