Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoce v Řecku.
Advertisements

BARBORKA, JABLKO, ŠUPINA
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vypracoval: Michal Klaus
úkol 1 O Vánocích slavíme narození: A Santa Clause B Ježíška C Josefa D Boha.
Začíná adventní čas roku 2008
Oprava chybné prezentace
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Krásné Vánoce.
Vánoce ve Velké Británii.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
Advent 2014 Hradištko Jako každý rok, sešli jsme se opět všichni u našeho vánočního stromu a zapálili první svíci na adventním věnci.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Ježíšku, panáčku, já tě budu…
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Rok v jeho proměnách II. (Vánoce)
Za dveřmi je … ZIMA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Téma Svátky v roce Téma Svátky v roce Název DUM Prosinec - Vánoce Popis Zvyky, Štědrý den pranostiky Ročník třída Autor Bc. Hana Štěpková Číslo.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_M Téma:Vánoce, vánoční přání Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 03 ) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Pavla Kešeláková Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Štědrý večer - Lidové zvyky a tradice Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 04) Rozmanitost.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 30) Místo,
Anotace Jméno autora PaedDr. Šárka Kindlová Datum vytvoření Prosinec 2011 DUM 14 Ročník 4. ročník Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Jazyk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Jiřina Trpková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_III.CAS27 Vytvořeno:
Části roku Mgr. Lenka Stará
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník třída Autor
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2012
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_11_Vánoce Téma: Vánoce
Vánoce VY_32_INOVACE_5A_15
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Datum vytvoření březen 2013 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Rok v jeho proměnách a slavnostech
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Začíná adventní čas roku 2008
Riskuj-Vánoce
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Transkript prezentace:

Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 14) Lidé a čas Téma – název učebního materiálu Veselé Vánoce Anotace prezentace určená do předvánoční hodiny prvouky, ve 2. třídě, kde žáci již mají určité znalosti o tradicích předvánoční a vánoční doby hlavní součástí je pracovní list „Vánoční test“, který žáci pomocí prezentace vyhodnotí v úvodu a závěru testu jsou odkazy na poslech známých koled ve druhém pracovním listu žáci poznávají atributy Vánoc, kontrola je opět prezentací

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková.

k Vánocům patří vánoční koledy poslechněte si jednu z nejznámějších: http://www.youtube.com/watch?v=QnCpLvYvLkM

O jakých „NOVINÁCH“ se zpívá v koledě?

NYNÍ SE PŘESVĚDČÍTE, JAK SE VYZNÁTE VE VÁNOČNÍCH TRADICÍCH STAČÍ VYPRACOVAT „VÁNOČNÍ TEST“

VÁNOČNÍ TEST testy si nakopírujte můžete řešit samostatně i ve skupině s kontrolou vám pomůže prezentace testy prezentace i vyhodnotí

1. 2. Čí narození oslavují Vánoce? prezidenta Ježíše Mikuláše 2. Jak říkáme dni, který je 24. prosince? Slavný Skvělý Štědrý

3. 4. Kdo nosí dárky v Anglii? Doplňte přísloví: Jak na Nový rok… Father Christmas Ježíšek Děda Mráz 4. Doplňte přísloví: Jak na Nový rok… tolik sněhu pořád. nikdy více. tak po celý rok.

5. 6. Zlaté prasátko uvidí ten, kdo o Štědrý den nebude jíst nebude zlobit nebude nic pít 6. Betlém je město, kde se poprvé slavily Vánoce neslaví Vánoce narodil Ježíš

7. 8. Narození Ježíška ohlásil/a Nejstarší vánoční pečivo je kometa ohňostroj zvony 8. Nejstarší vánoční pečivo je kokoska vánočka vanilkový rohlíček

9. Tři králové se jmenovali 10. Kašpar, Melichar, Baltazar Petr, Pavel, Pepík Pankrác, Servác, Bonifác 10. Aby lidé měli dost peněz, dávají si pod talíř kousek vánočky rybí kost rybí šupinu

Doba, kdy se připravujeme na Vánoce je 11. Doba, kdy se připravujeme na Vánoce je Advent Boží hod Velikonoce 12. Na adventním věnci je svíček pět čtyři osm

Větvičkám, které rozkvétají na Vánoce se říká 13. Větvičkám, které rozkvétají na Vánoce se říká Lucinky Andělky Barborky 14. Větvičky by měly být z třešně ořešáku jabloně

Vánoční koleda se jmenuje „Štědrej večer…“ 15. Vánoční koleda se jmenuje „Štědrej večer…“ přišel nastal máme PRO KONTROLU SI KOLEDU POSLECHNĚTE: http://www.youtube.com/watch?v=_M7CL9yu6CY

VYHODNOCENÍ VÁNOČNÍHO TESTU: uděluji ti titul:

VÁNOČNÍ MUDRC VÁNOČNÍ ANDÍLEK VÁNOČNÍ SKŘÍTEK 15-14 hvězdiček: 7-1 hvězdička:

Vybarvi jen políčka za vánočními obrázky VÁNOČNÍ PRACOVNÍ LIST Vybarvi jen políčka za vánočními obrázky Přečti tajenku ve vybarvených políčkách a dozvíš se, co Zuzanka dostala pod stromeček Nakresli dárek do krabice

P S A U N E T K O Nakresli dárek do krabice VÁNOČNÍ PRACOVNÍ LIST       VÁNOČNÍ PRACOVNÍ LIST Vybarvi jen políčka za vánočními obrázky Přečti tajenku ve vybarvených políčkách a dozvíš se, co dostala Zuzanka pod stromeček               VÁNOČNÍ PRACOVNÍ LIST                       P S A U N E T K O Nakresli dárek do krabice

  P S A U N E T K O KONTROLA

ZDROJE: http://www.musicer.net/karaoke-skladby/koleda/nesem-vam-noviny-1 http://www.gify.nou.cz/van3_mix.htm http://www.gify.nou.cz/van5_mix_moje.htm http://www.gify.nou.cz/r_hvezdy.htm http://www.gify.nou.cz/sv6_novy:rok.htm http://www.seznam.czwww.celysvet.cz/dalsi_smajliky_0.php?str=2510&page=2 http://www.gify.nou.cz/sv8_d_svice3.htm http://www.gify.nou.cz/van2_mix.htm http://office.microsoft.com/en-us/ http://www.gify.nou.cz/sv8_d_venec4.htm http://www.gify.nou.cz/sv3_vanoce2.htm http://www.gify.nou.cz/sv3_vanoce1.htm http://www.gify.nou.cz/deti2.htm http://www.gify.nou.cz/deti3.htm http://www.gify.nou.cz/s_trofej.htm http://www.gify.nou.cz/van6_obr_mix.htm http://www.gify.nou.cz/obr8_skritek.htm http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vanocka.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cycar_u0.gif http://www.gify.nou.cz/sv8_d_ruzne6.htm http://www.gify.nou.cz/sv8_d_zvon5.htm NOVÁKOVÁ, Iva. Poradím si s prvoukou. 1. vyd. Praha: Pierot, spol. s r. o., neuveden. ISBN 978-80-7353-197-3. s. 31.