Státní správa – zaměstnavatel znevýhodněných skupin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Analýza Centra ProEquality
Zavedená společnost specializující se na služby v oblasti: Daňové poradenství Účetnictví Ekonomické poradenství Mzdy a personalistika
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Nabídka personálních služeb
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Konference v posudkovém lékařství, Brno,
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
SCHÉMA MODELU PERSONÁLNÍ PRÁCE VE SKUPINĚ ČEZ
SITUACE V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI NA JIŽNÍ MORAVĚ SPOLEČNĚ, O. P. S. BRNO.
Podpora částečných úvazků?
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společenská odpovědnost organizací
Širší ekonomické souvislosti rodinné politiky Daniel Münich.
DĚTSKÁ SKUPINA Ministerstvo průmyslu a obchodu
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Zdravá škola.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Rovné příležitosti ve veřejné správě PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Odbor řízení lidských zdrojů Ministerstvo vnitra.
Projekt Family Point – místo pro rodinu Ing. Mgr. Vít Janků Centrum pro rodinu a sociální péči.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Společenská odpovědnost a školy
Ministerstvo financí ČR
Stop násilí ve vztazích
„Jsme rovnocenní partneři“
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.

Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Lékárny Dr. Max a ekonomické výhody pro Vás
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

Státní správa – zaměstnavatel znevýhodněných skupin

Odbor personální – inovace spojené s EFQM Otevřené recepce Průzkumy spokojenosti PČR a MV Projekt „vstřícné policie“ Aktuální vize: znevýhodněné skupiny (senioři, maminky na MD)

S čím můžeme přijít? Problematika není primárně v gesci MV, proto širší spolupráce např. s MPSV, ČSRLZ atd. Posílení výpomoci matce při péči o dítě ze strany otce (schéma 5 dní vs. umírněná varianta) (NE)flexibilita státních MŠ při přijímaní dětí

Krok 1: dnešní situace péči má v režii matka 5 dní v týdnu od rána do večera po dobu 3 let, pak rad. řez Ženy mají zájem o kontakt se zaměstnavatelem - ne návrat, ale cca. 1 den Výhodné pro: Psychiku ženy Dítě Zaměstnavatele Rodinné finance

Příklad - žena 1 den v práci PROČ ANO? Žena se vrací, realizuje se Manžel získá potuchy.. Dítě má změnu 4/5 úvazek není problém ve státní správě 100+1 dalších výhod PROČ NE? Ne každé povolání Ne každý typ rodičů Muži klesne příjem na 4/5 Žena: typ, co relaxuje prací, protože domů si také něco přinese

Varianta částečné péče - manželé si to rozdělí Téma pro celou společnost Stát by měl tento koncept podporovat výrazněji (dnes se max. hovoří o soused. výpomoci nebo firemních školkách) Jaký je pohled na otce/matku? OPe MV průzkum cílové skupiny na MV/PČR Monotematická konference s partnery

Krok 2: flexi-mateřská škola Dítě se zpravidla přihlašuje do MŠ na celodenní docházku s tím, že může chodit na ½ dne (místo ale blokuje celé) Párování dětí na ½ není běžné Kde je háček? Prostor pro EFQM

Abych vás neošidil od EFQM Komplexní pohled Měří efektivitu, výsledky SS, OPZ, PRIORITY, AP Zákaznický princip / feedback Přezkum poslání, vize Pravidelnost cyklů (1-3 roky) PDCA Best practice Demokratický aspekt (transparentnost)

Co přinesla analytická část EFQM Vize a hodnoty odboru Objektivita – Tuto hodnotu se snažíme uplatňovat na všech úrovních personální práce. Inovace – Vyhledávání a zavádění nových postupů a metod personální práce. Zpětná vazba – Usilujeme o opakované přezkoumávání kvality výsledků s cílem průběžně zvyšovat kvalitu naší práce. Otevřená komunikace ­– Všichni zaměstnanci mají kdykoliv možnost projednat pracovní i osobní záležitosti nejen s bezprostředním vedoucím, ale i s vedením odboru. Rovný přístup – Respektování potřeb zaměstnanců se specifickými potřebami

A teď vy Dotazy Vaše zkušenosti Děkuji za pozornost Mgr. Pavel Bezděk Odbor personální MV bezdek@mvcr.cz