SMĚRNICE 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Operační program Životní prostředí. Finanční rámec OPŽP 2,6 mld. €
Jana Smiggels Kavková Praha, PODPORA VYVÁŽENÉHO ZASTOUPENÍ ŽEN A MUŽŮ V ROZHODOVACÍCH POZICÍCH.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
[ 1 ] RNDr. Pavla Coufalová Symposium Strategie servisní podpory zdravotnických pracovišť, Praha, © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Stav legislativy OH a plnění Programu předcházení vzniku odpadů Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Konference „Předcházení vzniku.
P OJIŠTĚNÍ NEMOVITOSTÍ V ZÁPLAVOVÝCH ÚZEMÍCH – MOŽNOST POVINNÉHO ZAVEDENÍ ? Ing. Daniel Pokorný RNDr. Pavel Punčochář, CSc. sekce vodního hospodářství.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro životní prostředí Brno,
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 7: Environmentální management v MSP.
Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Mgr. Veronika Vytejčková, odbor legislativní MŽP Mgr. Veronika Vytejčková, odbor legislativní MŽP Vybrané problémy vodoprávní praxe I.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Národní strategie informační bezpečnosti ČR Mgr. Marie Svobodová Ministerstvo informatiky ČR Praha, PERSONALIS 2006.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 SMĚRNICE O NÁRODNÍCH EMISNÍCH STROPECH Gijs van Luyn InfoMil.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Zamyšlení nad současnou zemědělskou produkcí a potřebou Václav Vaněk,
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
1. WORKSHOP.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,
Operační programy Životní prostředí a Doprava
PŘESHRANIČNÍ VLIVY Gijs van Luyn InfoMil
Josef Středula, předseda ČMKOS
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Současný stav HÚL v evropském kontextu
Systémy řízení EMS/QMS/SMS
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Společenská odpovědnost ve školství
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Environmentální politika
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_01
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Ing. Sylvie kršková, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Seminář k problematice IPPC
2. ČNB a její role v platebním styku.
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Přehled nejdůležitějších novinek
Představení CRR Seminář k SC 1.1 Ing. Petr Šústal, MPA
Měření škodlivin v ovzduší a osvětová kampaň na ochranu ovzduší ve vybraných lokalitách Zlínského kraje.
Vytváření podmínek pro podporu populací vranky obecné (Cottus gobio) v EVL Krkonoše Přednášející : Jiří KŘESINA.
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
EVROPSKÁ UNIE.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Národní akční plán čisté mobility
Zpráva o postupu prací na Plánu oblasti povodí Ohře a dolního Labe
Vypouštění odpadních vod z průmyslu odbor ochrany vod (MŽP)
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Transkript prezentace:

SMĚRNICE 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23 SMĚRNICE 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23.října 2000 ustavující rámec pro činnost Společenství v oblasti vodní politiky Ladislav Bíža ČIŽP Praha Notes

ÚČEL SMĚRNICE Vytvořit rámec pro ochranu všech vod Zabránit dalšímu zhoršování a zlepšit stav vodních zdrojů Podpořit trvale udržitelné užívání vod Cíleně snižovat vypouštění emisí a úniků prioritních nebezpečných látek Snížit znečištění podzemních vod Přispět ke zmírnění účinků povodní a období sucha

HLAVNÍ CÍL SMĚRNICE Dosáhnout dobrého stavu všech druhů vod do r. 2015 Termíny klíčových opatření: 6/2005 - kalibrovat klasifikaci ekologického stavu vod 2006 - uvést do provozu monitoring 2009 - zajistit opatření k dosažení environmentálních cílů 2009 - zpracovat plány oblastí povodí 2010 - zavést cenovou politiku

ČESKÁ REPUBLIKA Transpozice Směrnice do legislativy: Zákony (254/2001Sb., 274/2001Sb. a další Nařízení vlády Vyhlášky 3 hlavní povodí 8 oblastí povodí

ODPOVĚDNOST Vláda ČR - schvaluje plán hlavních povodí Ministerstvo zemědělství - pořizuje plány 3 hlavních povodí Správci povodí - pořizují plány 8 oblastí povodí ČIŽP - konzultační role

INFORMAČNÍ ZDROJE Ministerstvo zemědělství - www.mze.cz Ministerstvo životního prostředí - www.env.cz Podniky Povodí - www.povodí.cz Výzkumný ústav vodohospodářský T.G.Masaryka - www.vuv.cz Děkuji za pozornost